#metooinceste
Læsetid: 9 min.

»Det var min far. Jeg var fire år første gang«: Frankrigs nye #MeToo-bølge gør op med 68’erne og incestkultur

Tusindvis af franske incestofre deler lige nu deres historier under hashtagget #MeTooInceste. Det er et opgør med den franske kulturelite af 68’ere og dens grænseløse syn på sex. Alt for mange har alt for længe vidst for meget
Frankrigs nye #MeToo-bølge blev sat i gang af Camille Kouchner, der i en erindringsbog anklagede sin stedfar, Olivier Duhamel (billedet) for kontinuerligt at have forgrebet sig på hendes tvillingebror.

Frankrigs nye #MeToo-bølge blev sat i gang af Camille Kouchner, der i en erindringsbog anklagede sin stedfar, Olivier Duhamel (billedet) for kontinuerligt at have forgrebet sig på hendes tvillingebror.

STEPHANE DE SAKUTIN

Udland
28. januar 2021

Det er det, der tales om i morgenradioen, som præsidenten laver videohilsner om på Twitter, og som filmstjerner raser over. Man ligger på sofaen en stille eftermiddag, tænder for fjernsynet og dér i tv-studiet sidder pludselig en ung kvinde med langt lyst hår, som roligt fortæller verden om, dengang hun var ti år og blev voldtaget af sin morfar.

Det kan godt være, at den oprindelige #MeToo-bevægelse aldrig for alvor slog rod i Frankrig, men de seneste uger er en ny bevægelse vokset frem: Hundrede – måske tusindvis – af incestofre deler lige nu deres historier online under hashtagget #MeTooInceste.

»Det var min far. Jeg var fire år første gang,« skriver en på Twitter. »Han blev ved i 12 smertefulde år. Efter 30 år er minderne kommet tilbage.«

En anden skriver blot: »Jeg var 6. Mange gange

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Malene Wiinblad

Tak for artiklen om franske forhold. Meget tankevækkende.

Klaus Schwab, Susanne Kaspersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Bent Christensen

Men vel ikke så forskellig fra andre lande.

Det er bekymrende at tænke på, hvordan Michel Foucault og Simone de Beauvoir for at nævne nogle af de mest prominente underskrev et brev, der accepterede pædofili. Der er ikke så mange af de to teoretikeres tilhængere, der ynder at mindes "dengang" ...

Finn Jakobsen, Jens Ole Mortensen, Mogens Holme og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

Men dog.- Har QAnon ret i deres teori om den progresive elite ?
Personligt tror jeg. - At der er ligeså mange homoseksuelle i Iran, lige så mange der dyrker dyresex i Rusland, som i Danmark, lige så meget undertrykkelse af kvinder i den vestlige verden som i den muslimske. Og lige så meget Sodoma og Gomorra i den kristne verden, som andre steder.

Ingeborg Hesselager

Ak ja, de stakkels 68ere.Nu får de ogå skyld for at være fortalere pædofili. I det hele taget er de skyld i rigtig mange af tidens fortrædeligheder, må man forstå.Her gik man og troede, at 68erne var bannerførere for børns rettigheder og et opgør med fortidens spøgelser- "børn skal ses, men ikke høres", den sorte skole mv.Nyt er også at Jean Paul Sartre og Simone de Beauvoir var 68ernes talerør.Peter Johansen