Analyse
Læsetid: 3 min.

Erdogan på charmeoffensiv i EU

Efter præsidentskiftet i USA har den tyrkiske præsident travlt med at justere sine politiske signaler med henblik på at undvige smertelige sanktioner
Den varme relation, som Recep Tayyip Erdogan opnåede med Donald Trump under dennes præsidentskab, er blevet erstattet af en kold skulder fra præsident Joe Biden, der eftersigende endnu ikke har svaret den tyrkiske præsidents telefonopkald.

Den varme relation, som Recep Tayyip Erdogan opnåede med Donald Trump under dennes præsidentskab, er blevet erstattet af en kold skulder fra præsident Joe Biden, der eftersigende endnu ikke har svaret den tyrkiske præsidents telefonopkald.

Jim Watson

Udland
1. februar 2021

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan var blandt en håndfuld statsledere, der kunne ringe direkte til Donald Trump i Det Hvide Hus. Den tid er forbi.

Angiveligt har Erdogan i måneder forsøgt at opnå telefonisk kontakt til Joe Biden, der i sin valgkamp kaldte Erdogan ’autokrat’ og kritiserede Tyrkiets militære angreb på USA’s kurdiske allierede i Syrien.

Biden har indtil videre ikke taget telefonen, og den kolde luft handler ikke kun om Syrien, men også om Tyrkiets indkøb af det russiske S-400-våbensystem, der skaber tvivl om Tyrkiets NATO-medlemskab og fik den amerikanske topdiplomat James Jeffrey til at omtale Tyrkiet som ’vores såkaldte strategiske partner’.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her