Læsetid: 9 min.

Lokale i Alabama: »Coronaen har afsløret USA’s fattigdom«

Coronasmitten eksploderer atter i USA, og millioner af i forvejen fattige bliver skubbet længere ud i hjemløshed og madmangel. Efter et sammenbrud er forhandlinger om nye redningspakker genoptaget i Senatet. I Alabama – en af USA’s fattigste delstater og et coronahotspot – anklager man politikerne for at lade det komme så vidt
Tusindvis af amerikanere har i de sidste uger stået i kilometer lange køer for at få uddelt gratis mad. Pandemien har gjort sprækkerne i det amerikanske samfund større og mere tydelige, og det anslås, at én ud af seks amerikanere inklusive 17 millioner børn kan stå i akut fødevaremangel, inden året er omme, hvis ikke der kommer en offentlig løsning. 

Tusindvis af amerikanere har i de sidste uger stået i kilometer lange køer for at få uddelt gratis mad. Pandemien har gjort sprækkerne i det amerikanske samfund større og mere tydelige, og det anslås, at én ud af seks amerikanere inklusive 17 millioner børn kan stå i akut fødevaremangel, inden året er omme, hvis ikke der kommer en offentlig løsning. 

Osie Greenway

3. december 2020

Hver gang Wanda Bryant tænker på sine huslejeregninger, får hun hovedpine. Og når hun får hovedpine, tror hun, hun har fået corona. Syv test har hun taget indtil videre. De har alle sammen været negative, men tanken om at få en positiv test en dag fylder hende med bekymring.

Tre venner og en onkel har hun mistet til virussen. Og så er der datteren. I sommer tog hun livet af sig efter et langt misbrug. Hun havde fire børn, som Wanda Bryant nu har forældremyndigheden over. Det er dem, hun er bekymret for, når hun går ned på klinikken og bliver testet.

»Hvem ved, hvor de børn ville ende. Hvem vil passe på dem, hvis jeg ikke længere er her,« spørger hun.

Den 62-årige sorte kvindes stemme er lige så lille som hendes figur. Skinnyjeans sidder løst på de spinkle ben, og hendes sorte T-shirt poser, selv om den ikke er mange numre stor. »Bekæmp fattigdom – ikke de fattige« står der med gul og hvid skrift på brystet.

»Jeg er både fortaler for fattige amerikaneres rettigheder og en af dem, vi kæmper for,« som hun siger.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Alvin Jensen
 • Per Christiansen
 • Per Klüver
 • Eva Schwanenflügel
 • Søren Veje
 • Carsten Munk
 • Christian Mondrup
 • David Zennaro
 • Mads Greve Haaning
 • Bjørn Pedersen
 • Peter Beck-Lauritzen
Alvin Jensen, Per Christiansen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Søren Veje, Carsten Munk, Christian Mondrup, David Zennaro, Mads Greve Haaning, Bjørn Pedersen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hillary Clinton: "We are not Denmark. We are the United States of America"

Ja. Og god fornøjelse med det. I er selv skyld i det og kan kun takke Jer selv for Jeres fattigdom og elendighed på bunden af Jeres samfund.

Men I ved det godt

https://www.cnbc.com/2015/10/14/clinton-and-sanders-why-the-big-deal-abo...

https://www.washingtonpost.com/outlook/2020/02/22/we-danes-arent-living-...

https://www.economist.com/leaders/2013/02/02/the-next-supermodel

Men når Jeres ungdom kommer til magt vil de åbne øjnene for den ulighed USA har skabt, hvor 1% ejer og kontrollerer det meste, og dermed har magten over Jeres land, og hvordan et samfund kan være ved at rette deres øjne mod norden og den nordiske model. Herunder ikke mindst Danmark. Det er kun et spørgsmål om tid. For unge vil ikke finde sig i sådan en behandling, som USA byder dem.

Bernie Sanders bevægelse viser dem vejen frem mod et langt bedre liv og tilværelse.

Alvin Jensen, Ole Frank, Estermarie Mandelquist, Søren Porse, Torben Arendal, Carsten Wienholtz og Karsten Nielsen anbefalede denne kommentar

'Socialism never took root in America because the poor see themselves not as an exploited proletariat but as temporarily embarrassed millionaires.'

John Steinbeck.

Niki Dan Berthelsen, Per Torbensen, Dennis Tomsen, Alvin Jensen, Pernille Larsen, Ole Frank, Søren Sommer, Estermarie Mandelquist, Espen Bøgh, Minna Rasmussen, Søren Porse, Flemming Berger, Kim Houmøller, Torben Arendal, Carsten Wienholtz, Claus Nielsen, Karsten Nielsen, David Adam, Jeppe Lindholm og Emil Davidsen anbefalede denne kommentar

USA er verdens største økonomi og det må være op til amerikanerne at omfordele sådan som de vil. Jeg interesserer mig ikke videre for “amerikansk fattigdom”.

Michael Gudnæs

Det er surt at være fattig i USA, men det er sg'u heller ikke let i UK, som er ekstra hårdt ramt, først af Margaret Thatcher, og så af Corona'en. Og lige om lige om lidt bliver det så tid til Brexit ...

Det bliver nok ikke kønt :-(

USA er fuld af modsætninger. Og nogle er mere ulige for loven end andre

Steve Adler , borgmesteren i Austin, tog til Mexico med sin familie i privatfly, mens han bad folk om at blive hjemme på grund af den store stigning i nye covid-19-infektioner.

Han optog en video på feriestedet, hvor han opfordrer beboerne til at vende hjem med ordene "Dette er ikke tiden til at slappe af."

Steve Adler, der er demokrat, benægter imidlertid at have overtrådt sine egne regler.

Han fortalte Austin American-Statesman, som afslørede det, at han var rejst og sagde: "Der var ingen anbefalinger for ham om ikke at rejse."

Avisen sagde også, at Adler var vært for en udendørs bryllupsfest for sin datter med 20 gæster på et luksushotel i byen sidste måned. Borgmesteren indrømmede over for avisen, at maskerne, der blev udleveret til gæsterne, "sandsynligvis ikke var" brugt hele tiden.

Den næste dag fløj borgmesteren og syv personer, der deltog i brylluppet, i et privat fly til en badeby, hvor de tilbragte en uge. En nat under denne rejse henvendte Adler sig til Austin-beboere i en video via Facebook, men antydede ikke, at han var ude af byen, ifølge en politiker i Austin.

”Vi er nødt til at blive i vores hjem, hvis vi kan,” sagde Adler ved lejligheden. "Dette er ikke tiden til at slappe af. Vi skal være forsigtige. Vi kan indføre lukninger, hvis vi ikke er forsigtige," sagde den fine borgmester.

Kilde: www.austinamericanstatesman/

Alvin Jensen, Ole Frank, Per Klüver og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Michael Gudnæs, 03. december, 2020 - 16:15

Det da vist lidt stærkt med det indlæg, - du glemte Boris Johnson, blandt landets ulykker, og sammen med ham og David Cameron, så posen kan blive fuld.