Nyhed
Læsetid: 7 min.

Trump vil ikke indrømme sit nederlag

En trodsig Trump fastholder, at sejren er hans, og at retssager vil vise omfattende valgsvindel. Men flere af hans republikanske støtter falder nu fra. Samtidig vokser frygten for, hvad Trump kan finde på frem til Bidens indsættelse
Trumps nederlag betyder, at han nu går ind i sin såkaldte ’lame duck’-periode, der vil vare 11. uger, før Joe Biden indsættes som ny præsident den 20. januar 2021. I den mellemliggende tid kan han dog stadig bruge sine vidtgående beføjelser til mulige hævngerrige tiltag imod sine modstandere.

Trumps nederlag betyder, at han nu går ind i sin såkaldte ’lame duck’-periode, der vil vare 11. uger, før Joe Biden indsættes som ny præsident den 20. januar 2021. I den mellemliggende tid kan han dog stadig bruge sine vidtgående beføjelser til mulige hævngerrige tiltag imod sine modstandere.

Brendan Smialowski

Udland
9. november 2020

NEW YORK/MIAMI – Intet tydede i weekenden på, at Donald Trump har tænkt sig formelt at erkende sit nederlag i den amerikanske præsidentvalgkamp, selv om flere højtstående republikanere nu begynder at lægge afstand til en mand, der vil gå over i historien som præsidenten, der både fik en rigsretssag imod sig og ikke formåede at blive genvalgt efter sin første periode.

Før præsidentvalgets afgørelse blev meddelt af amerikanske medier lørdag tweetede Trump en række trodsige udsagn om, at sejren rettelig var hans, og fremførte grundløse påstande om valgsvindel, som Twitter fandt det nødvendigt at forsyne med advarselsmærkater om, at de var uden hold i fakta. Lørdag tog han desuden ud for at spille golf på sin golfbane i Virginia og afsendte fra golfbanen følgende twitterbesked:

»Det forholder sig i sin enkelthed sådan, at dette valg langt fra er overstået. Joe Biden er ikke anerkendt som vinder af nogen stat, hverken i nogen af de stærkt omstridte stater, der er på vej ud i obligatorisk omtælling, eller i de stater, hvor vores kampagne har rejst gyldige og legitime retssager, der kan afgøre, hvem der til sidst bliver vinder.«

Trodsig vrede

Budskabet var som de tidligere twitteropslag og udtalelser, som Trump har udsendt siden valget tirsdag, kendetegnet ved vrede, uvilje til at indrømme nederlag og beskyldninger mod hans modstander for uregelmæssigheder, der ikke er skyggen af belæg for.

»Det amerikanske folk har ret til et ærligt valg,« erklærede Trump. »Det må betyde, at alle lovlige stemmesedler optælles, og at ingen af de ulovlige tælles med. Kun sådan kan det sikres, at offentligheden har fuld tillid til vores valg.«

»Det forbliver chokerende, at Biden-kampagnen nægter at gå ind på dette grundlæggende princip og ønsker, at stemmesedler tælles med, selv om de er falske, fremstillede eller afgivet af ikkevalgbare eller afdøde vælgere. Kun et parti, der er opsat på at begå ulovligheder, vil uretmæssigt holde observatører ude fra optællingsrummet – og derefter kæmpe i retten for at blokere deres adgang.«

Intet af det, som Trump har påstået, har vist sig at være sandt. Ikke desto mindre vil de republikanske juridiske udfordringer, som Trump refererer til, blive sat i værk i de afgørende stater. Ledende figurer i bestræbelserne på at mobilisere juridiske kræfter som dem, der førte partiet til sejr ved fintællingerne i Florida i 2000, er Jared Kushner, Trumps to sønner, Donald Trump Jr. og hans yngre bror, Eric Trump, samt Rudy Giuliani, den tidligere borgmester i New York, der for nylig blev afsløret i et tilsyneladende forsøge på forføre en ung skuespiller, der udgav sig for at være journalist i Sacha Baron Cohens anden Borat-film.

