Analyse
Læsetid: 9 min.

Hvad vil præsident Biden betyde for verden? Seks korrespondenter i seks lande svarer

Der er forventninger om, at Joe Biden som ny præsident vil forbedre USA’s forhold til omverdenen. Men det kommer til at tage tid, og nogle forandringer vil være symbolske
Folk fejrer Bidens valgsejr i Venice Beach, Los Angeles. Det er dog endnu uvist, om betydningen af en præsident Biden for resten af verden primært vil blive symbolsk. 

Folk fejrer Bidens valgsejr i Venice Beach, Los Angeles. Det er dog endnu uvist, om betydningen af en præsident Biden for resten af verden primært vil blive symbolsk. 

Apu Gomes

Udland
12. november 2020

Joe Biden har lovet at sætte en stopper for Donald Trumps isolationistiske og kaotiske tilgang til andre lande i verden.

»Men en Biden-regerings forsøg på at forbedre internationale relationer vil tage tid og kræve politisk kapital i en tid, hvor der er blevet sat spørgsmålstegn ved supermagtens globale rolle både i USA og i udlandet,« skriver Financial Times i en analyse.

Her giver Information et overblik over, hvordan lande og regioner ser på USA’s kommende præsident.

EU: Forandringer mere symbolske end reelle

I sin selvbiografi Promise Me, Dad beskriver Joe Biden, hvordan han under en embedsrejse til Europa i 2015 tager sit barnebarn med til den nazistiske koncentrationslejr, Dachau. Hun skal forstå den traumatiske historie, som binder Europa og USA sammen, den historie som stadig i dag gør EU »essentiel for amerikansk velstand og langsigtet sikkerhed,« som Biden selv formulerede det i en tale til Europa-Parlamentet i 2010.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

4.500 roterende NATO-soldater i Polen? Jeg vil se billeder.