Nyhed
Læsetid: 2 min.

Rusland anholder Navalnyjs medarbejdere og advarer mod protester

Sociale medieselskaber advares mod at bringe indhold, der støtter massedemonstrationer lørdag til fordel for den fængslede oppositionsleder, Aleksej Navalnyj
Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj bliver anholdt under en tidligere demonstration i Moskva i 2013. Navalnyj blev anholdt, da han landede i Moskvas Sjeremetevo-lufthavn søndag. Han har opholdt sig i Tyskland, efter at han sidste år blev udsat for et angreb med nervegiften Novitjok.

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj bliver anholdt under en tidligere demonstration i Moskva i 2013. Navalnyj blev anholdt, da han landede i Moskvas Sjeremetevo-lufthavn søndag. Han har opholdt sig i Tyskland, efter at han sidste år blev udsat for et angreb med nervegiften Novitjok.

Evgeny Feldman

Udland
23. januar 2021

Russisk politi har pågrebet flere af Aleksej Navalnyjs ledende medarbejdere forud for en bebudet massedemonstration imod Vladimir Putin lørdag, der kan blive afgørende for, hvorvidt oppositionslederen igen sættes på fri fod eller tværtimod idømmes en langvarig fængselsstraf.

Politiet har arresteret Navalnyjs pressesekretær, to advokater og en af oppositionspolitikerens ledende researchere, der bistod med den efterforskning, som har afsløret eksistensen af et privat palads til otte milliarder kroner ved Sortehavet, som ifølge efterforskerne skal være finansieret af Putins venner og statsselskaber. Efterforskningen, der er offentliggjort i et næsten to timer langt videoindslag, var fredag blevet vist ikke færre end 50 millioner gange på YouTube.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørn Pedersen

Det er vel også et spørgsmål, om politi og militær fortsat vil være loyale overfor Putin og regimet?

Thomas Bindesbøll

Det vil de de desværre nok være. Man kan godt frygte noget slemt, også i morgen.
Bare se på Hviderusland, hvor der hidtil - og desværre - ikke har været ret mange sprækker blandt "magtens udøvere", herunder de meget godt betalte og privilligerede politistyrker, der får en fed hyre for at pande folk ned med knipler, tårgegas og chokgranater. .
I diktaturer vil der altid være villige håndlangere, der er til salg for magten, blot de selv får privligerier. Desværre.

Men derfor håber jeg skam - lige som du - at der i sidste ende engang, også i Putins Politistat, vil være tilstrækkeligt mange, også i uniform, der til sidst TØR bryde med systemet, og nægte mere vold overfor egne, fredeligt demonstrerende borgere. Det bliver en lang march.

Også derfor er det vigtigt at mennesker herovre råber op of aktivt demonstrere imod Putins Politistat.
Hvem arrangerer næste demonstration foran den russiske ambassade ?

Efter selv sammen med en lille flok i årevis at arrangere demonstrationer, smider jeg hermed lige faklen ud til et par andre og gerne yngre mennesker. Kan I ikke tage et initiativ? Tak !

PS: Tjek gerne denne video ud:
https://youtu.be/ipAnwilMncI

René Arestrup, Arne Albatros Olsen, Birte Pedersen, Kurt Nielsen, Carsten Hansen, Estermarie Mandelquist, Gert Romme, Torben Lindegaard og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
kjeld hougaard

Kære Thomas Bindesbøl: jeg er fuld af sympati for dine synspunkter: ”Kæmp for alt hvad du har kært….”, som jeg respekterer andres samme ret til de modsatte. Det jeg med årene har fået tiltagende problemer med er, at vi danskeres [Vesten} har taget patent på indsigten i hvordan andre etniske gruppe/folkeslag skal styres = som Danmark. Afghanisten skal styres som Danmark - vil de ikke? skyd! Nu tror ”Vi” [Information] USA bliver et andet land, med en ny ledelse, kommenterende læsere synes udtrykke en vis skepsis, som jeg deler: ”USA først” bliver ikke provokativt udtalt, men det er derfor Biden blev valgt, som vi valgte Mette ”Danmarks interesser først”. Ofte lærer man mest om mennesket og deres natur ved at se på det der er os nærmest: os selv. Under fem år lod vi os styre af en invasions magt – Frankrig halvt om halvt. Og det udvikledes vel meget godt?
Er der nogen der tror Rusland vil blive en væsentlig anden nation med en ny Putin? Navalnyj vil lede Rusland – ved nogen hvad han vil forandre? Bortset fra ”frihed, demokrati og menneskelige rettigheder”? Indtil hans folk vil noget vi ikke kan li = sanktioner! Som i Myanmar!

