Nyhed
Læsetid: 3 min.

Indiens landmænd har fået nok og fortsætter kæmpestrejke

I over to uger har indiske landmænd protesteret mod nye love, som de frygter vil blive enden på deres smålandbrug. Titusinder er marcheret til Delhi og nægter at vende hjem, før regeringen har trukket lovforslagene tilbage
Indiske landmænd strømmede for to uger siden mod den indiske hovedstad, Delhi, fra de nordlige delstater Punjab og Haryana og har lige siden blokeret en flere kilometer lang vejstrækning i udkanten af byen. Deres vrede skyldes tre nye love, som er blevet indført af regeringspartiet Bharatiya Janata Party (BJP), og de siger, at de har medbragt mad og forsyninger nok til at blive i flere måneder.

Indiske landmænd strømmede for to uger siden mod den indiske hovedstad, Delhi, fra de nordlige delstater Punjab og Haryana og har lige siden blokeret en flere kilometer lang vejstrækning i udkanten af byen. Deres vrede skyldes tre nye love, som er blevet indført af regeringspartiet Bharatiya Janata Party (BJP), og de siger, at de har medbragt mad og forsyninger nok til at blive i flere måneder.

Xinhua News Agency/Ritzau Scanpix

Udland
11. december 2020

Hverken vandkanoner eller tåregas var nok til at stoppe den karavane af traktorer og vrede landmænd, der for to uger siden strømmede mod den indiske hovedstad, Delhi, fra de nordlige delstater Punjab og Haryana. Med nød og næppe lykkedes det for den indiske centralregering at få overtalt de protesterende landmænd til ikke at marchere ind i hovedstadens tætbefolkede områder.

I stedet har landmændene lige siden blokeret en flere kilometer lang vejstrækning i udkanten af byen. De siger, at de har medbragt mad og forsyninger nok til at blive i flere måneder. Deres vrede skyldes tre nye love, som er blevet indført af regeringspartiet Bharatiya Janata Party (BJP). Lovene er blevet omdrejningspunktet for en konflikt, der udstiller en af Indiens største udfordringer: landbefolkningens trøstesløse levevilkår.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Punjab og Haryana er Indiens spisekamre - særdeles frugtbare områder, irrigeret af mange flodsystemer (Punjab = fem floder). Så det er ikke nogen ubetydelig pressionsgruppe

/O

Der er brug for et radikalt globalt skifte, også i EU, så der støttes op om både småbønder, og lavtlønnede, frem for store kapitalinteresser.
De her fordelingsting, drukner i den identitetspolitiske mediestrøm.