»Fra og med mandag,« tilføjede Trump, »vil vores kampagne begynde at indanke vores sager for retten for at sikre, at valglovene bliver fulgt, og at den retmæssige vinder bliver bekræftet. Så hvad skjuler Biden? Jeg helmer ikke, før det amerikanske folk har fået den redelige stemmeoptælling, de fortjener, og som demokratiet kræver.«

Trumps datter, Ivanka, har stort set forholdt sig tavs. Intet sted findes endnu den hær af advokater af det omfang – og af den kompetence – som Trump har brug for. Det lykkedes ikke for Trump at samle et sammenhængende juridisk team endsige at rejse 60 millioner dollar til at finansiere sine forsøg på at stoppe stemmetællinger i nogle svingstater og fortsætte dem i andre.

Juridisk eksperiment

»Det, som en kampagne må gøre for at få gennemtrumfet en genoptælling over en hel stat, for slet ikke at tale om genoptællinger over flere stater, vil kræve overvældende kræfter,« siger Benjamin Ginsberg, en republikansk topadvokat, der var national rådgiver for George W. Bush i 2000 og 2004, til CNN.

»Bush mod Gore var én stat (Florida, red.). Vi ringede rundt og fik fat på hundredvis af advokater, politiske allierede og mange andre. Partiets ressourcer blev strakt til det yderste, men det handlede kun om én stat. Det er i bedste fald et aldrig før set eksperiment, hvis Trump-kampagnen virkelig vil forsøge at sammensætte og styre den slags infrastruktur, som de vil få brug for at gennemføre det her.«

Ledelsen for den juridiske indankning af Bidens sejr vil bliver betroet til Jay Sekulow, som forsvarede præsidenten under Mueller-efterforskningen og rigsretsprocessen, og til Giuliani, der tog til Philadelphia for offentligt at kræve, at republikanske observatører får større tilsyn med optællingen i Pennsylvania.

Blandt de eksperter, der tager afstand fra Trumps retsskridt, er James Baker, som stod i spidsen for Bushs retlige intervention i Florida, der endte med at sikre ham Det Hvide Hus på bekostning af Al Gore.

Det blev i sidste uge rapporteret, at Kushner ringede fra Trumps hovedkvarter i en jagt på at finde sin egen version af Baker, en tidligere stabschef, finansminister og udenrigsminister. Baker har hidtil støttet Trump. Men han har udtalt til The New York Times, at »for 20 år siden sagde vi aldrig: ’Tæl ikke stemmerne’. Det er en meget svær beslutning at forsvare i et demokrati«.

Nogle Trump-rådgivere skal angiveligt have forsøgt at forberede præsidenten på, at han må se nederlaget i øjnene. Ifølge The Washington Post har flere lagt pres på Trump, for at han offentligt skal tilkendegive, at han er indforstået med en fredelig magtoverdragelse. En højtstående Trump-assistent siger dog, at der ikke har været nogen diskussioner om en formel indrømmelse af nederlag.

Nogle af Trumps tilhængere i medierne er begyndt at falde fra. Sent fredag rådede Fox News-vært Laura Ingraham, der normalt har ry for at være en ivrig Trump-loyalist, præsidenten til at »acceptere nederlaget«, hvis det kom, med »værdighed og fatning.«

Ingraham rasede også over de »forvildede« konsulenter og kampagnemedarbejdere, som »havde brændt hundredvis af millioner dollar af uden at få etableret et juridisk apparat, så det var klar til at udfordre det, vi alle vidste, ville komme.«

»Hvorfor gik de bedste advokater i Amerika ikke på tv natten efter præsidentens juridiske krav,« spurgte hun.

Også fra avisen New York Post lyder der nye toner. I oktober kaldte avisen Trump for »en uovervindelig helt, der … »modstod alle de beskidte tricks, som demokraterne tog i brug mod ham«. Men torsdag beskyldte Murdoch-tabloiden Trump for at fremsætte en »ubegrundet påstand om, at politiske fjender forsøger at stjæle valget«.