Daniel Joelsen, Morten Voss, Lars Løfgren, Flemming Berger, Anders Graae, Hans Aagaard, Kurt Nielsen, Hanne Utoft, John Andersen og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Det første skridt mod bedre forhold er at fjerne de dårlige.
Det er så op til de nye kræfter at agere på en bedre facon.
Længere er den sådan set ikke.

Hvis man er bange for at der ikke sker forbedringer og således vælger at forblive ved det gamle, tjah ....
Væk med Putin er første skridt.

Susanne Kaspersen, Birte Pedersen og Thomas Bindesbøll anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Af en fanden i voldsk og dybt højrenationalistisk mand der er blevet forgiftet gennem sine underbukser, er han godt nok modig at vende tilbage til Rusland så hurtigt.

Susanne Kaspersen, Hans Aagaard og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Hvordan kan det overraske at Navalnyj blev arresteret? Dels var sagen forberedt mod ham, dels har han direkte samarbejdet med vestlige medier og amerikansk efterretningstjeneste om at fremstille en mordanklage mod Putin et al. - og dels ville det blive set som magtpolitisk svaghed, hvis han fik lov til at gå frit omkring i Moskva. Man kan ikke forvente sig andet af en relativt totalitær stat, som ser sig udfordret af destabiliserende kræfter.

Det samme gælder for de øvrige, relativt totalitære stater i verden - herunder USA, som netop har appelleret den britiske rets kendelse om ikke at udlevere Assange til amerikansk retsforfølgelse. I USA står Assange overfor tvivlsomme anklager, som kan give ham flere årtier bag tremmerne.

Morten Voss, Daniel Joelsen, Lars Løfgren, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Marie-Christine Poncelet, Anders Graae, Hans Aagaard, Klaus Schwab, Birte Pedersen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

en anklage om mordforsøg, skulle der stå.

Carsten Hansen

Ja; Der er langt endnu før Putins højre-nationalistiske Rusland bevæger sig mod demokratiske tilstande.
Ikke noget vi venstreorienterede ser med optimistiske øjne på.

Thomas Bindesbøll

Hanne Utoft,

Nej, selvsagt har det ikke "overrasket" nogen - og da slet ikke Navalnyj selv - at Putins villige system-slaver - igen-igen stod klar, med håndjern og andre "civliserede" metoder. Magtens primitive arrogance. Denne gang er boomerang-effekten dog nok større, imod Kreml selv, fordi det er så åbentlyst grotesk. Et system der er gået i stå i egen paranoia, inklusive "Fjender" overalt. Bemærkl ordvalget: "FJender", ikke blot politiske modstandere

Du anvender formuleringerne om at ...." han (Navalnyj) direkte (har) samarbejdet med vestlige medier og amerikansk efterretningstjeneste om at fremstille en mordanklage mod Putin et al. "

Ja naturligvis - og hvad i alverden dog ellers? Manden skulle jo have været dræbt (!) og borte, hvis det havde stået til FSB's giftblandere? Vi lever vel ikke i en "omvendt bevisførelses-verden" ?
Ærligt talt må ofret for giftattentatet følgelig vel nok have lov - allerdådigst - at samarbejde med genuine undersøgere herovre. Modsat alle Putinregimets samtlige IKKE-undersøgelser af hvad der skete, sic!, De har jo ikke foretaget sig en pind for substantielt at afvise anklagerne. Trods gentagne opfordringer om at fremlægge dokumenterede facts. Det har Kreml helt hovski-snokvski ikke gjort.

