Feature
Læsetid: 18 min.

Valget i Georgia bliver det vildeste i USA i 2021 – og kulminationen på Trump-æraen

Joe Bidens præsidentskab og muligheder for at forandre USA afgøres på mange måder tirsdag den 5. januar, når anden valgrunde til Senatet afgøres efter en helt vild valgkamp i USA’s nyeste svingstat, Georgia. Her sætter de republikanske senatskandidater deres lid til, at Trump kan skaffe dem et sidste spektakulært valg
Både Jon Ossoff (th.) og Raphael Warnock har i de seneste uger været nødt til at forsvare sig mod eskalerende angreb fra republikanerne. Begge de demokratiske kandidater bliver ofte fremstillet som yderliggående venstreorienterede, Green New Deal-elskere, ’defund the police’-skrigende revolutionære, selvom ingen af dem støtter nogen af delene.

Både Jon Ossoff (th.) og Raphael Warnock har i de seneste uger været nødt til at forsvare sig mod eskalerende angreb fra republikanerne. Begge de demokratiske kandidater bliver ofte fremstillet som yderliggående venstreorienterede, Green New Deal-elskere, ’defund the police’-skrigende revolutionære, selvom ingen af dem støtter nogen af delene.

Ritzau/Scanpix

Udland
2. januar 2021

Da jeg ankom til Atlanta en søndag eftermiddag for nylig, tændte jeg fjernsynet på mit hotelværelse, og fra skærmen stirrede David Perdues patriciske ansigt på mig.

Georgias garvede republikanske senator var skydeskive for et angreb finansieret af sin modstander, demokraten Jon Ossoff, der i den afgørende anden valgrunde til senatet den 5. januar forsøger at vinde Perdues plads.

Tv-indslaget hævdede, at Perdue har brugt insiderviden om pandemien til børshandler. Få minutter senere tonede Ossoff – der med sine 33 år forsøger at blive den yngste senator i USA i fire årtier – frem i et solbeskinnet indslag, hvor han talte om, hvordan han ville arbejde sammen med den kommende præsident Joe Biden.

Dette blev øjeblikkeligt fulgt op af et angreb på den demokratiske kandidat i anden runde af Georgias senatsvalg – præsten Raphael Warnock fra Ebenezer Baptist Church.

Jeg gik væk fra skærmen et øjeblik, og da jeg kom tilbage, var Kelly Loeffler – Warnocks modstander og det absolut rigeste senatsmedlem – under angreb for sine pandemi-børshandler.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Helle Walther

Håber det bliver to demokrater der vælges, om folk ellers vil deres eget bedste.

Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Lisbeth Glud og John Hansen anbefalede denne kommentar

Sjovt nok, her kun et halvt år efter politidrabet på George Floyd og de efterfølgende demonstrationer, ja selv her i Danmark, er en politisk kampagne om politibrutalitet en total taber sag i en amerikansk stat med sort flertal. Mens for eller især imod Fidel Castro kan vinde valget. Siger det noget om amerikanske medier og de amerikanske politikere?

Ete Forchhammer og Lene Krathmann Pedersen anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Jan Jensen,
Hvide udgør ifølge ACS folketælling 59.04 % af Georgias befolkning, afroamerikanere 31,46 %.

worldpopulationreview.com/states/georgia - populations

Du har fuldstændig ret Ib. Troede jeg havde læst, at de sorte var i flertal i den lange artikel. Og var endda tæt på at tjekke det. Tak for korrektionen.