Fredag sagde Senatets flertalsleder, Mitch McConnell: »Alle retmæssige stemmer skal tælles med, og ingen uretmæssigt afgivne stemmer må tælle. Begge sider må følge procedurerne. Vi har domstolene til at håndhæve lovene og løse tvister.« Han bakkede således ikke op om Trumps opfordringer til at stoppe optællingerne i de sidste stater.

Lørdag vendte Trump tilbage til Twitter. Blandt de grundløse påstande om svindel pralede han med, at han havde fået »71.000.000 retmæssige stemmer. De fleste nogen siddende præsident nogensinde har vundet!«

Konstateringen er korrekt, hvis man runder hans stemmeantal op. Trumps udfordrer fik dog over fire millioner flere stemmer.

’Lame duck’

Trumps nederlag betyder, at han nu går ind i sin såkaldte lame duck-periode, der vil vare 11. uger, før Joe Biden indsættes som ny præsident den 20. januar 2021. I den mellemliggende tid kan han dog stadig bruge sine vidtgående beføjelser til mulige hævngerrige tiltag imod sine modstandere.

»Han vil opføre sig som et ondskabsfuldt barn med en hammer i en porcelænsbutik,« frygter Malcolm Nance, en garvet efterretningsanalytiker og politisk journalist. »Vi kan komme til at se det værste raserianfald i historien. Han kan meget vel sætte sig i hovedet, at han ikke går af uden først at lave en mængde ballade og sige, at han aldrig vil acceptere valgresultatet. Hvem ved, hvad en autokrat, som et trængt op i en krog, kan finde på?«

Trumps vil dog koncentrere sig om at redde sig selv fra stigende juridisk og økonomisk pres, vurderer Nance og forventer, at præsidenten vil strække sine udøvende og forfatningsmæssige beføjelser til det yderste.

»Han vil benåde sig selv. Der er jeg slet ikke i tvivl om,« siger Nance. »Han vil også forvente, at Højesteret dækker over ham. Han mener nu, at han ejer det amerikanske retssystem.«

Selv om en stribe præsidentbeslutninger til yderligere afvikling af reguleringer af miljø og erhvervsliv stadig kan tænkes, mener analytikere, at en nederlagsramt Trump vil være mindre motiveret af at sætte de sidste politiske aftryk og mere fokuseret på sig selv. Nances største bekymring går på faren for civil uro fra Trump-tilhængere, herunder væbnede militser, hvide overherredømmetilhængere og andre aktivister, der kan blive opflammet til at gå til væbnet modstand af deres leder.

»Alle disse korteger med hundredvis af firehjulstrækkere kan begynde at sætte sig i gang, som om de skulle rykke ind i Mosul,« sagde han. »Vi kan forestille os deciderede væbnede opstande. Vi vil snart finde ud af, om disse mennesker melder sig kampklare og siger: ’Vi vil ikke acceptere det her – Donald Trump er vores mand’.«

Tidligere Trump-medarbejdere, der er dømt for kriminelle forhold, kan også nå at blive omfattet af den afgående præsidents benådninger, blandt disse Trumps tidligere kampagneleder Paul Manafort, den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og Steve Bannon, chefarkitekten bag Trumps 2016-sejr, der for nylig blev tiltalt for bedrageri med indsamlede midler.

Der vil også ske fornyede og intensiverede granskninger af Trumps økonomiske forhold. Manhattans statsanklager er allerede i gang med at efterforske Trump og hans forretningsimperium for mulig kriminel bank- og forsikringssvig, men har ikke været i stand til at gribe ind, fordi han stadig er beskyttet af præsidentembedets immunitet.

Det betyder, at Trump har et stadig snævrere spillerum af muligheder for at afværge de juridiske konsekvenser, der måtte forestå.

© The Observer og Information
Oversat af Niels Ivar Larsen

Serie

Præsidentvalg 2020 – kampen om USA

Én ting er republikanerne og demokraterne enige om. Præsidentvalget 2020 handler om to radikalt forskellige opfattelser af Amerika.

Og valget vindes af dem, der kan gøre deres vælgere så bange for enten trumpismen eller den radikale venstrefløj, at de stemmer den 3. november. Biden fører i målingerne, men Trump er blevet undervurderet før. Spørgsmålet er, om han kan overraske igen.

Men præsidentvalget er ikke kun meningsmålinger og kapløb om magten. Følg vores valgdækning her.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Nedenfor præsenteres Trumps muligheder for selvpræservation lidt mere detaljeret :

https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-11-08-advokat-har-staerk-mistanke-om-...

Trump kan dog stadig ikke forhindre delstater som New York i at granske og eventuelt tiltale ham for ulovligheder, selvom han måske kan benåde sig selv, familie og venner på føderalt niveau.

Det kan være, han i sidste ende gør alvor af sin udtalelse om at forlade Amerika, såfremt han skulle tabe valget?

Der er vistnok et tilbud om en toppost i Slovenien..

Søren Knudsen, Steen K Petersen, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Lisbeth Glud, Ole Frank, Birte Pedersen, Steffen Gliese, John Andersen, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Ole Svendsen, Claus Nielsen, Anker Heegaard, Marie Vibe og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Eva S
Du mener hos Melania IIIs familie?

Steen K Petersen, Karsten Aaen, Lisbeth Glud, Ole Frank, Steffen Gliese, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Det er ihverfald en fyr, som ikke vil blive savnet når han er væk. Hvilken lettelse. Hvis han ikke går selv, mon ikke Det hvide Hus har erfaring med at følge ubudne gæster til døren. Det tror jeg.
Om Trump kan starte en borgerkrig. Mon dog. Godt nok er der tossede amerikanere, som endda er bevæbnede, men der er langt fra at love til at handle.
I sep. 2019 var fx 2 million på Facebook, som erklærede at de ville dukke op og storme Area 51. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Storm_Area_51 ) , sådan a la Naruto run. Hemmiligheder fra Deep State skulle afsløres, man ville ind og se om der var rumvæsner. ca 150 mennesker endte med at dukke op ved porten.En blev arresteret for alkohol, en anden for nøgenhed, men Iingen blev arresteret for at løbe mod porten. Lad os nu se hvor mange Trump virkeligheden kan få til at ofre sig for han skyld. Jeg Tror ikke der er opbakning, når først det kommer til stykket.

Søren Knudsen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Ole Frank, Steffen Gliese, Steen Bahnsen, Torben Bruhn Andersen, Ole Svendsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Trump er chokeret og omtåget efter at have tabt valgt. Han kan ikke fatte det. Blikket i hans øjne efter nederlaget fortæller det hele.

Søren Knudsen, Karsten Aaen, Lisbeth Glud, Ole Frank, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Steen Bahnsen, Torben Bruhn Andersen, Marie Vibe og Sören Tolsgaard anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

Ja, Trump ser virkelig elendig ud og er nok også stadig svækket efter sin infektion med covid-19.

Per Torbensen, Karsten Aaen, Lisbeth Glud, Ole Frank, Steffen Gliese og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar

Han VAR uhyggelig og med psykopatiske træk; han ER uhyggelig og med psykopatiske træk; han delte og deler fortfarende: løgn. Egocentrisme. Vrede. Splittelse. Faktaresistens. Trumputì. Han er og var og bliver: livsfarlig. Globalt. Jo: 70,8 millioner - kan godt tage fejl. Men de er anerkendt; de blev hørt, Biden vil nok fortsat høre dem, men Trump - glæder jeg mig med mere end halvdelen af planeten til: vi aldrig nogensinde skal høre mere. Han har på fire år, egensindigt, delvist ødelagt millioner af liv. Og vil være en stor medskyldig, om ikke Verdenssamfundet når Parisaftalens mål.

