Baggrund
Læsetid: 6 min.

Politikere og erhvervsorganisationer vil have Trump afsat. Her er hvordan det kan ske

Demokrater i Kongressen vil indlede en rigsretssag mod Trump i næste uge. Initiativet støttes af et voksende antal politikere i begge partier, erhvervsorganisationer, konservative medier og Trumps tidligere ministre. Information kortlægger de scenarier, der diskuteres
Anti-Trump demonstration uden foran Kongressen, som dagen forinden blev stormet af oprørere. I midten ses en Trump tilhænger, som viser flag fra Trumps præsidentkampagne.

Anti-Trump demonstration uden foran Kongressen, som dagen forinden blev stormet af oprørere. I midten ses en Trump tilhænger, som viser flag fra Trumps præsidentkampagne.

Carlos Barria/Ritzau Scanpix

Udland
9. januar 2021

I kølvandet på Trump-tilhængeres stormløb mod kongresbygningen onsdag er præsidenten kommet under hårdt pres for at træde tilbage.

Højtstående demokratiske og republikanske politikere, toneangivende konservative medier, organisationer i erhvervslivet og tidligere rådgivere og ministre i Donald Trumps regering beskylder ham for at have opildnet demonstranter til at lægge hindringer i vejen for Kongressens verificering af Joe Biden som vinder af præsidentvalget i november.

De kræver, at præsidenten fratræder sit embede øjeblikkeligt, selv om han kun har 11 dage tilbage i Det Hvide Hus.

»Der er ingen undskyldning for at opildne en pøbel til at lægge pres på Kongressen. Han har svigtet sit embede,« siger tidligere justitsminister William Barr til AP.

Juraprofessor Stephen Griffin ved Tulane University frygter det værste, hvis Trump bliver siddende i Det Hvide Hus. »Ingen kan føle sig sikker på, at hans destruktive adfærd er forbi,« siger han til Information.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her