Læsetid: 1 min.

Podcast: Forstå det splittede USA med Sarah Churchwell og Rune Lykkeberg

Den amerikanske historier Sarah Churchwell forklarer i et interview med Rune Lykkeberg, hvorfor det, der sker i USA i disse dage er noget fuldstændigt nyt og aldeles skræmmende. Det er endnu et afsnit i podcastserien ’Langsomme samtaler om USA’
Den amerikanske historier Sarah Churchwell forklarer i et interview med Rune Lykkeberg, hvorfor det, der sker i USA i disse dage er noget fuldstændigt nyt og aldeles skræmmende. Det er endnu et afsnit i podcastserien ’Langsomme samtaler om USA’

Dalva Skov

24. november 2020

Goddag kære lytter,

En af de bøger, som virkelig gjorde mig klogere på, hvordan Donald Trump kunne blive præsident i USA og America First kunne blive det officielle slogan for supermagten derovre, var skrevet af en forfatter, jeg ikke kendte.

Bogen hedder Behold, America og var skrevet af litteraturhistorikeren Sarah Churchwell, som er professor i amerikansk litteratur ved University of London. Den skriver en anden historie om USA, end jeg har været vant til og blotlægger nogle lange nationalistiske linjer i amerikansk politik, der forekommer stærkere end de globalistiske ambitioner hos Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy og Barack Obama.

Churchwell viser i bogen, hvorfor Trump på en måde snarere er en tilbagevenden til normalen i amerikansk politik end en frygtindgydende undtagelse.

Alt det og meget mere forklarer Churchwell i denne langsomme samtale om USA – hvor hun også fortæller, hvorfor hun, selv efter Trump har tabt, stadig ikke kan sove om natten.

Jeg håber, du får lige så stor fornøjelse af at lytte til hende, som jeg havde af at snakke med hende.

Rune Lykkeberg
Chefredaktør

Langsomme samtaler om verdenssituationen med Rune Lykkeberg

Chefredaktør Rune Lykkeberg interviewer nogle af verdens førende intellektuelle – og tager sig god tid til at gøre det. Du kan blandt andet møde aktivisten Cornel West og økonomen Thomas Piketty. Interviewene kan også ses på video.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Adrian Liechti
Adrian Liechti anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu