Kommentar
Læsetid: 5 min.

Rejsekaos, U-vendinger og en aflyst jul: Det er Boris Johnsons værste uge

Britisk minister hævder, at de først nu har hørt om den nye, mere smitsomme coronavariant, der har spredt sig i Storbritannien. Efter flere dage med benægtelser er det bare endnu en usandhed fra den kaosramte britiske regering
Grænsekontrol ved havnen i Dover, efter EU lukkede grænsen til Storbritannien på grund af COVID-19 mutation.

Grænsekontrol ved havnen i Dover, efter EU lukkede grænsen til Storbritannien på grund af COVID-19 mutation.

Matthew Childs

Udland
23. december 2020

Det er bitter ironi og perfekt symbolik, at Europa lukker sine porte, få dage før Storbritannien alligevel skulle til at isolere sig permanent med Brexit. Land efter land har forbudt briter indrejse af frygt for den nye COVID-19-variant. Imens er Storbritannien med mange coronadødsfald og stor økonomisk skade stort set kun overgået i verden af tidligere tyfusepidemier i 1900-tallet.

Hvis der var en gud for hævn, kan det, at den nye virusvariant rammer Storbritannien først, føles som en guddommelig straf.

Naturligvis hævder Nigel Farage, formand for The Brexit Party, at franskmændene bruger COVID-19 til at lukke grænsen mellem England og Frankrig som et våben i slutfasen af Brexit-forhandlingerne. Det er absurd, da det skader franske interesser lige så meget, som det skader engelske. Men det uheldige sammenfald af disse tvillingekatastrofer har stadig udløst panikkøb af frygt for mangel på frisk frugt og grøntsager.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sjusket oversættelse?

"To tredjedele af Storbritanniens fiskekvote går til bare tre multinationale selskaber, mens både på under ti meter kun får fire procent, selv om de tegner sig for 77 procent af ( ...) fangsten. "
Skal jeg gætte, skrives i Guardian nok ikke "fangsten" men måske antal af "fangsbådene" er 77%?
Sikkert og vist kan småbådene ikke få lov til at fange 77% af fiskene, medmindre deres fisk er umådeligt mindre end de fisk, som de store skibe lander. Eftersom de store både tillades at fange 4% af de totale kvoter.

Men måske har vi at gøre med Robin Hood - tyvfiskere (?) ,og DET under de fleste herværende læsere dem vel sagtens også hjertens gerne.

Læs til mulig forklaring i dagens Inf. "Hvorfor bliver danske skolebørn dårligere til matematik?"

Bent Nørgaard, Lillian Larsen, Olaf Tehrani, ingemaje lange, Trond Meiring, Rune Stilling og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg kan ikke se hvad problemet er. De har nu det de har stemt for og stort tillykke herfra. EU bliver bedre uden briterne der primært har været med for at slå en kile imellem Frankrig og Tyskland.

Jesper Eskelund

Jeg tænkte nok, at der var en bagtanke med at trække handelsaftalen med EU i langdrag, selvom UK og EU er så tæt på et kompromis: Forklaringen er selvfølgelig britisk indenrigspolitik.

Heldigvis er EU-siden klar over dette.

...så ganske kort før nytår annonceres handelsaftalen mellem UK og EU – er mit gæt.

Jesper Eskelund

Nå, handelsaftalen er åbenbart allerede op over...:
https://www.berlingske.dk/internationalt/diplomater-varsler-snarlig-hand...