Navalnyjs forgiftning med Novichok stammer - ifølge medicinske og statsuafhængie eksperter fra så forsksellige lande som Sverige, Tyskland, Frankrig - fra en russisk statslig produktion. Enhver nervegift har en speciel sekvens, der ligesom f-eks. Virus, kan spores tilbage til oprindelsesstedet for fremstillingen- Således også her.

Orker ikke spilde mere tid på her at spilde mere tid på forlængst fastslået evidens. Og pilen peger entydigt imod russiske militære faciliteter. Gentager desuden: Kreml er IKKE kommet med blot noget der ligner en evidens(!) baseret modsat fremstilling? C'est Nes Pas ?
= At det hele blot er vestligt spin og at Navlanyj skulle have forgiftet sig selv, eller lignende pinligt sludder, men som det antydes af Kremls løgnagtige agitprop-spindoktorer, med den notoriske løgner (og mangemillionær, Dmitri Peskov, Putins personlige talsmand. Igen: Der "antydes" og der "påstås" -- men: Kreml / Lubjanka har ikke fremlagt nogen som helst håndfaste beviser på andre forklaringer end de hidtil evidens-baserede forklaringer herovre. vdr- Navalnyjs forgiftning, og de rette ansvarlige bagved.

Din parrallelisering mellem Putins nuværende Rusland og USA kan også undre:
USA er - trods alle fejl og mangler, racisme, voldsomme sociale uligheder, pengemagt, tvivlsomme udenrigspolitiske eventyr / historisk imperialisme. m.m, dog ikke en decideret, diktatorisk diktaturstat, med en central kommando, ugående fra landets hovedstad. Og hvor enhver lovligt anmeldt demonstration blot bliver slået ned -- og med så tiotlat koordineret, brutal og unison hånd, som vi så sent som dags dato har oplevet i over 70 byer, i Rusland.

Hvor mange ledende, og udelukkende fredeligt(!) optrædende amerikanske politiske oppositiionsfolk a la Navalnyj-typer sidder indespærret i dagens USA? Svar: Ingen. Hvor mange politiske partier og organisationer, som virker alene ved fredelige midler, fredleige demonstratuioner, osv, i USA er - en masse - *stemplet* som "udenlandske agenter" - og frataget både ejendom, udstyr, ders ledere chikaneret, idømt ubetalige bøder, hvis ikke fængslet, som Navalnyj.

Nej vel. Det kan ikke sammenlignes - og relativeres eller parraelliseres.

Sammenlign også lige venligst det blodige tal over dræbte systemkritikere i Rusland, Fra Jeltzin til og med Putin-regimet, pr. dags dato, og du vil se en uhørt & brutal forskel. Uden at dét naturligvis blot eet sekund skal få undertegende til at blunde for politiske og mafiøse mord i USA. Meeeen der endog meget langt op til det brutale "System-Rusland", og dets mafiøse og svinske metoder. vi taler her.

Assange bliver næppe udleveret til USA,. Takket være, at der findes et uafhængigt retssystem i UK, modsat Putin , igen-igen, for at gentage en hovedpointe. Men hvis det mod formodning skulle ske vil han næppe få en barsk dom. Da slet ikke under Joe biden.- Måske han ville få en symbolsk dom - og siden blive benådet. jf. Obamas benådning af Chelsea Manning.

Hvor mange sywtemkritikere er det nu lige at Putin nogensinde har benådet?

Nej.... vel? Og dermed er vi ved sagens kerne, hvad angår GRADEN af af både intern og ekstern "repressivitet" og at "systemet" i Rusland aldrig (=aldrig!!) tilgiver såkaldte "forræddere".

Bare tænk på Trotskij. Eller på en ven, jeg også nåede at kende: Litvinenko. På visse felter at sammenligne med Navalnyj: En ægte forargelse over hele denne kyniske korruption, korruption, og atter korruptin, dens kynisme igen og igen. En kynisme og et profitbegær, som var villig til at myrde snesevis af mennesker, som måtte stå i vejen.

Som vi HAR set det -og ser nu. Litvinenko blev giftmyrdet, Navalnyj forsøgt.

