Nyhed
Læsetid: 9 min.

Domstol beordrer stop for ulovlige udvisninger af asylsøgere fra Italien: »Vi kan ikke ignorere, at migranter udsættes for vold ved EU’s grænser«

FN kritiserer i usædvanligt hårde vendinger EU for at deportere asylsøgere ulovligt og for udbredt brug af vold mod flygtninge og migranter. En italiensk domstol har nu beordret et øjeblikkeligt stop for Italiens ulovlige udvisninger, blandt andet på baggrund af Informations afdækning af en pakistansk flygtnings sag
Flygtninge fra Afghanistan har søgt tilflugt i et forladt hus i Bosnien, nær grænsen til Kroatien. Flygtninge og migranter søger ofte at krydse EU’s ydre grænse mellem Bosnien og Kroatian adskillige gange og tager derfor mere eller mindre permanent ophold i den grænseregionen.

Flygtninge fra Afghanistan har søgt tilflugt i et forladt hus i Bosnien, nær grænsen til Kroatien. Flygtninge og migranter søger ofte at krydse EU’s ydre grænse mellem Bosnien og Kroatian adskillige gange og tager derfor mere eller mindre permanent ophold i den grænseregionen.

Elvis Barukcic

Udland
1. februar 2021

De italienske myndigheder har frataget hundredvis, hvis ikke tusindvis, af flygtninge og migranter retten til at søge om asyl, og har illegalt smidt dem ud af landet, vel vidende at flygtningene højst sandsynligt ville blive udsat for vold, tortur og umenneskelig behandling.

Det er konklusionen på det, der betegnes som en »historisk dom« i Rom. Dommen falder blandet andet på baggrund af Informations historie om den 27-årige pakistaner Zeeshan Mahmoods udvisning af Italien.

Zeeshan Mahmood blev forhindret i at søge om asyl i Italien og blev i stedet sendt retur til Slovenien og Kroatien, hvor han blev udsat for brutal vold fra kroatisk politis side, inden han blev tvunget ud af EU og ind i Bosnien.

Advokater i sagen vurderer, at dommen er skelsættende, da det er første gang, en domstol i Europa anerkender den udbredte brug af vold mod migranter, når de tvinges tilbage over EU’s ydre grænse ved Kroatien.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Paven må være megasur og udtale menneskekærlighed til alle katolikker.
Igen, igen.

Elise Berg, Alvin Jensen, Nette Skov og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Alle EU-lande må udvise ansvar og finde en fælles løsning på at tage imod et rimeligt antal flygtninge - efter en fair fordelings nøgle. Lige nu gemmer mange EU-lande, herunder Danmark, sig under de nuværende regler, for at holde flygtninge ude af DK. Det har den naturlige konsekvens, at lande som Grækenland og Italien bliver overbebyrdet. Dette problem kan kun løses ved internationalt samarbejde og alle lande, herunder Danmark, må påtage sig et langt større ansvar.

John Scheibelein, Estermarie Mandelquist, hannah bro, Carsten Nørgaard, Eva Schwanenflügel, Elise Berg, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Inge ambrosius, Inge Lehmann, Christine Michelsen, Hans Larsen, Ib Gram-Jensen, Pia Kühnell, Werner Gass, Steffen Gliese, Jan Fritsbøger, Poul Søren Kjærsgaard, Ruth Sørensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Peder Munch Hansen

"Advokater i sagen vurderer, at dommen er skelsættende, da det er første gang, en domstol i Europa anerkender den udbredte brug af vold mod migranter, når de tvinges tilbage over EU’s ydre grænse ved Kroatien." Det er vel glædeligt, at det trods alt er første gang, en domstol i Europa anerkender brugen af vold! Er den kommet til en erkendelse?

Jan Fritsbøger

så mangler vi bare at vesten anerkender at flygtningestrømmen er en direkte følge af en illegitim verdensorden, hvor økonomisk udnyttelse af fattigdom, "tyveri" af landets værdier, og især militarisme skaber flygtningene,
"markedet" er jo effektivt når det gælder om at skaffe de velstående billige produkter, lavet af hårdt arbejdende mennesker som stadig er fattige selv om de har jobs, og militarismen sikrer at befolkningerne i fattige lande ikke kan slippe af med deres grådige regeringer, (diktatorer)
skulle det alligevel ske at et fattigt land får en leder som hellere vil sikre sin egen befolkning rimelige vilkår, end samarbejde med vestlige pengemænd/koncerner om at stjæle alt af værdi for næsen af folket, så står USA parat til at fjerne styret med en lille rask krig, og indsætte deres egne ledere som "man kan samarbejde med" selvfølgelig allieret med landets grådighedssegment.
(Venezuela næste gang ?)

Estermarie Mandelquist, Carsten Nørgaard, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Inge Lehmann, Bent Larsen og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Hvis klimaforandringerne ikke kan stoppes, vil det være afgørende for bare en chance for stabilitet i EU være at beskytte de ydre grænser mod massive flygtninge strømme. Det kan vi lige så godt begynde at vende os til. Og ikke mindst begynde på.

Det er da så fortvivlende at EU ikke kan finde ud af at lave en fælles løsning og ikke bare belaste nogle enkelte lande, alle må tage et ansvar og ikke bare beskytte sig selv. Der kunne måske findes et tomt landområde hvor man kunne støtte flygtninge i at kunne opbygge en ny tilværelse når det ikke er muligt at komme hjem og ikke komme til områder der er hårdt belastede i forvejen.

@ Pia Kühnell,

Faktisk er det ikke EU. der ikke kan finde ud af et samarbejde omkring en rimelig fordeling af de flygtninge, der -af-en-eller-anden-grund kommer til EU´s ydre grænser.

EU har flere gange fremsat meget rimelige og meget retfærdige ordninger for fordelinger af disse flygtninge. Men det er faktisk medlemslandene, der ikke kan blive enige. - Eller rettere sagt, nogle medlemslande vil absolut ikke, og visse andre medlemslande vil ikke, hvis de første lande ikke deltager. Og der står sagen.

Som du ved, - eller burde vide, er det udelukkende ministerrådet i EU - altså landenes premierministre, der beslutter i EU og ingen andre. Og for en beslutning er taget, og skal gennemføres, kræver det, at alle disse fornemme premierministre stemmer ja. Blot en enkelt stemmer imod, er der ikke indgået nogen aftale.

- Hvordan tror du egentlig at Danmark stemmer?

Niels Christensen

Flygtninge strømmen skyldes for nuværende mindre en illigetime verdensorden. Den skyldes først og fremmest en række lorte lande. Lande der først og fremmest er muslimsk ledede. Og hvor ledelsen har allieret sig med yderliggående konservative muslimer parret med en rå nationalisme, der lægger en bremse på ethvert menneskeligt fremskidt. Deres skolesystemer er lort, erhvervsklimaet er gennem korrupt.