Baggrund
Læsetid: 5 min.

Nyt udspil fra EU-Kommissionen kan føre til tomme flysæder

For at undgå tomme fly på vingerne har flyselskaber siden marts fået suspension fra kravet om at skulle anvende mindst 80 procent af deres tildelte afgangs- og flytidspunkter. EU-Kommissionen vil nu udfase suspenderingen, så selskaberne igen skal anvende 40 procent. Det vil føre til tomme fly i luften, mener Enhedslisten og Greenpeace
Flytrafikken blev mere end halveret i 2020 som følge af COVID-19, viser tal fra Eurocontrol, der er den europæiske organisation for luftfartens sikkerhed.

Flytrafikken blev mere end halveret i 2020 som følge af COVID-19, viser tal fra Eurocontrol, der er den europæiske organisation for luftfartens sikkerhed.

Julie Sebadelha

Udland
8. februar 2021

Spøgelsesfly over Europa, sådan lød den foruroligende melding fra den britiske avis Times of London, der i marts 2020 kunne fortælle, at flere flyselskaber var nødsaget til at sende tomme fly på vingerne.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Flyve med tomme fly, for at fastholde "slots"? Galimatias.Bedre med et krav om, at fly skal have 40% belægning, før det må flyve! Flyselskaber støttes med hjælpepakker, personale får lønkompensation, altsammen for at fastholde kapaciteten. Kapaciteten skal understøttes frem til 2024!
Det bliver dyrt for flertallet af skatteborgerne og miljøet, til gunst for politikkere i Bruxelle og de få få erhvervsvirksomheder, der ikke bruger video-konferencer! Kan det være rigtigt?

Klaus Lundahl Engelholt og Mogens Holme anbefalede denne kommentar