Lad mig citere Leif Davidsen fra et langt interview i Politiken, 24/7-2020, afsluttende bemærkninger:
" (...) Vi overvurderer nok, hvor meget det betyder, hvad vi skriver i Vesten. Til gengæld er russerne meget optagede af, hvem vi møder. Hvis man møder nogen, som de betegner som terrorister, kommer man på sikkerhedstjenesten FSB's liste, og med mindre der sker et mirakel, kommer man aldrig af den igen".

Just præcis... Venligst at huske. Tak.

Hatten af for alle de modige russere, af alle nationaliteter, der lørdag har gået mpdigt på gaden i over 70 russiske byer. Trods dusinvis af både sibiriske kuldegrader, tusindvis af knippelsvingende og brutale OMON-styrker, og trods al risiko for at blive genkendt og "blacklistet" via Putins massive overvågningssystemer.
Dagens demonstranter risikere dermed, udover de tusinder der blev anholdt, at udsættes for både Chikane, Berufsverbot og anden modbydelig Stalking".

For "Systemet glemmer aldrig".

Alle jer totalt frie debattører herinde, pris jer således lykkelige for, at I ikke lever i et Orwellsk Regime, som dét vi ser i Rusland. I ville alle være blevet noteret på den sorte liste , og/eller blive arrresteret, eller fyret næste gang i måske deltog i en antikrigs-demonstration. Eller i enhver anden regeringskritisk demo.

At tænke over, venligst.

I mellmtiden behøver de modige russere - af alle politiske afskyfgninger - også i dag. vores aktive støtte i deres kamp mod korrupte og diktatoriske ledere.

Får de spdan en aktive støtte ?
Men får de den? Især fra venstrefløjen, der da altid har holdt begrebet international solidaritet med de undertrykte op i forreste prioritet.

Det må vel også gælde aktiv støtte de modige russere, der forlængst har gennemskuet Putin og alle hans stinkede symstemtro oligarkers kyniske profit-skalten og valten med værdier?

Værdier, der rettligt tilhører den historisk set næsten altid totalt bedragede russiske befolkning.

Russene fortjener bedre poltiske ledere - og de fortjener at kunne ytre sig. Gå på gaden, kritisere magthaverne. Uden at blive hverken gennembankede, anholdt, elelr "sat på listen" over evigt chikanerede og fortfulgte.

Ole Falstoft, René Arestrup og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Tilgiv alle "tyrkfejl", venligst :)
Er lidt træt over alle flimrende beskeder i dag, i forbindelse med demonstranterne i Rusland.
Men det er omvendt en god træthed, at se og høre fra så mange ordentlige og retsskafne russere der siger "nok er nok".
DE russere ER der. og de behøver vor aktive støtte.
Over & Out -

" Igen: Der "antydes" og der "påstås" -- men: Kreml / Lubjanka har ikke fremlagt nogen som helst håndfaste beviser på andre forklaringer end de hidtil evidens-baserede forklaringer herovre. vdr- Navalnyjs forgiftning, og de rette ansvarlige bagved."

For det første - det er anklager som skal bevise sin påstand; vi har en international retsorden som foreskriver at man er uskyldig til det modsatte er bevist. For det andet; Rusland er under anklage, men der føres ingen retssag - der kører en politisk kamp i medierne og en række folkedomstole.

"Måske han ville få en symbolsk dom - og siden blive benådet. jf. Obamas benådning af Chelsea Manning."

Og umiddelbart efter blev Manning igen arresteret og fængslet for ikke at ville vidne mod Assange, hvilket førte til et års fængsel, som bl.a. resulterede i at Manning forsøgte at begå selvmord. Manning blev løsladt i 2020, fordi der lige pludselig alligevel ikke var brug for ham i sagen mod Assange.

Diskussionen af hvilken form for totalitarisme som præger hhv. USA og Rusland er kompleks; nogle ville sondre mellem inverted totalitarism i USA og en mere eksplicit form i Rusland, hvilket i øvrigt kan medvirke til at forklare de manglende proportioner i bl.a. den danske offentligheds blinde øje overfor amerikansk totalitarisme.

