Analyse
Læsetid: 4 min.

Kongressen skal hurtigt enes om en redningspakke. Ellers mister 12 mio. ledige amerikanere støtte

Der er akut brug for ny økonomisk bistand i USA, hvor antallet af coronasmittede er fordoblet fra oktober til november. I et sidste udkald inden juleferien fremsætter en tværpolitisk gruppe i Senatet forslag til en redningspakke for arbejdsløse og skrantende virksomheder. Men det bliver svært – de to partier står langt fra hinanden
En tværpolitisk gruppe af senatorer med demokraternes leder Nancy Pelosi (billedet) og republikanernes Steven Mnuchin forsøger at finde et kompromis.

En tværpolitisk gruppe af senatorer med demokraternes leder Nancy Pelosi (billedet) og republikanernes Steven Mnuchin forsøger at finde et kompromis.

Jonathan Ernst

Udland
3. december 2020

12 millioner ledige amerikanere vil den 26. december få deres ’livline’– en ugentlig udbetaling af arbejdsløshedsunderstøttelse – skåret over, medmindre Kongressen bliver enig om en ny coronaredningspakke inden midten af næste uge.

Meget står således på spil for mange amerikanske familier denne jul.

Derudover er der inden vaccinering af befolkningen og en tilbagevenden til en normaltilstand akut behov for hjælp til USA’s skrantende servicesektor – restauranter, småhandlende, turisme, indehavere af kommerciel ejendom og luftfarten – samt til skoler, universiteter og delstaters sociale budgetter.

»Uden hjælp fra Kongressen vil mange virksomheder i servicesektoren lukke ned og aldrig genopstå,« skriver Neil Irwin, økonomisk kommentator i en analyse i The New York Times.

Det er imidlertid usikkert, hvorvidt Kongressens to kamre har tilstrækkelig politisk vilje til at handle, og hvorvidt præsident Trump – der udviser bitterhed over sit valgnederlag til demokraten Joe Biden – vil skrive under på et muligt kompromis mellem de to partier.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her