Nyhed
Læsetid: 5 min.

Fauci: USA er tilbage som global sundhedspolitisk spiller

Biden-regeringen fjerner Trumps krav om abortmodstand som betingelse for at modtage støtte til sundhedsprogrammer. USA melder sig igen ind i WHO og vil desuden arbejde for en mere ligelig global vaccinefordeling, meddeler den amerikanske regerings chefsundhedsrådgiver
Da Anthony Fauci, direktør for USA’s Nationale Institut for Allergier og Smitsomme Sygdomme, torsdag formiddag talte til bestyrelsen i Verdenssundhedsorganisationen (WHO), var det i hjertevarme vendinger, der åbenlyst skulle vise, at der nu tages hul på et nyt kapitel efter Trump-administrationens fjendtlige holdning over for den globale sundhedsorganisation.

Da Anthony Fauci, direktør for USA’s Nationale Institut for Allergier og Smitsomme Sygdomme, torsdag formiddag talte til bestyrelsen i Verdenssundhedsorganisationen (WHO), var det i hjertevarme vendinger, der åbenlyst skulle vise, at der nu tages hul på et nyt kapitel efter Trump-administrationens fjendtlige holdning over for den globale sundhedsorganisation.

Patrick Semansky/Ritzau Scanpix

Udland
22. januar 2021

Det var markante kursændringer for den amerikanske sundhedspolitik, som Anthony Fauci, direktør for Det Nationale Institut for Allergier og Smitsomme Sygdomme, lagde op til i en tale i går: Joe Bidens regering ophæver alle antiabortrestriktioner som betingelse for at modtage amerikansk sundhedsstøtte og melder samtidig USA ind i den internationale vaccinedelingsordning Covas.

Disse og andre nye tiltag meddelte Fauci, da han talte til bestyrelsen i Verdenssundhedsorganisationen (WHO) torsdag formiddag, efter at Joe Biden – som en af sine første embedshandlinger – havde udpeget ham som leder af den globale sundhedsorganisations amerikanske delegation.

»Præsident Biden vil i de kommende dage sætte en stopper for ’Mexico City-politikken’. Det er et led i en ny politik, hvor USA nu vil påtage sig sin del af den bredere forpligtelse til at værne om kvinders sundhed og fremme ligestilling mellem mænd og kvinder i vores eget land og i den øvrige verden,« udtalte Fauci ved WHO’s årlige bestyrelsesmøde.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Jeg glæder mig til den robuste og klare undersøgelse af COVID-19 pandemiens oprindelse, ligeså nogle sande og transperante udsagn fra Fauci's om hans del og lod i virus-arbejdet i Wuhan.