Nyhed
Læsetid: 3 min.

En trodsig og uforfærdet Navalnij vender tilbage til Rusland søndag

Den russiske oppositionspolitiker frygter hverken en bebudet anholdelse eller nye attentater. Efter at have genvundet sit helbred er han klar til at genoptage kampen mod Putin og Ruslands omfattende korruption
Oppositionsleder Alexei Navalnij og hans hustru Yulia.

Oppositionsleder Alexei Navalnij og hans hustru Yulia.

Sergei Bobylev

Udland
16. januar 2021

Ruslands oppositionsleder, Aleksej Navalnij, er på vej tilbage til Rusland. Det oplyser han selv, fem måneder efter at han blev offer for et giftattentat, som den russiske føderale sikkerhedstjeneste FSB (arvtager til sovjettidens KGB, red.) øjensynligt stod bag. I en direkte udfordring af Kreml vier han således ikke tilbage for endnu en gang at sætte sin frihed og sit liv på spil.

Navalnij, som har tilbragt flere måneder som rekonvalescent i Berlin, siden han i august blev udsat for forgiftning med en version af giftmidlet Novichok, siger, at han regner med at ankomme til Rusland i fly søndag. Dermed trodser han klare og eksplicitte signaler fra Moska om, at han ved sin hjemkomst kan forvente at blive anholdt omgående.

»Jeg kommer hjem den 17. januar, på søndag. Har booket afgang hos Podeba,« skrev Navalnij i et onlineindlæg onsdag. Podeba er et russisk lavprisflyselskab.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hér har vi så endnu en historie om en Putin-kritiker, som i årevis blev udspioneret og forfulgt af FSB-agenter og siden forsøgt myrdet med et kemisk våben, som der står Rusland med STORE bogstaver på. Naturligvis ville Putin da anvende Novichok, og naturligvis gik det igen galt (selvom der angiveligt anvendtes en ekstra høj dosis). Siden kunne Navalny ringe én af de agenter, som forsøgte at myrde ham, op - og under falsk identitet få denne til at indrømme sin medvirken. FSB er verdens største amatører - og de har ingen som helst begreber om at camouflere deres kriminalitet det mindste. CNN-dramatikerne og Bellingcat m.fl. er vore sandhedsvidner, igen igen.

Hér er lidt kritisk perspektivering: www.youtube.com/watch?v=vLsq1W-F4y4&t=11s

Flemming Berger, Emil Davidsen, Søren Dahl, Mogens Holme, Torben K L Jensen, Mikael Velschow-Rasmussen, Erik Boye, Michael Gudnæs, Sus johnsen, Gert Romme og kjeld hougaard anbefalede denne kommentar
kjeld hougaard

der er nok en del at tjene ved at faa en fod ind i det system.

Anders Hüttel

Han er givet, en landforræder i nogens øjne så han må have en god plan, I at vende "Hjem".
Han har passeret point of no return så vi kan nærmest forvente det værste.

Thunberg blev genudsendt i nat, jeg var gået i seng og har iøvrigt set filmen om min heltinde. Der var 15,8 grader da jeg stod op så brændeovnen er på overarbejde og jeg skal snart have en palle med presset træ. Jeg har ikke brugt oliefyret for Thunbergs skyld!

Dagens eneste sms er om bookning på Jobnet. Jeg fik afslag no. 204832 i går. De skriver altid at de har fundet en med de rigtige kompentenser, eller ansat den person som matcher de faglige og personlige kvalifikationer, el. vi har nu valgt en anden kandidat til stillingen. Fedt!

I dag skulle efter sigende være dagen, hvor der heller ikke sker noget. En bruger på fb efterlyser en fjernbetjening til sit TV og den lokale kebab er blevet vandaliseret og fået stjålet øl og vand. Om det er racistisk motiveret, finder vi aldrig ud af. Parret som startede kebab-stedet er fra Syrien og har en masse børn. Men de forsøger i det mindste.

Stakkels Aleksej Anatolevitj Navalnyj!

Tænker Navalnij ikke er mere pålidelig end mange andre. Både i Rusland og i USA (England ) er niveauet for propaganda og misinformation højt, når det gælder kampen om magten. (Se Bexit, Trump og Putin)
Novichock er et ord som smager russisk. Så giftigt at en dråbe på huden dræber. Og alligevel overlever alle ofre uden men? Det er sgu svært at finde hoved og hale i.

