Nyhed
Læsetid: 5 min.

USA: Sikkerhedsmyndigheder frygter et ’insiderangreb’, når Biden indsættes

Truslen fra udefrakommende væbnede højreradikale grupper ved Joe Bidens indsættelsesceremoni ser ud til at være aftaget, men faren for, at nogle få af de 25.000 nationalgardister kan udgøre en ’indre fjende’ vækker bekymring
Nationalgardens kommandostab er blevet advaret om, at enkelte gardister kan tænkes at støtte op om de militante højrebevægelser og deres kampråb under indsættelsen af Joe Biden på onsdag.

Nationalgardens kommandostab er blevet advaret om, at enkelte gardister kan tænkes at støtte op om de militante højrebevægelser og deres kampråb under indsættelsen af Joe Biden på onsdag.

Udland
19. januar 2021

WASHINGTON/SALEM – FBI ser nu nærmere på samtlige 25.000 af de nationalgardister, som skal indsættes i Washington, D.C., når Joe Biden onsdag aflægger sin præsidented. Det sker for at modvirke faren for, at en eller flere af gardisterne skal iværksætte et såkaldt ’insiderangreb’.

Det massive opbud af væbnede nationalgardister skal beskytte ceremonien imod anslag fra højreradikale aktivist- og militsgrupper. Omfattende protestaktioner fra de samme Trump-sympatisørgrupper var bebudet søndag, men det blev kun til fåtallige og sporadiske protester.

Nationalgardens kommandostab er blevet advaret om, at enkelte gardister kan tænkes at støtte op om de militante højrebevægelser og deres kampråb, men det indgår i nationalgardisternes uddannelse, at de skal holde alle øjne åbne over for mulige indre fjender i deres egne geledder, understreger minister for den amerikanske hær, Ryan McCarthy, over for nyhedsbureauet AP.

»Vi foretager løbende en kritisk gennemgang, og i processen gransker vi alle de personer, som deltager i operationen, både en anden og en tredje gang«, siger McCarthy i et interview med AP.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

F rygten er begrundet. Husk på, at Indira Ghandi blev pløkket af sine livvagter, og det samme gjorde Egyptens Anwar Sadat.
USA rammes i nakken af en boomerang fordi man har tilladt at landet oversvømmes med våben af alle slags. Men jeg tvivler på, at om så Biden blev skudt af en nationalgardist eller en anden galning, så ville der ikke ske ændringer i folks frie adgang til våben. Det gjorde der jo ikke efter mordet på Kennedy.

Ete Forchhammer , Lillian Larsen, Erik Karlsen, Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller, Inge Lehmann, Alvin Jensen, Espen Bøgh og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Den dag man ikke kan stole på egne soldater er dagen, hvor et samfund har fejlet. Hvor den ene politiske side mistror den anden. Hvor man truer og sorterer folk efter side.

Søren Dahl, Lillian Larsen, Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Alvin Jensen, Espen Bøgh og Jens Jensen anbefalede denne kommentar