Feature
Læsetid: 10 min.

Mere trumpsk end Trump: Don Jr. er sin fars naturlige afløser

Mens spekulationerne forsætter om, hvorvidt Donald Trump stiller op i 2024, rettes fokus også mod Don Jr. I mange år kendt som Trumps forsømte og uduelige søn, nu en politisk superstjerne på den amerikanske højrefløj. Han fisker, skyder med automatvåben og er så aggressiv på nettet, at hans far har bedt ham tone det ned. Don Jr. er trumpismen som bouillonterning – og måske fremtidens mand i Det Republikanske Parti
Donald Trumps ældste søn, Don Jr., kalder sig selv »sin fars mest værdifulde politiske våben«, og flere gange har Trump angiveligt måtte ringe til sin søn for at bede ham om at skrue lidt ned for tonen på Twitter.

Donald Trumps ældste søn, Don Jr., kalder sig selv »sin fars mest værdifulde politiske våben«, og flere gange har Trump angiveligt måtte ringe til sin søn for at bede ham om at skrue lidt ned for tonen på Twitter.

Luke Sharrett

Udland
19. december 2020

For tre uger siden fik Donald Trump Junior konstateret corona, eller »the ’rona’« som han kaldte det i en video på Instagram, hvor han også spurgte sine 4,2 millioner følgere om anbefalinger til gode tv-serier.

»Man kan jo kun bruge et stykke tid på at pudse sine våben, før det bliver kedeligt,« sagde han.

Et hurtigt kig på Don Jr.’s sociale medier afslører, at Donald Trumps ældste søn brugte en del af sin alenetid på at varetage det, som er blevet hans rolle i det politiske familieforetagende: mobilisere tropperne på internettet, piske en stemning op og angribe sin fars modstandere.

Han lagde for eksempel et billede på Instagram, hvor New Yorks demokratiske guvernør, Andrew Cuomos, ansigt er photoshoppet ind for enden af en kartoffel formet som en penis. Der er også et meme af Joe Biden, som forvirret og senil står med en thanksgivingkalkun i hænderne og siger »glædelig 4. juli«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

trumperne er et godt bevis på at vælgerne er for tumpede til demokrati.

Ja, når idioterne får politisk magt så kommer lommefascisterne med dem som argument for at afvikle demokratiet

Claus Nielsen, Peter Mikkelsen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Jeg er sikker på der venter Don-drengen en stor og glorværdig karriere i amerikansk politik.

Hvis republikanerne nogensinde vælger type som ham, går de deres Waterloo i møde. for alvor.

Hvad er der galt i at fiske? Det har i hvert fald ikke noget med trumpisme at gøre....

Per Christiansen

Det er en gåde hvordan så mange fattige kan stemme på et parti der tydeligvis ikke har øje for deres velbefindende.
Det er jo direkte imod deres bedste interesser, det er mig en gåde.

Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, erik pedersen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Fattige mennesker har generelt god forstand på hvad der er i deres bedste interesse. Kultur bestemmer dog hvem man ser som mere troværdige end andre, og i USA ses de rige som autoriteter i et størrere omfang end i Danmark og fattigdom ses som en personlig eller individuel karakterbrist. Demokraterne i USA har længe været ligeglade med de fattigste amerikanere. Hvis du kun har to valgmuligheder, vælger du simpelthen den mindst ringe. Trump lovede arbejde. Arbejdspladser der skulle flytte tilbage til USA. Selvfølgelig stemte de fattige, dem der så en idé i at stemme, da på ham.

Josephine Kaldan

Han er en virkelig satan og heldigvis endnu mere usympatisk end sin far. Han mangler charme, det vil blive svært for ham med folkelig støtte,