Flemming Berger, Hanne Utoft, kjeld hougaard og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Michael Gudnæs

Artiklen udnævner Navalnyj til oppositionsleder. Det er måske lige at tage munden for fuld. Navalnyj har været en effektiv politisk aktivist, som gennem sin egen tv-kanal har afsløret - eller påstået at afsløre - en masse korruption udført af den rige elite i Moskva. Det lykkedes også for ham og hans organisation at ændre betydeligt på sammensætningen af Moskva's byråd ved det seneste byrådsvalg ved at opfordre sine tilhængere til at advokere for et stemmesystem han havde udviklet og som han på videoer kalder 'Smart Voting'.

Men at være politisk aktivist er ikke det samme som at være politiker. Som politiker, og især som ledende politiker, skal man kunne håndtere ALLE situationer - ikke kun være en dygtig cowboy på sin egen kæphest. At lede et stort og kompliceret land som Rusland er en næsten umulig opgave, og jeg har personligt svært ved at forestille mig hvordan det skal fungere når Putin en dag ikke er der længere. Landet var jo i komplet opløsning i 90erne, da Yeltsin ikke magtede opgaven, og det kan det komme igen. Det er formentlig korrekt at det land kun kan styres af en stærk mand, som samtidig har evnen til at være fuldkommen kynisk, når situationen kræver det. Og den evne tror jeg ikke at Navalnyj besidder, ligesom jeg aldrig har hørt ham udtale sig om politik i bredere forstand.

Jeg respekterer Navalnyj som aktivist, men spørger mig selv om den mon alligevel ikke er sandt, at han er kommer i kløerne på udenlandske efterretningstjenester gennem sit venskab og samarbejde med Bellingcat. Se den video fra GrayZone, som Hanne Utoft linker til længere oppe - den er informativ!

Carsten Hansen

Rusland: Endnu en failed state* med atomvåben*.

Ikke at jeg tror evighedspræsident Putin vil bruge dem; Men hvad skal verden dog nogen nogen af delene* ?

Carsten Hansen, selvom Obamas otte år som præsident kom generelt kom det amerikanske samfund og verden til skade, så var der enkelte lyspunkter - herunder at han tog initiativer til dialog om atomvåben. Dialoger, som Rusland/Putin faktisk medvirkede konstruktivt i. Ingen af parterne kom til forhandlingerne uden forudgående, samtidige og efterfølgende slagsmål med bl.a. egne militær- og sikkerhedsindustrielle komplekser - men der blev dog markeret en sigtelinje som kunne tages op af Biden. Om han ønsker det. Biden har jo betegnet Trump som værende for slap i konfrontationen af Rusland og USAs øvrige fjender ... selvom Trump-administrationens skiftende, politiske hærførere (herunder Bolton og Pompeo) bestemt gjorde deres for at trappe konflikt op - og Trump nærmest egenhændigt rev missilaftaler og Iran-kompromisset itu.

Carsten Hansen

Skulle jeg nævne et par atomvåben-stater jeg ikke vil betegne som absolut failed states så skulle det være UK og Frankrig.
Resten er ikke værd at skrive hjem om.

Det der kunne undre mig er hvis gamle socialister stadig forsvarer det national-konservative Rusland.
Godt der er nogle der står op imod Putin og hans oligarker.

Kim Folke Knudsen

@Hjem til Rusland

Hvem ønsker ikke at vende tilbage til sit nationale ophav til sit hjemland.

Aleksej Anatolevitj Navalnyj -bliv i Tyskland vend ikke hjem dit liv er i fare, hvis du sætter foden på russisk jord. Selvfølgelig skal manden have asyl i det frie vestlige land, som han ønsker at opholde sig i fremover.

Freddie Vindberg

Hanne Utoft, så hvis FSB var indblandet, var Navalnij allerede død.

Freddie Vindberg, noget sådan har jeg ikke ytret, men påfaldende er det vel at et ekstremt giftigt kemikalie tilsyneladende, gentagne gange, ikke rigtigt virker når Putins Bjørnebander forsøger sig med det.

Påfaldende er det vel også at danske tv-medier i disse dage kan oplyse om at Navalnij's telefonsamtale med hans bøddel beviser at han er på Putins drabsliste og at hans ønske om at tage retur til Rusland må handle om at hans oppositionsledelse (ifølge vore medier kan man godt 'kalde' Navalnij oppositionsleder (selvom han ikke er dette)) er det vigtigste i hans liv.