Estermarie Mandelquist, Hanne Ribens, Carsten Wienholtz, P.G. Olsen, Karsten Aaen, Lisbeth Glud, Ole Frank, Birte Pedersen, John Andersen, Steen Bahnsen, Torben Bruhn Andersen, Ole Svendsen, Lotte Tvede og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Mary Trump, Donald Trumps '"foretrukne" niece, fortalte Guardian, at han aldrig før havde befundet sig i en sådan situation.

- Det går helt sikkert i stykker for ham flere gange. Han havde aldrig været i en situation som denne før. For interessant nok har Donald aldrig vundet noget legitimt i hele sit liv, men da folk på vejen har givet ham, hvad han har forlangt, har han aldrig mistet noget, han har kun vundet. Han er den slags person, der tror, ​​at selv om du stjæler og snyder for at vinde, fortjener du at vinde.

Jeg er bekymret for, hvad Donald vil gøre for at få den vrede ud af sig selv, sige Mary, der selv er psykolog. Han vil gå så langt, som han kan de-legitimere den nye administration, så vil han foretage benådninger, der vil demoralisere os, ligesom han vil underskrive en række udøvende ordrer. Husk også på, at han er stadig være ansvarlig for det amerikanske svar på pandemien. Derefter kunne en million amerikanere være døde under hans tilsyn. Hvis han tror, ​​at han går i bunden, kan han trække os alle, også hans familie, med sig - mener Trumps niece Mary, en psykolog der tydeligvis et "sort får" i familien.

https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/08/mary-trump-on-the-end-of...

Søren Knudsen, Estermarie Mandelquist, Carsten Wienholtz, Henriette Bøhne, Karsten Aaen, Lisbeth Glud, Ole Frank, Birte Pedersen, Steffen Gliese, Kim Houmøller, Rolf Andersen, Steen Bahnsen, Ole Svendsen, Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Var der ikke en tabende kandidat ved sidste valg, som opfordrede sine donorer til at rejse penge til at en anden kandidat nemlig De grønnes Jill Stein, så Stein kunne kræve optælling og audit af valgene i rustbæltestaterne PA, MI og WI. Blev der ikke rejst 4,5mill dollar.

Og det var en selvfølgelig Hillary Clinton....

Husk! Når en debattør "bare stiller spørgsmål", er det en god idé at fakta-tjekke de påstande, der ligger til grund for spørgsmålet.

Nogle gange er den underliggende påstand usand, andre gange er sandheden bare blevet så fordrejet, at spørgsmålet ikke rigtig giver mening. Men det når at plante en følelse af tvivl, og det er helt formålet.

Anders Reinholdt, Rolf Andersen, Ib Gram-Jensen og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

En falsk avisforside skulle opmuntre kampagnemedarbejderne i Trumps hovedkvarter :

"Da Trumps kampagnemedarbejdere søndag mødte ind på hovedkontoret i Rosslyn, Virginia, havde nogen plastret kontorene til med en forside fra den normalt konservative avis The Washington Times.

På forsiden var et billede af demokraten Al Gore samt overskriften "præsident Gore" skrevet i versaler."

De siver dog alligevel ;-)

https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-11-08-trumps-kampagne-haenger-falske-...

STILLE MEN SÆLSOMME DAGE I DET HVIDE HUS - ELLER AGENT 007-PAULA WHITE:

Ingen skal kunne påstå, at der var kedeligt omkring Donald John Trump, for han sørgede for underholdningen gennem sit valg af særlige rådgivere. . .

Trumps åndelige rådgiver er ... men det er svært at genfortælle: Far, krig, bedstefar, bedstemor, engle ...

Til kritik af hendes meget tvivlsomme arbejde og beskyldninger om at bedrage offentligheden med meningsløs trolddom, svarede Paula White, at al kritik mod hende faktisk var en sammensværgelse mod Trump.

