Analyse
Læsetid: 10 min.

Flere statsledere nyder stadig stor opbakning trods conorakrise

I begyndelsen af pandemien sluttede store dele af befolkningerne op omkring deres statsledere, som havde meget på spil i forhold til at vælge den rigtige strategi for bekæmpelse af COVID-19. Nu handler alt om vaccinerne, hvor nogle lande er kommet hurtigere fra start end andre. Det afspejler sig i meningsmålingerne og befolkningernes tillid. Her skriver Informations korrespondenter fra hver deres region
Indien er kommet godt i gang med at vaccinere sin enorme befolkning. Flere end 12 millioner doser er allerede givet, hovedsageligt i sundhedssektoren, og i januar viste en måling af India Today, at Modis coronahåndtering fik opbakning fra 73 procent af de adspurgte.

Indien er kommet godt i gang med at vaccinere sin enorme befolkning. Flere end 12 millioner doser er allerede givet, hovedsageligt i sundhedssektoren, og i januar viste en måling af India Today, at Modis coronahåndtering fik opbakning fra 73 procent af de adspurgte.

Dibyangshu Sarkar

Udland
1. marts 2021

Verden passerede torsdag 2,5 millioner coronarelaterede dødsfald siden pandemiens begyndelse, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

USA udgør lidt over hvert femte dødsfald globalt. Mens Belgien har det højeste antal døde set i forhold til indbyggertallet. Her er USA blot nummer syv, mens Tjekkiet og Slovenien er i toptre på den statistik, hvor man holder dødstallet op mod indbyggertallet.

Man skal ikke længere tilbage end den 15. januar for at finde det tidspunkt, hvor verden ramte to millioner døde.

Til gengæld betyder vaccinerne, at der mange steder i verden er øget tillid til, at verdens ledere er i stand til at håndtere krisen.

 

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Wafanden. Skal vi nu osse te å bøvle med en conorakrise???