Nyhed
Læsetid: 4 min.

Voldelige sammenstød i Washington mellem Trump-tilhængere og moddemonstranter

Fire personer er indlagt med stiksår, og 23 blev anholdt da en protestmarch mod Joe Bidens valgsejre udartede sig voldeligt
Anslået 200 medlemmer af Proud Boys deltog i protestmarchen i Washiongton DC lørdag, og de blev mødt af moddemonstranter fra blandt andet Antifa. Politiet var frem til mørkets frembrud i stand til at holde de to fraktioner adskilt, men senere på aftenen kom det til en række konfrontationer.

Anslået 200 medlemmer af Proud Boys deltog i protestmarchen i Washiongton DC lørdag, og de blev mødt af moddemonstranter fra blandt andet Antifa. Politiet var frem til mørkets frembrud i stand til at holde de to fraktioner adskilt, men senere på aftenen kom det til en række konfrontationer.

Graeme Sloan

Udland
14. december 2020

Det kom lørdag aften, amerikansk tid, til voldsepisoder i Washington DC’s gader, da højreradikale grupper stødte sammen med moddemonstranter umiddelbart efter en højreorienteret protestmarch imod den tiltrædende præsident, Joe Bidens, valgsejr.

Urolighederne brød løs, da mørket faldt på, og menneskemængden begyndte at opløse sig efter en overvejende fredelig demonstration lørdag, hvor Trump-tilhængere tilkendegav deres harme over påstået systematisk valgsvindel i Bidens favør ved præsidentvalget 3. november – en påstand, der på intet tidspunkt har kunnet dokumenteres.

Grupper fra den pro-trumpistiske militante bevægelse Proud Boys og moddemonstranter fra det venstreradikale antifascistiske netværk Antifa kom i klammerier i det centrale Washingtons gader – begge de stridende grupper brugte peberspray imod hinanden og dannede gentagne gange nye kampopstillinger i sporadiske voldskonfrontationer.

Fire personer måtte akutindlægges med potentielt livstruende knivstiksår, skriver The Washington Post, der citerer en talsmand for det lokale brandvæsen, Doug Buchanan. Politiet oplyser, at der er foretaget 23 anholdelser.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Berlin ville have brækket sig i lårtykke stråler, hvis han vidste, hvad hans God Bless America blev misbrugt til. Selvom han i sine sene år betragtede sig som republikaner, var det altid som Eisenhower-republikaner, hvilket vil sige godt til venstre for sydstatsdemokraterne.

Jens Peder Risom, David Zennaro, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ja, og det er bestemt trumpisterne, der står for de antibibelske værdier. Faktisk står de for de stik modsatte.

Mads Greve Haaning, Gitte Loeyche, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I går var der voldelige sammenstød i Washington D.C., hvor fire mennesker blev stukket ned af pro-Trump demonstranter, (heriblandt de famøse Proud Boys, som Trump opmuntrede under den første præsidentdebat)

Flere kirker blev vandaliserede under urolighederne af de ellers så postulerede evangeliske elementer.

Foran en anden kirke blev et pigekor beskudt.

Lotte Kasten, David Zennaro og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Niels Ivar Larsen

Berlin behøver ikke at rotere i graven, for nu var det ikke God Bless America, men derimod, som skrevet står, God Bless USA, der blev spillet - et countryhit fra 80'erne, som er blevet populært i det amerikanske folkedyb, især i de røde stater, som blev spillet.

Eva Schwanenflügel, Karsten Nielsen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Komponisten Charles Ives (1874-1954) repræsenterer noget af det allerbedste i amerikansk kultur. Blandt hans nok så corny frembringelser er hans variationer for orgel over "America". En sand dekonstruktion af en national hymne på melodien til "God Save The Queen": https://www.youtube.com/watch?v=-UZq09F9RR4