Nyhed
Læsetid: 9 min.

Sverige undrer sig: Hvordan kunne en mand isolere sig i 28 år i sin mors lejlighed? Og tre andre historier fra verden

I det normalt så gennemregulerede Sverige er der foreløbig ingen god forklaring på, hvorfor myndighederne aldrig opdagede, at en 13-årig dreng blev taget ud af skolen og tilsyneladende aldrig siden forlod sin mors lejlighed
Manden blev fundet, mens moren var indlagt på et hospital. Lejligheden var ulåst, så hans søster kunne selv lukke sig ind. Det rapporterer Expressen. »Da han så mig, rejste han sig op og hviskede mit navn igen og igen. Jeg ved ikke, hvordan han kunne genkende mig efter alle disse år,« sagde søsteren til SVT.

Manden blev fundet, mens moren var indlagt på et hospital. Lejligheden var ulåst, så hans søster kunne selv lukke sig ind. Det rapporterer Expressen. »Da han så mig, rejste han sig op og hviskede mit navn igen og igen. Jeg ved ikke, hvordan han kunne genkende mig efter alle disse år,« sagde søsteren til SVT.

10090 Claudio Bresciani/TT

Udland
5. december 2020

En gruopvækkende historie vakte i denne uge opsigt i medier verden over. Ikke mindst fordi den i første omgang blev præsenteret som en svensk variant af Fritzl-affæren. Eller syntes at handle om den slags mareridtsvæsener, man ellers kun kan læse om i kriminalromaner af Stig Larsson og Henning Mankell.

I 2008 kom det frem, at østrigske Josef Fritzl havde holdt sin datter Elisabeth indespærret i 24 år i en lydtæt kælder under familiens hus. Tirsdag kunne Stockholms politi meddele, at det havde anholdt en 70-årig kvinde fra Haninge Kommune, syd for den svenske hovedstad, som man mistænkte for at have holdt sin 41-årige søn indespærret i 28 år.

På dette tidspunkt så det ud til, at kvinden ville blive sigtet for »ulovlig frihedsberøvelse og grov legemsbeskadigelse« – det udtalte politianklager og efterforskningsleder Emma Olsson til svenske medier. Den anholdte kvinde nægtede sig skyldig.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hans søster har åbenbart aldrig spurgt ind til broderen eller undret sig over hvor han forsvandt hen som 12-årig.

Staklen må lide af Stockholm-syndrom efter alle de år i fangenskab og psykisk mishandling.

Peter Beck-Lauritzen

Lad da Iran få a-bomber, hvad sker der ved det? Det er der jo så mange der har, men ingen, nå, ja, bortset fra USA, har villet bruge dem! Måske det kunne regulere adfærden hos regionens "gadedreng"!