Bellingcat er også et påfaldende fænomen; i den vestlige presse refereres dette bureau som en troværdig kilde, mens en nærmere granskning demonstrerer at vi har med nyheds- og fakta-konstruktioner ... som kan tjene bekvemme, politiske formål ... at gøre. Senest har det kunnet dokumenteres hvorledes Bellingcat og bureauets frontperson, Elliot Higgins, i tilknytning til MH17-sagen har latterliggjort forsvarsadvokater, bagvasket vidner og andet; læs hér hvad den uafhængige, hollandske journalist Eric van de Beek skriver om Bellingcats indblandinger i de retslige processer: www.ericvandebeek.nl/Bellingcat_disrupts_MH17_trial.html

Man kan godt tale mod dæmoniseringen af Rusland uden at være gammel kommunist.
Selv en gammel antikommunist, som jeg, har lidt svært ved at tro på, at det russiske efterretningsvæsen fungere så amatøragtig som forudsat i artiklen, om som Hanne Utoft ironiserer over. Hvorfor fandt tyskerne ikke Novichok i Navalnijs underbukser? Så havde de to fantastiske historier i det mindste været overensstemmende.
De russiske trolde, som beskyldtes for at sprede falske nyheder i forbindelse med det amerikanske valg i 2016 viste sig overvejende at være unge mænd fra en landsby på Balkan, som konkurrerede om at få flest likes eller tjene flest penge ved at tiltrække sig opmærksomhed på de elektroniske medier ved alle mulige frit opdigtede historier.
Trump hævder at valgmaskinerne ved 2020 valget blev manipuleret. Fru Clinton at russerne blandede sig i det valg hun tabte. Kan man ikke finde andre at skyde skylden på er der altid russerne.

Carsten Hansen

Søren Dahl.

Jeg forstår såmænd at antikommunister går i forsvar for Rusland; det virker tidsrelevant.
At gammelkommunister/socialister gør det samme, virker irrelevant.
Og specielt irrelevant virker det når samme personer gør det konsekvent.

Men nok om det; jeg TROR at Putin er ganske ligeglad med om verden mistænker ham for at medvirke, så længe der ikke er direkte beviser.
Konspirationsteorier der går hans vej finder han nok ganske morsomme.
Hvorom alt er, så ved ingen med sikkerhed hvad der reelt er foregået.
Det eneste sikre synes at være at Navalnij er en modig mand.

Torben Lindegaard og Thomas Bindesbøll anbefalede denne kommentar

Carsten Hansen, Putin og Rusland kan ikke være ligeglade med om der kastes mistanker på Rusland eller ej - for mistankerne anvendes til at føre misinformationskampagner, inducere politisk svækkelse af Ruslands internationale relationer, iværksættelse af økonomiske sanktioner mod landet og militære optrapninger. Det lader til at international politik i en bekvem håndevending reduceres til billig spændingslitteratur, når det kommer til Putin og Rusland - men det er næppe holdbart at tage udgangspunkt i dén slags.

Carsten Hansen

Så længe Putin sidder på magten, så længe er Rusland en Failed state.

Demokratiet er en farce.
Folket føres bag lyset.
kapitalen styrer samfundet under Putins ledelse.

Rusland har lang vej endnu til at kunne betegnes som et fungerende demokrati.
Hvad det angår er der ikke den store forskel på USA og Rusland.

Om Navalnij er den "Frelser" landet venter på, er nok spørgsmålet. men bare det at nogen gør forsøget på at smide oligarkerne på porten er beundringsværdigt.

Rusland har lang vej endnu til at kunne betegnes som et demokrati. At smide oligarkerne på porten, synes jeg også ville være beundringsværdigt. Der er nok at kritisere Rusland for på disse områder. Og det skal vi fortsætte med. Men der er ingen grund til at dæmonisere Rusland og al rissik sådan, som der er tendens til i den vestlige presse.

Carsten Hansen

Søren Dahl.

Når politiske modstandere fængsles/dræbes, kritiske røster gøres tavse og når områder annekteres, så er det ikke så mærkeligt at pressen/medier "dæmoniserer".
Ikke så mystisk at Putin gerne så og helst havde genset en Trump i førersædet i USA. Så ligner USA mere Rusland,. Med det in mente, så virker det endnu mere mærkværdigt at "gammel-kommunister" pr. automatik altid forsvarer Rusland.

Men naturligvis kan det ikke udelukkes at Putin og hans håndlangere har rene hænder en sjælden gang imellem.

Carsten Hansen

PS: Og naturligvis er det ikke min hensigt at slå alle "gammel-kommunister" over én kam.
Så ordet "nogle" skulle have været brugt i ovenstående.

Det er vanskeligt at se hvor i artiklen og kommentarsporet, Putin et al. gives et forsvar - men det er uhyre vigtigt at forholde sig både kildekritisk og sagligt nysgerrig til de informationer, vi gives af vore medier, magthavere og myndigheder - og i indeværende sag om Navalnij er det naturligvis oplagt at notere sig at britisk-amerikansk sponsorerede Bellingcat og vestlige efterretningstjenester, foruden Navalnijs egne påstande, er hovedkilder til den noget tvivlsomme historie, vi præsenteres for.

