Læsetid: 3 min.

Voldsomme nye protestaktioner kan bryde ud i de sidste dage af Trumps præsidenttid

USA forbereder sig på nye demonstrationer og optøjer i de kommende dage, flere af dem involverer væbnede pro-Trump-grupper
I USA er der ikke mangel på bevæbnede ekstremister, som åbent taler for en ny borgerkrig. De tæller grupper som Boogaloo Bois, der regnes for en indenlandsk amerikansk terroristgruppe og mistænkes for drabet på to politifolk. Her ses BoogaLoo Bois til en demonstration i november, hvor de marcherede med våben i gaderne i Richmond, Virginia.

I USA er der ikke mangel på bevæbnede ekstremister, som åbent taler for en ny borgerkrig. De tæller grupper som Boogaloo Bois, der regnes for en indenlandsk amerikansk terroristgruppe og mistænkes for drabet på to politifolk. Her ses BoogaLoo Bois til en demonstration i november, hvor de marcherede med våben i gaderne i Richmond, Virginia.

John C. Way

14. januar 2021

Mens FBI advarer om nye planer om væbnede protestaktioner i Washington i dagene frem til Joe Bidens præsidentindsættelse den 20. januar, og opfordringer til flere voldsaktioner florerer på de sociale medier, tegner der sig et billede af, at sidste onsdags stormløb på Kongressen kan varsle flere udskejelser fra Trump-tilhængeres side.

Militsmedlemmer, nynazister og andre højreekstremistiske grupper har ifølge FBI diskuteret datoer og steder for væbnede protester, skriver The Guardian. Overvågningen af ekstremistgrupperne har afsløret, at mulige angreb på delstatsparlamenter er blandt de aktionsformer, der overvejes, foruden en såkaldt million militia march gennem Washington.

Et internt notat fra FBI viser ifølge ABC News, hvordan bevæbnede grupper og militser planlægger at møde op med våben i alle 50 stater og aktionere ud for delstaternes parlamentsbygninger.

Ifølge FBI’s efterretningsbulletin kan de væbnede protestaktioner forventes at finde sted fra 16. januar og ’mindst’ frem til dagen for indsættelsen den 20. januar.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Olaf Tehrani
  • Ete Forchhammer
  • Alvin Jensen
  • Troels Ken Pedersen
Jesper Eskelund, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Olaf Tehrani, Ete Forchhammer , Alvin Jensen og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu