Portræt
Læsetid: 62 min.

De små skridts mand vil være de store forandringers præsident

Joe Biden skabte sin karriere på at føre de små skridts politik – nu vil han være de store forandringers præsident. Biden skal holde sammen på et parti i indre ideologisk strid og på en nation, der er så polariseret som nogensinde
Joe Biden er i dag 77 år, og hans fremskredne alder blev ved med at dukke op i præsidentvalgkampen. I december 2019 offentliggjorde hans kampagnestab derfor et sammendrag af hans lægejournal, hvor han beskrives som en »sund og energisk« mand.

Joe Biden er i dag 77 år, og hans fremskredne alder blev ved med at dukke op i præsidentvalgkampen. I december 2019 offentliggjorde hans kampagnestab derfor et sammendrag af hans lægejournal, hvor han beskrives som en »sund og energisk« mand.

Jim Watson

Udland
10. november 2020

»Velkommen til min mors hus,« råber Joe Biden for foden af trappen, lige før jeg ser hans hvide hår dukke op i synsfeltet.

Joe Biden tager imod i det hvidmalede træhus, han fik bygget til sin mor på sin landejendom i Greenville, Delaware, en skovklædt velhaverforstad til Wilmington. Ærmerne på hans lyseblå skjorte er rullet op til albuen, en kuglepen sidder fastkilet mellem skjorteknapperne, og han er iført et skinnende hvidt mundbind.

Det er sommer. Pandemiens dødstal er på vej mod 150.000 – tre gange flere end de amerikanske tab i Vietnamkrigen. USA’s økonomi krymper hurtigere end nogensinde før i historien. I Portland, Oregon, skyder forbundsstatsligt politi med tåregasgranater imod protestgrupper, som Trump i et twitter-opslag fra samme dag kalder for »perverse og sindssyge anarkister og ballademagere«. På Twitter advarer Trump om, at protestgrupperne vil »ødelægge vores amerikanske byer og gøre værre ting, hvis Sleepy Joe Biden, venstrefløjens marionet, går hen og vinder. Markederne vil kollapse, og vores byer brænde.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ole Arne Sejersen

(Sidebemærkning:)
Apropos 'De små skridts mand': At se den snart 80-årige Biden løbe hoppende (!) hen ad den blå løber for at dementere alderens svagheder, hører til blandt virkelig grinagtige oplevelser.
Simpelthen utroligt. Han løber faktisk hoppende!
Det kan anbefales, at du under dig selv et kæmpegrin.

Svend Erik Sokkelund

Et gevaldigt fint & læseværdigt portræt af den mand, jeg tror bliver en af USAs bedste præsidenter.

Ole, med en sådan anbefaling mangler du bare et link

Jan Fritsbøger

svend, tjah konkurrencen er jo ikke ligefrem hård, især ikke hvis man sammenligner med andre landes gode ledere, men kennedy var muligvis en god præsident,
jeg ved slet ikke nok om de tidlige præsidenter til at evaluere dem, men det er vel en næsten umulig opgave at gøre USA til et "godt" land,
i hvert fald hvis man ikke er (grådig) en troende tilbeder af "guldkalven", for hvis man er det er USA vel alletiders land. (eller hvis man er vild med krig)