Når der sker politisk motiverede mord i Rusland holder vestlige medier rutinemæssigt styret og Putin ansvarlig. Når det samme sker i USA, Sverrig eller Storbritannien er der langt fra samme tilbøjelighed til at holde de politiske ledere ansvarlige. De seneste 10 år har der i USA gennemsnitligt været et mord om året på en aktiv politiker.
Når det kommer til at forsvare suverænitet, statsborgere i fremmede lande og internationale interesser, er der ingen forskel på Rusland og USA eller for den sags skyld Frankrig, Israel eller England.
Når Rusland sælger gas til Tyskerne er der ingen ende på de farer der lurer – også ifølge denne avis.

Carsten Hansen

Helt som forventet er Navalnij blevet anholdt i lufthavnen.

Torben Lindegaard, Freddie Vindberg og Thomas Bindesbøll anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Som vanligt, findes der mennesker, der tilyneladende ikke VIL se blot en flig af virkeligheden i øjnene, men i stedet kører i samme, (gamle) rille.

(Uha, og sig det endelig ikke til nogen højlydt, schhhh...! , men pladen kører åbenbart sådan her, og er vist gået i stå i en rille,,,, kommer ikke videre. Suk: Rilllen af gentagelse lyder sådan, i hak-hak-hak):

Det "kan" da kun ene & alene være USA og Vesten, der står bag diverse svinske krige og kup?
Som vi alle ved. Dog med tilføjelsen: "Ja, og desværre,, dét ved vi jo, Det er blevet håndfast dokunenteret.

Det KAN åbenbart så - ifølge en milddt sagt sær og udbredt mangel på at anerkende facts - åbenbart ikke være "mønsterdemokrat & fredsforkæmper" Putin, og hans eksemplariske, ædle efteretningstjeneste, KGB/FSB, der dog skulle kunne finde på at anvende grove metoder? Da slet ikke ligefrem i blot over 20 års tid at kunne stå bag diverse politiske forfølgelser, chikaner, mord, og gifttattentater Som vi jo har set!

Men hakket i den historiske rille fortsætter:
- Hvorfor skulle Putins "Folkekære" FSB, der stadig residerer i Stalins og "Tjekaen"s gamle tortur og henrettelsbygning Lubjanka, helts siden 1919, dog stå bag diverse mord og undertrykkelse af al væsentlig russisk opposition ?

Videre til Putin himself, ifølge LP-rillen med bremset hak:
En spådan gammel "agtværdig" fhv KGB-oberst, udstationeret oprindeligti Dresden, endda (viser det sig efter seneste forskning), med en VIP-opgave at have tætte forbindelser til Rote Armee Fraktion - inklusive at forsyne dem med både våben og falske ID-papirer.... Ja en sådan agtværdig nuv. statsleder må m,an da ikke kaste mindste grus på ?

Tilbage til ham der Navalnyj, uuuuha igen,... Hm... ?
Han må da vist nok være i lommen på Vesten?

Især når han er så fræk at tillade sig ligefrem overleve et ekstremt giftattentat. Dét er godt nok "provokerende" (!!)

Desuden: De modige russiske piloter og de modige russiske læger, der hørte hvem den bevidstløse og forgiftede Navalnyj var, og for piloternes vedkommende trodsede Moskvas ordre om at flyve videre(!) og i stedet foretog en eksamplarisk, hurtig nødlanding, samt de læger, der i lufthavnen ekspres gav Navalnyj standardmodgiften Atropin (mod Nervegifte), åh ha....? Ja, de har da nok også været betalt af CIA / MI-6 / og denne uhyggelige Bellingcat. ?

Efter en længere pause her på Informations debatspor, er det kort sagt deprimerende at læse en del kommentarer. ovenfor. Deprimerende, især over manglen på almindelig empati med en ekstremt modig person som Navalnyj. Har man ikke format til at sætte sig ind i hans sted, uden dise evige "distanceringer" ?

Manden tager frivilligt tilbage til løvens gab. Tilbage til dét Putin-styrede Rusland, der igen-igen blot har fængslet ham, og kan skalte og valte med ham.

