Nyhed
Læsetid: 4 min.

Joe Bidens første dag: Nu skal USA’s regering ind i klimakampen

Den nye præsident sløjfer den kontroversielle olierørledning Keystone XL og gør hensynet til klimaet obligatorisk for alle beslutninger taget af hans regering
Annulleringen af projektet omkring olierørledning Keystone XL var en af de første præsidentielle dekreter, Biden underskrev i Det Hvide Hus onsdag eftermiddag. I alt har han underskrevet 15 dekreter som en af sine første handlinger som præsident.

Annulleringen af projektet omkring olierørledning Keystone XL var en af de første præsidentielle dekreter, Biden underskrev i Det Hvide Hus onsdag eftermiddag. I alt har han underskrevet 15 dekreter som en af sine første handlinger som præsident.

Jim Lo Scalzo

Udland
22. januar 2021

Præsident Joe Biden tog onsdag de første skridt til at opfylde sine ambitiøse klimaplaner ved i en forordning at annullere et canadisk selskabs tilladelse til at nedlægge en 2.700 km lang olierørledning, Keystone XL, fra den canadiske provins Alberta til den amerikanske delstat Nebraska.

Rørledningen ville dagligt have transporteret 830.000 tønder tjæresand eller skiferolie til raffinaderier i Louisiana og Texas og derved tjene som en afgørende vigtig eksportkanal for Canadas olieindustri.

Det canadiske selskab TC Energy indstillede onsdag sit arbejde med projektet. Albertas provinsregering har gennem årene brugt 1,1 milliarder US dollar på at føre lobbyvirksomhed for projektet i USA. Premierminister Justin Trudeau, der blev valgt på en klimavenlig politik i 2018, forsøgte i november at overtale Joe Biden til at ændre mening.

Men annulleringen af projektet var en af de første præsidentielle dekreter, Biden underskrev i Det Ovale Kontor onsdag eftermiddag. I alt har han underskrevet 15 dekreter som nogle af sine første handlinger som præsident.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Folke Knudsen

Et Hjerteligt og inderligt Tillykke

til

46. Præsident Joe Biden
Vicepræsident Kamala Harris

og hele den nye Administration i Det Hvide Hus.

MAKE AMERICA GREAT AGAIN - YES WE CAN

VH
KFK

Kim Folke Knudsen

@Arlington National Cemetery

Så i BBC indsættelsesceremonien hele aften.

En for mig særlig minderig aften fyldt med glæde over det skete.

Hvilket øjeblik af lettelse efter 4 år med ......

Smukt og værdigt at se Præsidenter med Ægtefælle stille op til minde for de faldne soldater ved Arlington National Cemetery

42. Præsident Bill Clinton & Hillary Clinton

43. Præsident George W Bush & Laura Welch Bush

44. Præsident Barack Obama & Michelle Obama

46. Præsident Joseph R Joe Biden & Jill Biden

Den lilla ( the purple color ) var ikke tilfældig valgt fra damernes elegante garderobe. Lilla er en blanding af rød ( Republikanerne ) og Blå Demokraterne. Et symbol på ønsket om forsoning.

og det at kunne være rygende uenige i politik men optræde værdigt ud ad til

Tillykke til Vicepræsident Kamala Harris & Douglas Emhoff

og vise at en ting deler vi sammen.

Kærligheden og passionen for vort største demokrati United States of America.

http(s)://www.youtube.com/watch?v=--AMX2o_Icc

VH
KFK

Hvor der det en befrielse, at Joe Biden tager ansvar og vælger super kompetente folk til de forskellige politik områder. Godt at USA igen vil være en medspiller på klima området.
De sidste 4 år med Trump har været en katastrofe på SÅ mange områder.
Hvor er det dog godt, at Joe Biden og Kamela Harris blev valgt og tager ansvar fra dag ét.