Daniel Joelsen, Flemming Berger og Karsten Nielsen anbefalede denne kommentar

Thomas Bindesbøll: "Men hvis det mod formodning skulle ske vil han næppe få en barsk dom. Da slet ikke under Joe Biden".
Var det ikke en ret alvorlig anklage mod den nye præsident for at ville påvirke domstolenes uafhængighed?

Officielt blev 3.642 borgere anholdt på cirka 120 forskellige lokaliteter. Og officielt blev 27 personer ført til hospital for behandlinger efter den ualmindelig grove kontakt med politiet Desuden er en tilfældig forbipasserende kvinde blevet sparket så grundigt af en betjent, ay hun ligger på intensiv- afdeling.

Myndighederne har denne gang droppet deres normale blufærdighed for vidner, og har uhæmmet udført den brutale og grove vold for øjnene af vestlige journalister.

Men det var absolut nødvendigt at være så brutale, oplyser myndighederne, for nogle havde slet ingen godkendt tilladelse til at demonstrere.

I øvrigt skal alle russiske journalister, der ind i mellem også arbejder for vestlige medier, i hver sætning skrive, at vedkommende er "udenlandsk agent".

Vladimir Putins Rusland vil klare sig uden vesten, men det vil blive på et langt lavere niveau. For den nuværende økonomiske situation i Rusland er sådan, at landet faktisk er dybt afhængig af vestlige køb af olie og gas.

Derfor syntes jeg, at nu må man trække en streg i sandet, og stoppe al indkøb af olie og gas. Det indebærer selvfølgelig, at industrierne og storgartnerierne i Tyskland, Østrig, Holland, Tjekkiet og Belgien må til at spare på energien samt deltage i udvikling af alternative energier. Men ærligt talt er det vel også nødvendigt.

Carsten Hansen

EU´s udenrigsministre mødes i dag angående situation i Rusland.
Yderligere sanktioner er en sandsynlig udgang, siges det.
Jeg tror ikke rigtigt på at gasledningen stoppes, men lad os nu se.

Hanne Utoft:
At kalde USA for totalitært kræver en helt særlig blik på virkeligheden. Jeg forstår ikke hvorfor USAs mere eller mindre totalitære tendenser skal trækkes ind i denne debat. Er det for at sige at Rusland er slem men USA er lige så slem? Er USAs overgreb en undskyldning for Ruslands?
'Man er uskyldig indtil andet er bevist'. Ja præcist så hvad anklager den russiske stat Navalnyjs for? Du er vel ikke så naiv at tro han vil få en fair retssag?

Thomas Bindesbøll, Joen Elmbak og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Ingen nye restriktioner mod Rusland, i følge DR.
Kun fordømmelse af regimets kurs.

Så kan man ellers gætte om hvorfor .

Thomas Bindesbøll

Hanne Utoft,

Det fører ikke længere at fortsætte en debat her. Du har din tro på at der er noget muggent over Vesten og over Navalnyj (der åbenbart skulle være i bevidst "Maskepi" med hinanden). Dét er der i hvert fald ikke ikke ført "bevis" for - slet ikke fra Kreml(!) - hvis vi skal blive i de juridiske termer.

Gentager derfor blot, at de mest førende gift-eksperter fra flere normalt anerkendte og yderst sobre forskningsinstitutter (bl.a. Sverige, Tyskland, Frankrig), alle - og uafhænigt af hinanden - har fået prøver af den anvendte Novichok-Nervegift. Og alle peger de pilen tilbage mod statslige(!) russiske faciliteter. Punktum.

Putin & Co har ikke fremlagt nogen som helst evidens for, at de anførte analyser IKKE skulle være rigtige. De holder blot sin kæft og blabrer videre løs om "vestlig indblanding i interne forhold" (at en statsmagt forsøgte at myrde dets egen fremmeste kritiker). og andet lignende røgslør af sludder og vrøvl.

Desuden har den internationale organisation vdr. brug af kemiske våben (hvis forkortelse jeg ikke i en hurtig stund ikke lige husker?), også bedt om en redegørelse fra russisk side. Den er hidtil ikke kommet.