Åndelig rådgiver for præsident Donald Trump, og medlem af hans administration, der også er involveret i Faith Initiative, samt tv-pastor og evangelist, Paula White, har frigivet en video, hvor hun inderligt beder for Donald Trumps sejr.

"Jeg hører lyden af ​​sejr! Gud siger, at det er forbi! Jeg hører sejren i himlens sæde! Englene er netop blevet løsladt! De er blevet løsladt fra Afrika! De kommer her, i Jesu navn!" - Dette er blot enkeltheder fra hendes mærkelige bøn, hvor hun også beder Satan, om at holde Trump præsident.

På et tidspunkt begynder optagelserne, der i cirka et minut og 20 sekunder på videoen, at fortrylle med ordene: - 'Far, krig, bedstefar, bedstemor!'

Tidligere har hun sagt, at Trumps politiske modstandere beskæftiger sig med hekseri, og at alle dem, der er imod Trump, vil blive navngivet, og Jesus vil straffe dem. Til kritik af hendes meget tvivlsomme arbejde og beskyldninger om at bedrage offentligheden med meningsløs hekseri svarede White, at enhver kritik rettet mod hende faktisk var en sammensværgelse mod Trump.

https://nypost.com/2020/11/05/watch-paula-whites-intense-prayer-for-trum...

https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2020/11/05/paula-white-trumps-...

https://www.stern.de/politik/ausland/news-im-video--tv-predigerin-betet-...

Ole Svendsen, Karsten Aaen, Lisbeth Glud, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"In November 2016, a group of computer scientists and election lawyers including Alex Halderman and John Bonifaz (founder of the National Voting Rights Institute) expressed concerns about the integrity of the presidential election results. They wanted a full recount of the presidential election votes in three states key to Donald Trump's electoral college win - Michigan, Wisconsin and Pennsylvania - but needed a candidate on the presidential ballot to file the petition to state authorities. After unsuccessfully lobbying Hillary Clinton and her team, the group approached Stein and she agreed to spearhead the recount effort."

en.wikipedia.org/wiki/Jill_Stein
med reference til:
John Swaine & Mona Chalbi: "US election Recount: How It Began - and What Effect It Could Have" The Guardian November 28 2016.

Ole Svendsen, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Ole Arne Sejersen og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Ib Gram-Jensen

Der er intet odiøst ved at kræve genoptælling af stemmer efter et valg i USA, det er sådan set ret normalt.

Hillary Clinton ringede til Trump på valgaftenen, og ønskede ham tillykke - og drog ikke stemmeafgivningen i tvivl.

Det skandaløse element består i at udnævne sig selv til vinder af valget før alle stemmer er optalt, beskylde modparten for valgsvindel uden beviser, lyve om ikke at have valgobservatører tilstede ved optælling af stemmer, påstå at stemmer afgivet i brev er illegitime (ved for eksempel at sige, at døde mennesker, katte og udokumenterede immigranter har stemt i milliontal), og at erklære hele valghandlingen som en sammensværgelse mod den siddende præsident.

Søren Knudsen, Ole Svendsen, Gitte Loeyche, Christian Rasmussen, Jan Boisen, Karsten Aaen, Anders Reinholdt, Lisbeth Glud, Ib Gram-Jensen og Anders Sørensen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel,
Jeg har ikke påstået, at der er noget odiøst i at kræve genoptælling, pointen med min kommentar var blot, at Hillary Clinton's og hendes kampagnestabs rolle i forbindelse med det pågældende forsøg på at få genoptælling åbenbart indskrænkede sig til ikke at svare på gruppen af mistænksommes henvendelse og senere erklære, at man ikke ville stille sig i vejen for en genoptælling. Modsat hvad Jan Jensen antyder i kommentaren 09. november, 2020 - 07:08: at Clinton stod bag kravet om genoptælling med Jill Stein som stråperson.

Ole Svendsen, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Ib Gram-Jensen

Om forladelse, jeg overså din pointe ;-)

Eva Schwanenflügel

- Og det med at beskylde andre for at være russiske agenter samt socialistiske kommunister har ramt dem som en boomerang ved valget, hvor Trump brugte det til fulde i fx Florida.

PS. Jill Stein er selvfølgelig ikke Demokrat.

Lars Kristensen

Den 19. januar vil vi få det rette billede af, hvem og hvad Trump er og har været.

Hvorfor den 19. januar?

Fordi den 20. januar ophører Trumps juridiske immunitet, som helt sikkert vil afstedkomme en retssag imod ham og få ham dømt til mange år bag tremmer.

Denne retssag vil Trump slet ikke opleve, hvorfor han i natten mulm og mørke smutter ud af USA og da går det op for USA's republikanere, hvem og hvad Trump i virkeligheden er og har været.

Mange såkaldte "politiske iagttagere" tæt på Det Hvide Hus mener, at Donald Trump bl.a. vil bruge sin sidste tid i embedet, til at benåde dømte. Bl.a. de, der blev dømt i udredningen af hans samarbejde med Rusland.

Men - Malcom Nance, der er mediakommentator og tidligere officer, siger, at der også spekuleres i, at Donald Trump vil benåde sig selv. Og - siger han til The Guardian, er han overbevidst om at dette vil ske.

Men om det overhovedet er muligt rent juridisk, er der mange spørgsmål ved. Dag Blanck, der er professor i Nordamerika-studier, har tidligere udtalt, at der hersker en usikker situation om dette. Samt at der ikke findes domsmæssig præcedens på dette område, som man kan gå efter

https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/08/donald-trump-lame-duck-d...

Gu' ved om fru Trump er flyttet på krisecenter med et par blå øjne og tre løse fortænder?

Lars Kristensen

Nu er det ikke krigsforbrydelser jeg tænker på, for krigsforbrydelser amerikanere har udført bliver normalt ikke igangsat og USA godkender ikke krigsforbryderdomstolens anklager af amerikanske krigsforbrydelser og vil aldrig udlevere amerikanske statsborgere til retsforfølgelse hos domstolen.

Nu er det ikke krigsforbrydelser jeg tænker på, men derimod de økonomiske anklager der rettes imod ham, hvad vel egentlig også har været årsag til, at Trump ikke har villet fremlægge sine skattemæssige papirer offentligt.

Trump har formentlig fiflet med skatten, ligesom Glistrup gjorde det med skatten her i Danmark i 60'erne, indtil har kom på tv og viste sit skattekort med 0 procent i skat. Her havde skattemyndighederne sagt godt for en 0% skat, hvad der i min forstand lyder mærkeligt, for der måtte da have været nogen der vidste at han lavede ulovligheder, i skattevæsnet. Når Glistrup gik på tv med sin 0% skat, har det nok også været for at undgå en retssag, for Glistrup startede jo som bekendt Fremskridtspartiet lige efter sin tv-optræden.

Sådan kunne jeg også tænke mig at det er og har været i USA's skattevæsen. Der er nogle der har set igennem fingrene med Trumps fiflen med skattebetalingen.

Nu står Trump over for at blive anklaget og muligvis straffet for økonomisk kriminalitet og det vil han helst gerne undgå at blive dømt for og komme bag tremmer.

Så han smutter ned i rottehullet og kommer op ad kloakken, hvor ingen vil sende ham tilbage til USA.

Jesper Jørgensen

Mon udskiftningen af forsvarsministeren er et forsøg på at erklære undtagelsestilstand og sætte militæret ind nationalt? USA har en ret stor erfaring med den model rundt om i Sydamerika.

Trump er en barnerumpe - i en gammel mands krop.

Tjek dette fantasiske klip med "Trump" i børne haven. Det er hylemorsomt.
https://youtu.be/Th5uVIhQ8VY

Og tjek dette klip fra CBS i går - Det er Stephen Colbert i aller, allerbedste form - I like ;-)
Superskarpt, super morsomt og med vid og bid:
https://www.youtube.com/watch?v=Bb8BYOjzGiQ