Nyhed
Læsetid: 4 min.

Trump pønser på hævn over frafaldne republikanere

Trusler om at stifte et nyt parti skal få republikanske senatorer til at makke ret og stemme for frifindelse i den forestående rigsretssag mod ekspræsidenten
Donald Trump overvejer ifølge The Washington Post at stifte et nyt parti. Mulige navne er Make America Great Again-partiet eller Patriotpartiet.

Donald Trump overvejer ifølge The Washington Post at stifte et nyt parti. Mulige navne er Make America Great Again-partiet eller Patriotpartiet.

Michael Reaves/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
26. januar 2021

Republikanernes indre splittelse i spørgsmålet om Donald Trumps anden rigsretssag trækkes nu skarpere op efter en weekend, hvor ekspræsidenten øjensynligt planlagde hævnaktioner imod republikanske politikere, han føler sig forrådt af.

Trump kom således med antydninger af, at han overvejer at stifte et nyt parti.

Nogle iagttagere ser dog primært denne trussel som en manøvre, der skal sikre loyaliteten hos vaklende republikanske senatorer, forud for at rigsretssagen begynder i ugen efter den 8. februar.

Natten til tirsdag, dansk tid, forelægger demokraterne anklageskriftet for Senatet. Det rummer blot ét anklagepunkt: Trump beskyldes for personligt at have ansporet til den opstand, der den 6. januar endte i et stormløb på den amerikanske kongresbygning, hvor fem mistede livet, deriblandt en politimand.

Trump tilbragte sin weekend i sit Mar-a-Lago-resort i Florida, dels med at spille golf, dels med diskussioner om, hvordan han fortsat kan spille en rolle og få indflydelse i amerikansk politik – samt ikke mindst stække de republikanere, som har vovet at trodse ham. Det skriver The Washington Post.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvor er de ynkelige kujoner , disse republikanere der ikke tør udfordre Trump.
Er det da ikke tydeligt, at de frygter deres egen medskyld ved en rigsretssag skal kommer klart til skue, da de længe forstærkede Trumps kyniske løgne ved at ekko dem; eksempelvis den om den "stjålne valgsejr".
Magt er Ret, for disse uhæderlige tåber...uhyggeligt for demokratiets fremtid i USA.

Jan Weber Fritsbøger, Lars Eriksson, Lillian Larsen, Inge Lehmann, Alvin Jensen, Søren Bro, Mogens Holme, Henrik Bjerg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Niels Jacobs, jeg tror nu snarere det er vælgerbasen de er rædde for at fornærme.
Iøvrigt har Trump lige truet med at starte sit eget parti, det er de endnu mere bange for..

Men nogle værre tøffelhelte er de da, og ufatteligt kortsigtede.

Lillian Larsen, Inge Lehmann, Alvin Jensen, Niels Jakobs, Gert Romme og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

@ Eva
- Men republikanerne er netop i en position til at forhindre Trump kan blive præsident eller få andet offentligt embede, bare ved at nikke.
- Bevares det kan teoretisk koste den individuelle kongres person sin plads der. Omvendt kan det også give bonus at bryde med forløjelsen og slutte sig til holdet af almindeligt anstændige på det længere sigte - Den almindelige anstændighed vinder nemlig på langt sigt over korruptionen.. .
Mens ikke at nikke Ja til Impeachment, vil netop være vind i Trumps sejl og ja til underminering eller endog dødsdommen af deres eget parti. IKK?

Jan Weber Fritsbøger, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Niels

Ja, fuldstændig korrekt alt sammen.

Erfaringen viser også, at står man sammen mod despoter, vinder man over dem.
Deres modus operandi er jo netop del og hersk..

Det er kommet frem, at Trump forsøgte at få Department of Justice (DOJ) til at fyre en statsadvokat (AG) for at indsætte en af sine egne folk, der kunne ændre på stemmerne til valget.
Men da hele kabinettet truede med at sige op, lod han være med at forsøge.

Det er også derfor jeg skriver, at Republikanerne er ufatteligt kortsigtede.
Mange tænker kun på deres sponsorer, eller på næste genvalg om 2-4-6 år.

Niels Jakobs, Jan Weber Fritsbøger og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

et demokrati som kan købes er vel et pseudo-demokrati, man kan derfor tvivle på om ægte demokrati findes overhovedet, ligesom man burde kunne se at de fleste "religiøse" amerikanere simulerer kristendom, men er guldkalvens tilbedere i hjertet,
og når man sammenligner for eksempel film fra USA og fra resten af verden så er den mest markante forskel at i film fra USA er personerne kunstige (facader), og i resten af verden ligner de mere ægte mennesker, og det er jo helt evident at USA faker 100% når de går i krig, det handler IKKE om frihed eller demokrati, men om grådighed og magt over resurser.

Søren Kristensen

The Patriot Party TPR er helt perfekt, det klinger godt - især med r´et til sidst, som der rigtigt kan rulles på. Man må håbe eks-præsidenten får held med projektet, så nationen ikke har hans vilde horder rendende rodløst rundt i gaderne om føje år.