Baggrund
Læsetid: 5 min.

Tredje coronabølge har ramt Japan. Alligevel går de i biografen og spiser popcorn

Krydstogtskibet Diamond Princess, der i februar blev sat i coronakarantæne i den japanske Yokohama-bugt, gav tidligt de japanske virologer en opskrift på, hvordan man bedst håndterer COVID-19. Indtil nu har det været en succes, men en tredje bølge og stigende smittetal spreder sig med lynets hast i hele Sydøstasien
Den japanske supercomputer Fugaku har udregnet, hvilke situationer der udgør den største smitterisiko. Det har betydet, at de japanske biografer er blevet erklæret sikre, selv når »der spises popcorn og hotdogs«, siger den ansvarlige minister for den japanske regerings COVID-19-håndtering, Nishimura Yasutoshi.

Den japanske supercomputer Fugaku har udregnet, hvilke situationer der udgør den største smitterisiko. Det har betydet, at de japanske biografer er blevet erklæret sikre, selv når »der spises popcorn og hotdogs«, siger den ansvarlige minister for den japanske regerings COVID-19-håndtering, Nishimura Yasutoshi.

Charly Triballeau

Udland
21. december 2020

I begyndelsen af februar, dengang coronavirus stadig var noget, vi herhjemme forbandt med flagermus og Kina, blev 3.700 passagerer på krydstogtskibet Diamond Princess sat i karantæne, fordi virussen var begyndt at sprede sig blandt luksusskibets passagerer.

I løbet af de uger, karantænen varede, blev over 700 smittede, og da alle ombord på skibet i den japanske Yokohama-bugt den 1. marts langt om længe havde forladt skibet, var 14 – alle passagerer – døde.

Det var en tragisk historie, men omstændighederne, der udspillede sig blandt luksusskibets indespærrede passagerer, har dog bidraget positivt til de japanske myndigheders kamp mod COVID-19, skriver magasinet The Economist.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her