Interview
Læsetid: 9 min.

Kendt klimaaktivist: Frontlinjen i klimakampen er på Wall Street, ikke i Washington

Netop i dag er det værd at huske, at det ikke er politik alene, som afgør historiens gang. Mens tingene kan bevæge sig frustrerende langsomt i politik, ikke mindst i amerikansk politik, kan tingene ændre sig meget hurtigt og globalt både i civilsamfundet og særligt i finansverdenen, siger miljøforkæmper Bill McKibben
Miljøforkæmperen Bill McKibben, der her ses i sort dynejakke, hører til blandt klimavevægelsens stamfædre. Allerede i 1969 udlagde han det grundlæggende problem i bogen 'The End of Nature' og har siden stiftet organisationen 350.org, og været en markant figur i det grønne Amerika.

Miljøforkæmperen Bill McKibben, der her ses i sort dynejakke, hører til blandt klimavevægelsens stamfædre. Allerede i 1969 udlagde han det grundlæggende problem i bogen 'The End of Nature' og har siden stiftet organisationen 350.org, og været en markant figur i det grønne Amerika.

Ken Cedeno/UPI

Udland
4. november 2020

I januar blev Bill McKibben anholdt. Iført lyseblå skjorte, en fornuftig rød fleecevest og håndjern stod han i foyeren til en af investeringsbanken JP Morgans filialer i Washington, mens skuespilleren Jane Fonda og en større forsamling klimaaktivister råbte: »Stop the money pipeline!« udenfor på gaden.

Nogle timer forinden havde Bill McKibben holdt tale for demonstranterne.

»2020 er åbenlyst et stort år i amerikansk politik,« sagde han. »Men der er et andet centrum for magt på planeten, som handler om penge. Hvis Chase (banken JP Morgan Chase, red.) stoppede med at låne penge ud til fossilindustrien i morgen, ville vi leve i en anden verden.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her