Nyhed
Læsetid: 4 min.

I svingstater med tæt løb kan domstole spille en rolle for præsidentvalgets udfald

Onsdag og torsdag var der særdeles tæt løb om sejren mellem Donald Trump og Joe Biden i fem svingstater. Hvis der bliver tale om papirtynde marginer, kan det give udslag i omtælling og muligvis inddragelse af domstolene, også højesteret, vurderer juraeksperter
På en pressekonference onsdag i Pennsylvania fortæller tidligere New York-borgmester Rudy Giuliani, der i dag er Præsident Trumps personlige advokat, flankeret af Eric Trump med hustru, om de søgsmål, de vil rejse i forbindelse med valget.

På en pressekonference onsdag i Pennsylvania fortæller tidligere New York-borgmester Rudy Giuliani, der i dag er Præsident Trumps personlige advokat, flankeret af Eric Trump med hustru, om de søgsmål, de vil rejse i forbindelse med valget.

Mark Kauzlarich/Ritzau Scanpix

Udland
6. november 2020

Optællingen af stemmer i fem svingstater onsdag og torsdag tyder på et så tæt løb mellem præsident Donald Trump og hans demokratiske udfordrer Joe Biden, at det endelige resultat kan udløse en omtælling og søgsmål ved USA’s retsinstanser.

Det stod klart torsdag, efter at forskellen mellem de to præsidentkandidaters stemmetal blev indsnævret til fordel for Trump i Arizona og med en gevinst til Biden i Georgia og Pennsylvania. I Nevada, en delstat Biden helst skal vinde, blev optællingen fastfrosset. Her fører han med kun 8.000 stemmer over Trump.

Biden har indtil nu 253 valgmænd og Trump 214. Det magiske tal er 270. Hvis demokraten skulle vinde de 20 valgmænd i Pennsylvania, er han over målstregen. En sejr i Georgia giver ham 269 valgmænd. Uden Georgia og Pennsylvania kan Biden nøjes med at vinde Nevada og Arizona. Han står således i den bedste position, men det er ingen garanti for succes.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Der er jo faste regler for omtælling, hvis der er tæt løb, men havde det været i Trumps favør, så havde Trump jo syntes det var fint, nu er han ved at tabe valget, hvad jeg håber han gør, han er en bølle, en ustabil politiker der grænser til psykopati.