Jeg har brugt tiden væk fra Informations kommentarspor på at organisere og udbygge netværk med gode og modige Puitin-kritiske oppositionsfolk, både "hjemme"# i Rusland "Rossija", herunder altid glemte og ødelagte Tjetjenien og øvrige russiske Kaukasus, hvor folk dør i fængsler og af tortur, (plus af Corona, i samme fangehuller for politiske fanger),. alt sammen signeret Putins Darling = Moskvas Quisling og Lakaj, Islamist Ramzan Kadyrov. Dødsfald og mord på kritijkere, hver eneste uge ... uden at nogen kender disse civile ofre? Dét stille barbari interesserer åbenbart ikke store dele af de såkaldt "progressive" herhjemme ?
(Sagde og skrev den halvgamle og stadigt venstreorienterede, undertegende Thomas. Suk)!

Det et et godt netværk, vi nu har gjort stærkere. Det spænder bredt politisk. Lige fra russere, der stiller op til valgene som "kommunister", til den gamle garde af ikke-bestikbare, ægte opposition, helt tilbage fra Sovjettiden, herunder den af Putin nu også groft forfulgte, ældste russiske NGO, "Memorial". De er af Putins Statsløgne-propaganda nu også blot stemplet som "udenlandske agenter" (!) Noget enestående vrøvl - plus en groveste hån mod alle Stalintidens endnu i dag og få. overlevende ofre.

"Memorial" var blot så frække at samle også nye ofre og politiske forfulgte ind, i deres arkiver. Sådant straffes i Putins Rusland: Der skal ikke findes offentligt tilgængelige arkiver (ej heller på det russiske internet), over alle de FACTS, som diverse menneskeretskæmpere igennem årtier har samler ind om både Jeltsin og Putin-myrdede journalister, foruden organisatioens oprindelige formål: Alle (især) Stalintidens masseterror.

Vores netværk har selvsagt også kontakter til også den p.t. mest modige af de mest modige: Navalnyj.

Nu her søndag aften/nat igen bag tremmer, overladt til samme system, som senest forsøgte myrde ham med nervegift.
Enhver der er i besiddelse af almindelig empati burde i det mindste have blot mindste respekt for denne mands MOD! Punktum.

Men husk nu lige venligst tilsidst:
Jeg selv er naturligvis jo bare bare en sleben og velbetalt CIA-agent, der i min fritid de sidste 20+ år har forsøgt at råbe op om Putin-regimets beskidte krige, massive krigsforbrydelser, mord og voldtægter, tortur, etc. Både mod egne borgere, eller Georgien, Ukraine. Titusinder dræbt af russisk militær og dets grønne mænd, senest uden nationalitetsmærker på uniformerne. I strid med både Haag-konventionere for Militær krigsførelse og samtlige Genevekonventioner. Bare spørg de nu forfulgte Krim-tatarer..? (Men mon ikke CIA og Bellingcat også har vildført dem til at lyve om diverse overgreb, uha-da-da, igen).

Russiske missiloperatører har åbemnbart heller aldrig været udstyret med "Grad-missiler", der med "præcision" slog over 200 + 100 + 60 + 150 +++ ??? civile ihjel, på forskellgie civile markeder i Tjetjeniens byer, på samme uge, i 5 forrskellige byer, vinteren 1999-2000?

Menneskeretsdomstolen i Strasbourg er dog kommet frem til andre, fældende domme. vdr disse massive russiske krigsforbrydelser begået i Tjetjenien, under Putins krigsterror. hvor alle ofrene var civile. Men samme domstol er vel også blot et redskab for Vestlig propaganda og løgn, eller hur ?

Ligesom i Syrien. Åh nej. undskyld igen:
Russiske "præcisionsbomber" rammer naturligvis kun "terroristerne" også her - og ingen andre ? Ligesom USA altid kun "præcisionsbomber" med droner, verden rundt ?

Men bare spørg flygtningene fra bl.a. Aleppos hospitaler. Dvs de ganske få af dem der har overlevet de bevidste russiske fly-terror-angreb. Angreb på rent civile mål- Et par få stykker er nået til Danmark og har aflagt vidnesbyrd, også til den danske afdeling af den særlgie strafferet vdr. beågede krigsforbrydelser. Som heldigvis stadig findes - thi der heldigvis er ingen forældelsesfrist for begåede krigsforbrydesler.

Gense lige de frygtelige billeder af denne russiske fly-bombe-terror, mod alt og alle, bl,a mod Alleppos beboelsesområder og målrettet alle hospitaler. I kan jo bare Google.

Men som CIA-agent må jeg advare jer mod at Google "forkert": For I kunne jo også finde en masse dokumentation for USA’s krigsforbrydelser...

Tror ikke jeg behøver skære det mere ud i pap her: At det er godt at bruge begge øjne, så at sige.
Det sker så åbenbart ikke i mange tilfælde her på denne tråd.

