Feature
Læsetid: 6 min.

Selvfølgelig vil Trump udfordre valgresultatet ved domstolene. Det er sådan, amerikanere løser konflikter

Trump lægger ikke skjul på, at han vil udfordre et eventuelt valgnederlag ved højesteret. Det virker absurd, at et så vigtigt valg i et så splittet land kan blive afgjort ved en domstolskendelse. Men det er »the American way«, siger professor Helle Porsdam. I USA har jura altid været uenighedens sprog, og domstolene konflikternes sted
Alt tyder på, at republikanerne vil forsøge at så tvivl om gyldigheden af mange af de afgivne stemmer. Her tælles stemmer i Denver, Colorado.

Alt tyder på, at republikanerne vil forsøge at så tvivl om gyldigheden af mange af de afgivne stemmer. Her tælles stemmer i Denver, Colorado.

Chet Strange

Udland
5. november 2020

Donald Trump førte med flere hundrede tusinde stemmer i en lang række afgørende svingstater, da han tidligt tirsdag morgen dansk tid gik på talerstolen i Det Hvide Hus og sagde, at nu var det alene stemmefusk, som ville kunne forhindre ham i at blive genvalgt.

»Det her er svindel mod det amerikanske folk. Det her er pinligt for vores folk. Vi var klar til at vinde det her valg – ærligt talt vandt vi det her valg,« sagde han.

Og så kom den trussel, som alle havde ventet på.

»Vi vil gå til USA’s højesteret og få stoppet stemmeafgivelsen.«

I takt med at brevstemmerne blev talt op, og Biden indhentede og overhalede præsidenten i stater som Michigan og Wisconsin, gentog Trump sin skepsis:

»En efter en, forsvandt min føringer, efter bunker af overraskende stemmesedler blev optalt,« skrev han på Twitter

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er en katastrofe at verden er dybt afhængig af USA's politiske liv, hvor den demokratiske proces er åbenlyst teater; korrupt, beskidt, utroværdigt og utilregneligt. Uanset hvorhen, man kaster blikket i det herskende, politiske spektrum og dettes historik, er sporene, set fra et folkeligt-demokratisk perspektiv, krepérlige. In the land of debris and the home of the fake afgøres demokratiske spørgsmål juridisk-økonomisk; varegørelsen af almenvellets interesser er den amerikanske drøms business case.

Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Alvin Jensen, Søren Dahl, erik lund sørensen, Katrine Damm, Kjeld Jensen, Bjørn Pedersen, Olaf Tehrani, Ole Arne Sejersen, Kurt Nielsen, Flemming Berger, Ivan Mortensen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Bernie Sanders forudså hele forløbet:https://www.youtube.com/watch?v=WBPG-GXkO7k

Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Alvin Jensen, Søren Dahl og Søren Kristensen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

I lande uden et samfund, er det vel egentlig naturligt nok, at konflikter kun kan løses af stat og/eller domstol. Den rene konkurrencestat.

John Scheibelein, Birte Pedersen, Alvin Jensen og Søren Dahl anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Data til ovenstående kommentar:

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2019/07/22/key-findings-about-amer...

Der kan man under pkt. 5 se at deres tillid til at deres medborgere respekterer loven, er størrere end deres tillid til at de kan arbejde sammen med deres medborgere om fælles problemer.

Birte Pedersen, Alvin Jensen og Søren Dahl anbefalede denne kommentar

Jeg håber stadig Trump vinder. Danmark vil lydigt med begejstring hylde Trump som leder af ”den frie verden ” – sådan er vi, det har vi gjort de sidste fire år. Andre nationer på kloden, muslimer, kinesere med flere vil danne gruppen af den verden der er FRI – fra Trumpismens diktatur

Der kommer næppe en telefon opringning fra en Trump med en lykønskning af Bidens sejr og dermed en anerkendelse af valgresultatet som traditionen byder på efter et præsidentvalg i USA.