Nyhed
Læsetid: 5 min.

Trump fortsætter ufortrødent med sine bestræbelser på at omstøde valgresultatet

Selv om præsidenten har lidt en stribe af nederlag ved domstolene og mødt modstand fra republikanske indenrigsministre i flere delstater og valgtilforordnede i flere svingstater giver han ikke op
Valgtilforordnede i gang med en manuel omtælling af stemmerne i Lawrenceville Georgia efter at præsident Donald Trump har krævet en omtælling i staten.

Valgtilforordnede i gang med en manuel omtælling af stemmerne i Lawrenceville Georgia efter at præsident Donald Trump har krævet en omtælling i staten.

Megan Varner/Getty Images

Udland
24. november 2020

Donald Trump er ikke typen, der giver op. Det er et karaktertræk, hans 74 millioner vælgere værdsætter mere end noget andet ved denne præsident.

Trods Joe Bidens klare valgsejr har præsidenten i de tre uger siden valgdagen den 3. november udfoldet ihærdige bestræbelser på at få så mange som muligt af rivalens stemmer erklæret ugyldige i seks svingstater. Men det er kun lykkedes med nogle få tusind.

Trump-kampagnen har indsamlet og brugt millioner af dollar på at få domstolene til at stoppe optællingen af brevstemmer, der overvejende gik til Biden, men uden held. Af 32 sagsanlæg i seks svingstater har præsidenten vundet to. Resten er blevet afvist af demokratisk såvel som republikansk udnævnte delstats- og forbundsdommere.

Men Trump fortsætter ufortrødent. I sidste uge reducerede en ugelang manuel omtælling af stemmerne i Georgia Bidens føring fra 14.000 til 12.0000 stemmer. Ikke desto mindre anmodede Trump-kampagnen valgmyndighederne i Georgia om at gennemføre en ny omtælling af stemmerne ved hjælp af skannere i denne uge.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Utroligt - og det skal være et demkrati?!

Kejserens nye klæder. - Han har jo intet på . . .

Manden er psykisk syg, og alle de velhavende republikanere, der har støttet ham, for at kunne misbruge det politiske system til egen politisk fordel, har ganske svært ved at indse (indrømme) deres "fejltagelser".

Der går vedholdende rygter om "vote purging" af demokratiske stemmer i Georgia. Er der overhovedet hold i det?

Trump er en tragikomisk figur i en absurd farce - der heldigvis snart er forbi.
Republikanerne, der de sidste 4 år har ageret ukritisk heppekor for Trump, er særdeles medskyldige i galskaben.

J.K. Rowlings "nailed it" da hun skrev:
"He's just such a tiny, tiny, tiny little man"