Læsetid: 5 min.

Oxfords Covid-19-vaccine er kommet i modvind. Slaget om global vaccinedominans er begyndt

Mandag offentliggjorde Oxford i samarbejde med medicinalvirksomheden AstraZeneca, at deres vaccinekandidat har 70 procent effektivitet og – doseret på optimal vis – hele 90 procents effektivitet. Kort tid efter begyndte AstraZenecas aktier at falde i værdi. Infighten om, hvilke vacciner, der er vejen frem, er i fuld gang
Oxford har i samarbejde med medicinalvirksomheden AstraZeneca meldt sig ind i vaccinekapløbet.

Oxford har i samarbejde med medicinalvirksomheden AstraZeneca meldt sig ind i vaccinekapløbet.

ANDREW TESTA

28. november 2020

Efter 10 dage med en strøm af gode nyheder om udviklingen af COVID-19-vacciner, som fik aktiemarkederne rundt om i verden til at stige drastisk i håb om, at hele befolkninger inden for overskuelig fremtid kan blive vaccineret, er det nu blevet tid til at kigge medicinalvirksomhederne bag de gode nyheder i kortene.

Både Pfizer og Moderna, hvis vacciner benytter en ny – og muligvis revolutionerende – metode kaldet mRNA, lod forstå, at deres respektive vacciner har en effektivitet på over 90 procent. Resultaterne blev forståeligt nok modtaget med udelt jubel i videnskabelige kredse. De er langt over forventning og viser, at det virkelig er muligt at få bugt med den forbandede virus.

En tvetydig udmelding

Begge vacciner er dog også ganske dyre, og Pfizers kræver desuden en vanskelig nedkøling til minus 70 grader. Med i opløbet om at komme først over vaccinemålstregen var også Oxford University/AstraZeneca. Men da de mandag offentliggjorde resultatet af deres vaccineforsøg, var resultatet lidt sværere at blive klog på.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Anker Juul
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Poul Anker Juul, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg tror jeg snupper en af hver. For lige at være på den sikre side.

Det må da også gøre indtryk, når jeg skal fremvise mit fremtidige corona vaccine pas før jeg stiger om bord på næste års flyrejser kloden rundt - Altså en amerikansk for at blive lukket ind i USA, en britisk for at bese Storbritannien indefra, en russisk for at vade rundt i Vladivostok.

Det kræver jo en del at være fremtidig globetrotter.