Militærkup
Læsetid: 5 min.

Myanmar: To uger efter kuppet skruer militærjuntaen op for undertrykkelsen

Myanmars generaler lukker ned for internetkommunikationen og optrapper sine trusler og aktioner imod de fortsatte demonstrationer, men samtidig er der tegn på, at en voksende civil ulydighedsbevægelse yder stærk modstand
Tirsdag var der igen demonstrationer i Myanmars største by, Yangon. »Ærligt talt er jeg også bange, men vi er nødt til at kæmpe for vores demokrati og vores fremtid. Det handler om håb og fred. Lige nu føler vi os som hjemløse uden et land. Vi føler, at vores fremtid er ved at dø,«, sagde en af demonstranterne til den britiske avis The Guardian.

Tirsdag var der igen demonstrationer i Myanmars største by, Yangon. »Ærligt talt er jeg også bange, men vi er nødt til at kæmpe for vores demokrati og vores fremtid. Det handler om håb og fred. Lige nu føler vi os som hjemløse uden et land. Vi føler, at vores fremtid er ved at dø,«, sagde en af demonstranterne til den britiske avis The Guardian.

Sai Aung Main

Udland
17. februar 2021

For andet døgn i træk lukkede Myanmars militærjunta tirsdag af for internettet natten over og foretog samtidig nye bølger af masseanholdelser. I går rejste en domstol desuden endnu en sigtelse imod landets afsatte civile leder, Aung San Suu Kyi. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Suu Kyi sigtes nu også for at have overtrådt Myanmars »lov om nødretstilstand i tilfælde af naturkatastrofer«, udtalte hendes advokat, Khin Maung Zaw, til lokale medier. Suu Kyi er tidligere sigtet for at have forbrudt sig imod landets import- og eksportlove, herunder for at have walkie-talkier i sit hjem.

Suu Kyis advokathold har endnu ikke kunnet komme i kontakt med hende, da Myanmars retlige myndigheder ikke anerkender deres ret til at repræsentere hende.

Suu Kyi og Myanmars præsident, Win Myint, blev begge varetægtsfængslet, da militærjuntaen den 1. februar gennemførte et kup imod den folkevalgte civile regering. Efter planen skal begge afhøres onsdag via en »videokonference« ved en domstol i Myanmars hovedstad Naypyidaw. Siden deres pågribelse er hverken Suu Kyi eller Win Myint set offentligt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her