Ergo: Hvis Putins giftblandere er så "uskyldiige", som de selv bedyrer, hvorfor har de så ikke handlet pro-aktivt i denne sag? Hvis deres "sag" var så indlysende "god", kunne de vel have skudt anklagerne ned så let som ingenting?
Men det har de ikke gjort.
At tænke over, venligst

Der er stor forskel på tro og viden, samt tekniiske beviser, kunne man til sidst tilføje.
I de rette hovekvartere herovre sidder der mennesker ved magten der har set beviserne.
Det ved Putin da også. Derfor holder han blot sin kæft, kan stadig ikke kalde Navalnyj end ved eget navn -- og håber blot på at det hele nok med tiden blot vil "gå over". Bl.a. fordi Tyskland er afhængig af russisk gas, samt at "Vesten" - stik mod Putins Paranoia- faktisk er reelt handlingslammede ift til at gøre noget effektivt for at blive Putin-regimet kvit. Bare se på hvor sørgelig lidt der nu tales om det brutale diktatour i Hviderusland.

Håbet må derfor fortsat komme indefra. Fra den russiske befolkning selv.
Lørdagens flotte mobilisering blandt meget brede dele af den russiske oppositio, amt blot blot helt almindelige, normalt "upolitiske" mennesker, der blot har fået nok(!) af magtmisbrog og ekstrem korruptin, giver et godt håb om forandring.
Selvom det bliver en hård og lang march.

Thomas Bindesbøll

Carsten Hansen, Gert Romme og Ole Falstoft,

Tak for gode, præcise kommentarer. Det vil glæde de demonstrende russere, at de ikke er glemt.
Desværre er dagens melding fra EU-udenrigsministrene ganske svag, hvad angår andet end blot snak, snak, snak. Som vi har set det før.

I øvrigt og PS:
Der afholdes en demonstation foran den russiske ambassade, også denne lørdag, d. 30, januar, kl 14. Arrangørerene er en blandt skare, herunder russere i Danmark. Desværre har jeg ikke noget link eller yderligre øvrig info.
Men kommer det, så poster jeg noget mere her på Information.

"At kalde USA for totalitært kræver en helt særlig blik på virkeligheden."

Ole Falstoft, læs Sheldon Wolyn, f.eks. Jeg er helt enig i at det konforme, overfladiske og udbredte syn på USA som et demokrati, tilmed demokratiets vogter, typisk er blindt for at se den amerikanske totalitarisme.

"’Man er uskyldig indtil andet er bevist’. Ja præcist så hvad anklager den russiske stat Navalnyjs for? Du er vel ikke så naiv at tro han vil få en fair retssag?"

Læser du hvad jeg rent faktisk skriver? Rusland er totalitært, skriver jeg - bl.a. fordi landets retssystem med jævne mellemrum netop forsømmer at holde hævd om en fair retsstilling. Nu gør Vestens politikere, særligt de amerikanske, og medier så noget tilsvarende iht. Rusland/Putin - og så er det pludselig ikke totalitært.

"Ergo: Hvis Putins giftblandere er så "uskyldiige", som de selv bedyrer, hvorfor har de så ikke handlet pro-aktivt i denne sag? Hvis deres "sag" var så indlysende "god", kunne de vel have skudt anklagerne ned så let som ingenting?"

Thomas Bindesbøll, du lægger til grund at man som anklaget let kan bevise sin uskyld - så det har russerne jo bare at gøre. Det er en helt uantagelig retsfilosofi, svarende til at Biden skulle haft pligt til at bevise at han og Demokraterne ikke snød sig til valget (der var det naturligvis Trump, som skulle bevise anklagerne - hvilket han ikke magtede, hvorfor Biden og Demokraterne frikendtes).

skulle ha' haft

Thomas Bindesbøll

Hanne Utoft,

Udenomssnak, og formaslistisk. Undskyld mig lige.
Hvorfor har Rusland end ikke svaret på den henvendelse, de har fået fra den interantiomale organisation for kontrol med kemiske våben?
Der rejst en anklage fra mange sider om mordforsøg via et forbudt(!) kemisk våben, Novichok.
Der er lagt evidens frem for at denne gift har været anvendt. F
Offeret- Navalnyj selv - har endda formået at få et interview i stand med en af de ansvarlige FSB-agenter, der i den tro at han talte talte med en overordnet fra Lubjanka, i detaljer har fortalt (og dermed filmet og dokumenteret), hvorledes giftattentatet fandt sted, i nærmere detaljer.
Hvad mere skal der fremlægges af beviser ?