Vi tager lige en sidste runde: Putins Rusland og ders mest specialiserede missil-eksperter havde naturligvis aldrig aldrig udstyret BUK-missiler i grænseområdet Rusland/Østukraine,, der (ved en fejl, formentlig, men dog alligevel!), skød et stort passagerfly ned over øst-Ukraine, i 2014 ?

Nej dog? Det kunne russiske missiloperatører - verdens bedste? - da aldrig finde på at gøre ?
Eller kunne de? Ved en fejl...?
Indrømme dokumenterede facts kunne de i hvert fald ikke... Pinligt. Kynisk... Foragt for tabet af civile liv.

Modsat den amerikanske efterdebat, da et amerikansk flådefartøj i 1988 nedskød et civilt iransk passagerfly
Reagan kunne da i det mindste sige "Undskyld", hvor dobbelt moralsk det end måtte forekomme.

"Undskyld". Et ord jeg aldrig har hørt Putin bruge, over for blot een enkelt af de forbryderiske handlinger, hans regime har været ansvarlig for? At tænke over. Tak.

Lige nu går både mine egne tanker, og en hel del andre mennesker - ikke mindst modige oppositionsfolk i Rusland - til modige Nvalnuj, der turde tage hjem til hans eget Rusland, forv at slås videre. Mod korruption, mod systemets magtmisbrug, og for at opnå større frihed.

Dém kamp burde man ubetinget støtte ham i. Uden alle mulige halvkvæde viser.
En modig mand, der desuden udelukkede har brugt fredelige metoder i samme kamp. Modsat Putins knippelsvingende OMON-politisoldater. Eller - som det har vist sig - også feje giftblandere.

Jeg skulle også lige hilse fra bl.a. tidligere myrdede russiske venner, som jeg er stolt over at have kendt og arbejdet sammen med, i både aktivisme, gråd og latter, men allermest en altid gentagen respekt for samme menneskers ufattelige MOD.... fjernt fra lænestolskommentarer i Danmark:
Bl.a. Anna Politkovskaja, Aleksandr Litvinenko, Natasha Estemirova.
De bedes husket !

Imens burde alle ordentlige og retssakfne mennesker protestere over den åbenbare politiske forfølgelse af Navalnyj.
Hvis giftplanerne var lykkedes havde han været død for flere måneder siden. Og sporene/beviserne ville ikke have været til at finde.

Nu sidder han og rusker igen-igen tremmer i eget land. Kan det være mere grotesk - og afslørende for karakteren af Putins magt-klike af statsmafiøst system ?

Navalnyj er en utroligt modig mand, der kun kan have min dybeste respekt og sympati.
"Hvis man venligst vil have mig undskyldt" ! --- "Yesli vy izvidite menya"

Over & Out

Torben Lindegaard, Freddie Vindberg og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Carsten Hansen,

Mange tak for dine gode kommentarer ovenfor. Befriende gode betragtninger og spørgsmål !

Imens kan vi blot håbe at Navalnyj ikke pludselig bliver Corona-"syg" i fængslet, eller pludselig igen-igen får endnu et "allergisk chok". Måske kendtheden herovre er en garanti.
Men livsgarantier er som bekendt ikke manged Rubel værd i Putins Rusland. Slet ikke hvis man er systemkritiker og dissident.

Torben Lindegaard

@Søren Dahl 17. januar, 2021 - 10:07

"Hvorfor fandt tyskerne ikke Novichok i Navalnijs underbukser?"
citat fra læserbrev

Hold nu op - du stempler dig selv.

Aleksei Navalny blev indlagt på russisk hospital og øjeblikkeligt behandlet med atropine, som er standardbehandlingen imod forgiftning med Novichok.
Pudsigt nok skiftede den russiske læge efterfølgende mening efter lidt betænkningstid -
og har siden afvist, at Aleksei Navalny blev forgiftet med Novichok.

Der gik så yderligere 48 timer før den bevistløse Aleksei Navalny blev indlagt på tysk hospital.

Hvad i alverden får dig dog til at tro, at Aleksei Navalny stadigvæk var iført sine oprindelige klæder, da han ankom til Tyskland??

