Baggrund
Læsetid: 6 min.

Lov sætter på ny ’kærlighedsjihad’ til debat i Indien

Indiens største delstat har gjort det sværere at konvertere. Det er en sejr for landets hindunationale kræfter, der har opfundet begrebet ’kærlighedsjihad’ til at beskrive en påstået sammensværgelse, hvor muslimske mænd lokker hinduistiske kvinder til at skifte religion
En menneskerettighedsaktivist protesterer mod den såkaldte Love Jihad-lovgivning. Begrebet ’kærlighedsjihad’ er opfundet af radikale hindugrupper, der i årevis har promoveret en påstand om et muslimsk komplot med det formål at konvertere hinduistiske kvinder til islam gennem ægteskab. Og nu har Uttar Pradesh, Indiens største delstat valgt at indføre den nye lov, der blandt andet foreskriver, at en mand og en kvinde, der tilhører forskellige religioner, skal give en distriktsdommer to måneders varsel, før de bliver gift.

En menneskerettighedsaktivist protesterer mod den såkaldte Love Jihad-lovgivning. Begrebet ’kærlighedsjihad’ er opfundet af radikale hindugrupper, der i årevis har promoveret en påstand om et muslimsk komplot med det formål at konvertere hinduistiske kvinder til islam gennem ægteskab. Og nu har Uttar Pradesh, Indiens største delstat valgt at indføre den nye lov, der blandt andet foreskriver, at en mand og en kvinde, der tilhører forskellige religioner, skal give en distriktsdommer to måneders varsel, før de bliver gift.

Manjunath Kiran

Udland
14. december 2020

21-årige Uwaish Ahmed blev pågrebet i sidste uge. Han sidder fængslet i den indiske delstat Uttar Pradesh. Han er muslim og den første anholdte under en netop indført lov. Inden politiet førte ham væk, nåede han at sige et par ord til den indiske avis The Print.

»Jeg er blevet arresteret i henhold til loven om ’kærlighedsjihad’. Jeg har ingen forbindelse til kvinden, hun blev gift for et år siden. Jeg er uskyldig,« udtalte han.

Begrebet ’kærlighedsjihad’ er opfundet af radikale hindugrupper, der i årevis har promoveret en påstand om et muslimsk komplot med det formål at konvertere hinduistiske kvinder til islam gennem ægteskab.

Blandt de mange antimuslimske tiltag, hinduradikale kræfter i Indien disse år sætter på den politiske dagsorden, er fænomenet blandt de mest konspirationsteoretiske. Flere indiske myndigheder har afvist ideen om en sådan sammensværgelse.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jan henrik wegener

Var der ikke en gang da begrebet den 3. Verden også udløste en form for sympati hos mange?
I en fjern fortid i et forgangene årtusinde.

Anders Jørgensen

kærligheden har ingen farve, etnisitet, eller religion måske naturen prøver at fortælle os noget ?