Og hvorfor har Rusland ikke på noget som helst officielt plan svaret(!) på alle disse henvendelser om deres egen "forklaring" på alle disse fremlagte detaljer, både de teknisk/medicinske og de dokumenterede vidnesbyrd fra een af attentatmændene selv.

Måske fordi de har en glasklar dårlig møgsag. Mildt sagt !

Thomas Bindesbøll, at der forefindes Novichok af en type, som tidligere har været fremstillet i det hedengangne Sovjetunionen beviser ikke at Putin har foranstaltet mordforsøg på Navalnyj - og Bellingcats filmproduktioner med ham er også teoriproduktion, som er produceret med støtte fra amerikansk og britisk side. Jeg er slet ikke i tvivl om at du forlængst har overbevist dig selv om at Putin og FSB er nogle elendige forbrydere som er skyld i alle fremsatte anklager om Novichok-drabsforsøg etc., og at kravet om neutral iagttagelse af sagen udelukkende er et Putin-defensorat.

Rusland erklærede i øvrigt at man var rede til at drøfte anklagerne om mordforsøget med OPCW ved domstolen i Haag allerede i september 2020, og måneden efter anmodede russerne selv om at OPCW sendte et hold inspektører til Rusland - men anmodningen resulterede i en kompleks diskussion af de betingelser, OPCW stillede for at ankomme. Du kan, om interesseret, selv læse en gennemgang af korrespondancen mellem Rusland og OPCW's tekniske sekretariat på OPCW's hjemmeside.

Rusland har også erklæret at man gerne vil indgå i drøftelser af anklagernes, herunder bevisernes stilling, ved domstolen i Haag. Putin har også offentligt svaret på beskyldningerne, men igen: det er jo ligemeget, hvad han siger - for kravet er at han udelukker at en videofilm produceret af Bellingcat har noget på sig og at Novichok-spor, angiveligt fra Navalnyj, stammer fra hans regimente.

Når ovenstående er anført, vil jeg gerne supplere med at jeg ikke anser det for usandsynligt at Putin og hans allierede har været impliceret i politisk motiverede drab, intimideringer og forfølgelser m.m. - ligesom jeg ikke anser det for usandsynligt at amerikanske præsidenter og deres allierede har gjort sig skyldige i det samme.

Thomas Bindesbøll

Hanne Utoft,

Du afslutter heldigvis med at anføre, at du (...) "ikke anser det for usandsynligt at Putin og hans allierede har været impliceret i politisk motiverede drab, intimideringer og forfølgelser m.m. (...)"

Godt så. Det bliver stedse mere og mere ikke bare sandsynliggjort - men direkte dokumenteret - at Putin-regimet gang på gang, og i et helt konsekvent mønster, står bag en række politiske mord, trusler og chikane.
Vedlæger til både din og evt. øvrige læseres interesse en af de seneste solide dokumentationer. Skræmmende læsning. Men desværre lidet overraskende. Flere forbrydelser af samme statsterroriske skuffe vil vil desævrre komme til at ske. Som Navalnyj lige hastigt fik sendt ud fra sit nye fængsel: - Tro ikke at jeg begår selvmord, tro ikke på at jeg får et hjerteanfald, tro ikke på.... etc. Nødvendigt at minde om. Hvilket alle - med blot mindste kendskab til Sovjetunionens og nuv. Ruslands historie - ved. Inklusive magthavernes kyniske anvendelse af både direkte og camoulferede mord.

https://meduza.io/amp/en/feature/2021/01/27/the-fsb-s-busy-busy-poisoners

Thomas Bindesbøll, jeg har på intet tidspunkt frikendt Rusland/Putin, men jeg har noteret mig at du påstår det ene og det andet (senest at russerne og Putin fuldstændigt har ignoreret Vestens anklager og opfordringer iht. Navalnyj's påstande), og når der så kastes lys over at det forholder sig omvendt, fremturer du med flere mordhistorier og emotionel polemik.