Analyse
Læsetid: 4 min.

Indiske landmænd sender premierminister Modi på sjælden retræte

Bevæbnet med traktorer og tålmodighed har indiske landmænd tvunget landets regering på tilbagetog. Premierminister Narendra Modis magtfuldkommenhed og manglende evne og vilje til at indgå i alliancer kan koste ham et dyrt politisk nederlag
Barberen kommer forbi de indiske landmænds vejspærring på hovedvejen mellem Delhi og Utter Pradesh-delstaten.

Barberen kommer forbi de indiske landmænds vejspærring på hovedvejen mellem Delhi og Utter Pradesh-delstaten.

Altaf Qadri/Ritzau Scanpix

Udland
12. februar 2021

»Hvorfor taler vi ikke om det her!?« spurgte sangerinden og popidolet Rihanna forleden på sin twitterprofil.

Hun sluttede af med hashtagget #Farmersprotest og et link til en artikel om de massive protester, der i månedsvis har været den helt store politiske historie i Indien.

Titusindvis af frustrerede landmænd strømmede i november til New Delhi, hvor de slog lejr i udkanten af millionbyen. Uge for uge er protesterne vokset i styrke. Bønderne er rasende over centralregeringens planer om at liberalisere landbruget.

Rihannas opfordring om at se mod Indien blev fulgt af klimaaktivisten Greta Thunberg, der erklærede sin solidaritet med demonstranterne. Hun tilføjede derudover et link til et dokument, der blandt andet indeholdt forslag til, hvordan bønderne kunne lægge pres på regeringen samt forslag til strategier på sociale medier.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her