Læsetid: 6 min.

Trump er færdig med Fox – her er hans nye yndlingskanal

Det mangeårige symbiotiske forhold mellem det konservative Fox News, USA’s mest populære kabelkanal, og Donald Trump er slut – og nu tilskynder Trump sine fans til at følge med ham over på den ultrahøjreorienterede konspirationskanal One America News Network
Den eneste forskel på valget i 2016 og 2020 er Fox News, hævder Donald Trump, der på Twitter har raset mod kanalens forræderi. Nu forsøger den afgående præsident i stedet at få sine følgere til at se OANN, der bl.a. har udbredt en række konspirationsteorier om COVID-19.

Den eneste forskel på valget i 2016 og 2020 er Fox News, hævder Donald Trump, der på Twitter har raset mod kanalens forræderi. Nu forsøger den afgående præsident i stedet at få sine følgere til at se OANN, der bl.a. har udbredt en række konspirationsteorier om COVID-19.

Mandel Ngan

26. november 2020

Engang forekom de ubrydeligt symbiotiske, men i år ser den lange romance mellem Donald Trump og Fox News ud til at lakke mod enden, og Trumps valgnederlag har kun fremskyndet processen. I opslag efter opslag har den afgående præsident på Twitter raset over Fox News, og hvad hans ser som den konservative kabelkanals utilgivelige og forræderiske handlinger.

Senest har førende højrefløjskommentatorer som Laura Ingraham og Tucker Carlson, begge fra Fox TV, samt radioværten Rush Limbaugh lagt afstand til Trumps uvilje til at erkende sit valgnederlag og forsøg på at anfægte Joe Bidens sejr.

I stedet forsøger Trump i stigende grad at trække sine tilhængere over på en anden tv-kanal, One America News Network (OANN), som er yderliggående og højreorienteret.

Søndag gav Trump igen luft for sin forbitrede harme over Fox News – anledningen var denne gang et længere indslag med den demokratiske tidligere præsidentkandidat Pete Buttigieg: På Twitter skrev Trump:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Eva Schwanenflügel
  • Mads Greve Haaning
  • David Zennaro
ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Mads Greve Haaning og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu