Klumme
Læsetid: 4 min.

Jeg har ingen gode overlevelsesstrategier til nedlukningen. Kun ét råd: Lav mad!

Jeg har ingen gode overlevelsestrategier til nedlukningen, desværre, kun ét råd, én ting som altid har holdt mig selv til ilden, corona eller ej: mad. Det er mit råd: Lav mad! Lav ragù alla bolognese
Jeg har ingen gode overlevelsestrategier til nedlukningen, desværre, kun ét råd, én ting som altid har holdt mig selv til ilden, corona eller ej: mad. Det er mit råd: Lav mad! Lav ragù alla bolognese

Dalva Skov

Udland
21. december 2020

»Okay, fuck det smager godt!«

– Aristoteles, da han første gang smagte ragù alla bolognese.

Guderne skal vide, at jeg næppe er den mest egnede til at vejlede læserne om livet under coronanedlukningen. Som bosat i Bruxelles har jeg godt nok ganske megen erfaring med fænomenet. Men jeg har været svingende, for nu at sige det mildt.

Frustreret, vred, træt, opgivende. Begyndt at ryge igen, stoppet igen, gnaven grænsende til deprimeret, taget på og med fandens vold og magt tabt mig igen. Voldsomt sukkerafhængig på niende måned.

Og nu på det seneste pludselig opfyldt af en underligt opgivende følelsesløshed, som er rar, fordi den i det mindste bringer en vis ligevægt med sig. Det skyldes, at jeg i snart to måneder har lavet præcis det samme hver eneste dag.

Så nej, jeg har ingen gode overlevesstrategier, desværre, kun ét råd, én ting, som altid har holdt mig til ilden, corona eller ej: mad. Det er mit råd: Lav mad!

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Ku du ikke lave et afsnit om din vold-og-magt-kur til at slippe af med coronabulerne, ved lejlighed. Der trænges.

Dorte Sørensen

Hvorfor ikke se lejligheden/nedlukningen til at kunne få "fred" til at læse, sy, osv........osv... og ikke mindst lave noget med sine børn. Nyd nedlukningen med alle de muligheder du ikke har til hverdag, i stedet for at tænke på al det du ikke kan.

Birger Bartholomæussen

Et par tips: For at undgå dilemmaet om kød eller sofritto først. Lav dem hver for sig. Før de blandes, kog rødvinen ind i kødet ved høj varme. Bland de to komponenter, tilsæt tomat. Jeg bruger Mutti og kun friske tomater. Krydderier? Salt, peber, karry, paprika, ingefær og revet muskatnød (de 4 sidste krydderier er fra en angolansk opskrift på pirog-fyld) og laurbærblade. En klat smør gør ragu'en blank og glinsende mens den står og simrer i 3 - 4 timer. Jeg bruger som regel knold-selleri. Lidt større mængde end gulerødderne. Og tak for tippet om samme mængde løg som de øvrige grøntsager. Det prøver jeg næste gang.

Mutti er en fantastisk arbejdsplads med en dagsløn på 30 euro-:)