Thomas Bindesbøll og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Thomas Bindesbøll 18. januar, 2021 - 06:15

"Navalnyj er en utroligt modig mand, der kun kan have min dybeste respekt og sympati."
citat fra læserbrev

Jeg vil gerne tilslutte mig

Thomas Bindesbøll, Carsten Hansen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Som så ofte en udmærket analyse af tidligere ambassedør M. K. Bhadrakumar (en google oversættelse)

Et regimeændringsprojekt i Rusland blev lanceret søndag med tilbagevenden af ​​den politiske aktivist Alexei Navalny til Moskva. Det var en yderst symbolsk begivenhed - bortset fra at Navalny rejste med et fly fra Tyskland og ikke i et lukket tog. Navalnys ommærkning fra en obskure rabble rouser til en international berømthed gennem den sidste 5-måneders periode er tilsyneladende fuldført. Og timingen for hans ankomst til Moskva er perfekt. Moskva havde advaret om, at han ville blive tilbageholdt for forhør og være på den ønskede liste. Og dette, mens Biden-administrationen rammer jorden den kommende onsdag og tør at gå. Præsidentvalget er planlagt til at blive afholdt i Rusland i marts 2024, og de næste par år vil være afgørende for Kreml-politikken. Det store spørgsmål er, om præsident Vladimir Putin vil søge endnu en periode på seks år eller ej. Putin holder alle på at gætte. Et andet mandat som præsident er hans efterspørgsel, da hans popularitet fortsætter med at stige, bygget på en solid rekord af resultater med at konsolidere Ruslands omfattende nationale magt, styre landets genopblussen på verdensscenen og styrke dets internationale prestige og sikre den globale strategiske balance . Putin er den russiske båds ankerark. Ikke overraskende gør han en formidabel modstander for USA. De russiske analytikere forventer, at Biden vil dreje trekanten mellem USA og Rusland til Washingtons fordel ved at engagere Kina og isolere Rusland. Grundlæggende er Kina i Bidens verdensbillede en konkurrent, men er pragmatisk og åben for aftale og vil forblive neutral i USAs konfrontation med Rusland. Generelt set er Biden og embedsmændene i Obama-æraen, der udgør hans nationale sikkerhedsteam, rodfæstet i deres tro på, at den russiske magtberegning iboende er skrøbelig. Fra et sådant perspektiv bliver Navalnys tilbagevenden til Rusland et sandhedens øjeblik. De kommende uger viser omfanget af den populære støtte, han faktisk nyder. Den afgående amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo har ikke mistet tid til at udsende en stærkt formuleret erklæring søndag om Navalny, hvor han krævede hans "øjeblikkelige og ubetingede løsladelse", samtidig med at han indirekte hånede Putin som en usikker leder. Hvor langt Pompeo konstruerede for at skabe en bundfaldssituation for den kommende Biden-administration kender vi ikke. En sådan mulighed kan ikke udelukkes. Under alle omstændigheder forvandles Navalnys tilbageholdelse i Moskva i diplomatisk henseende til en årsag célèbre for den transatlantiske alliance på et tidspunkt, hvor Europa har kæmpet for sin strategiske autonomi fra USA, og Tyskland har skubbet tilbage på det amerikanske pres for at sprede Nord Stream 2 gasrørledningsprojekt. En tysk-russisk tilnærmelse vil ikke være forbindelsen mellem Washington og London og nogle europæiske hovedstæder. EU-mødet i EU's udenrigsanliggender den 25. januar forventes at drøfte sagen om Navalny. Muligvis er scenen sat for en kollision mellem USA og Rusland lige i starten af ​​Biden-formandskabet. I forventning om stormene, måske, foretog Kreml måske et ekstraordinært skridt lørdag med den tidligere præsident Dmitry Medvedev, der skrev en op-ed i det statslige nyhedsbureau Tass om Ruslands forhold til USA. I en langvarig analyse afslørede Medvedev det arkaiske politiske system i Amerika med valgregler, der praktisk talt negerer essensen af ​​demokratisk mandat, hvilket i sidste ende gør USA til en “uforudsigelig partner” for dets allierede og partnere. Medvedev erkendte, ”Vi forventer, at det er meget sandsynligt, at USA konsekvent vil føre en anti-russisk politik ... Biden har endnu ikke sagt noget positivt om Rusland. Tværtimod har hans retorik altid været åbenlyst uvenlig, hård, endda aggressiv ... Vores forhold vil sandsynligvis forblive ekstremt kolde i de kommende år. Og lige nu forventer vi ikke andet end fortsættelsen af ​​en hård anti-russisk politik. ” Men interessant, sluttede Medvedev med at gøre en lidenskabelig bøn om moderering i USA's politik og formidle Ruslands parathed til at arbejde med Biden. Uden tvivl er essayet skrevet for at henlede Bidens opmærksomhed. Det amerikanske efterretningsagentur, som traditionelt har spillet en central rolle i den amerikanske politik over for Rusland, og for første gang vil en tidligere diplomat William Burns lede agenturet i Biden-administrationen. Burns er også en erfaren "Rusland-hånd." Hans erindringer The Back Channel er åbenlyst kritisk over for Putin, hvor han oprigtigt skriver: ”Grundlæggende står vi over for et Rusland, der er for stor spiller i for mange vigtige spørgsmål til at ignorere ... Det er et Rusland, hvis selvsikkerhed i nabolaget og interesse i at spille en særpræget stormagtrolle ud over den vil undertiden medføre betydelige problemer. ”

Burns undersøger de russiske motiver og nævner NATO's ekspansion mod Ruslands vestlige grænser, opdelingen af ​​Jugoslavien og USA's indsættelse af missilforsvar i Europa som afgørende øjeblikke i forholdet. Men bundlinjen er, at han går ind for en hård linje mod Rusland. Med Burns 'ord, ”At styre forbindelserne med Rusland vil være et langt spil, der foregår inden for et relativt smalt bånd af muligheder. At navigere i en sådan stormagtsrivalitet kræver taktfuld diplomati - manøvrering i det grå område mellem fred og krig; demonstrere en forståelse af grænserne for det mulige opbygning gearing; udforske fælles grund, hvor vi kan finde det; og skubbe fast og vedholdende tilbage, hvor vi ikke kan ... Vi burde krydse det uden illusioner, opmærksomme på Ruslands interesser og følsomhed, unapologetic om vores værdier og tillid til vores egne varige styrker. Vi bør ikke give efter for Putin - eller opgive Rusland uden for ham. ” Kort fortalt ser Burns forholdet som noget, der skal styres snarere end fremmes eller næres, og han er dybt pessimistisk over udsigterne til enhver forbedring, så længe Putin fortsætter med at være ved magten. Tænkeligt deler Biden også et sådant perspektiv, og en hovedovervejelse blandt andre i hans beslutning om at sætte Burns som leder af CIA ville være, at det amerikanske diplomati i den kommende tid vil navigere i en turbulent fase i forholdet, hvor amerikaneren interesser ligger i at fremme en ændring af regimet i Kreml, som naturligvis i det væsentlige vil dreje sig om målestokken for succes for spionagenturets skjulte operationer for at destabilisere Rusland. Topembedsmænd i Kreml hævdede i september, at Moskva havde bestemte oplysninger om, at CIA-agenter arbejdede med Navalny i Tyskland. I så fald er Navalny et strategisk aktiv, som CIA ikke vil opgive let. Men alt tyder på, at Moskva også graver ind i det lange træk. Udenrigsminister Sergey Lavrov har irettesat de russiske vestlige partnere og opfordret dem "til at vise høflighed, udelukke metoder til diplomatisk boorishness og respektere deres internationale forpligtelser i situationen", der involverer Navalny. Når det er tilfældet, er CIA helt sikkert klar til at lave en hyper-aggressiv åbningsbevægelse på det russiske skakbræt - den danske Gambit! I skakspelet varer den danske åbning normalt mindre end 20 træk, da hvidt enten gennembrudter og skakmat kongen tidligt, ellers hvidt mislykkes og efterlades i klud. Dette er ikke for svag af hjertet.

Thomas Bindesbøll

Stig Bøg,

Men hvad mener du selv om den svinske behandling af Navalnyj? En mand, der kun har brugt fredelige og demokratiske metoder - modsat dem, der gang på gang har spærret ham inde, forsøgt giftmyrde ham, og nu formentlig fængsler ham i årevis.
Hvis ikke dette ikke er justitsmord og groveste undertrykkelse af en modig politisk dissident - og som kalder på klar fordømmelse - ja, så hører alting da op!

Carsten Hansen

Thomas Bindesbøll

Hvis man mener at det hele er et CAI-plot og Navalnij tilnærmelsesvis er i USA´s tjeneste, så går man vel ind for at manden skal spærres inde på livstid.
Der er mange måder at støtte op om højre-nationale livstidspræsidenter.
Måske noget med den gamle "Min fjendes fjende er min ven".

Carsten Hansen

UPS; CIA

Carsten Hansen

Desværre ser det ud til at Putin er fuldkommen ligeglad med hvad omverdenen mener om ham.
Det kan betyde at Navalnijs mod bliver hans undergang.
Putin er kun interesseret i magt og magt bevares bedst ved at styre medier, økonomi og propagandaen.
Giv folket brød og skuespil. Vær den stærke mand der klarer tingene, Sådan har diktatorer altid ageret og vil altid agere så længe befolkninger bider på/holdes nede.

Jeg har naturligvis stor respekt for det mod han opviser.