Corona
Læsetid: 4 min.

Nu er det pludselig briterne, der har styr på coronapandemien

Stort set ingen europæiske lande har været så hårdt ramt af pandemien som Storbritannien, og ingen regeringer så kritiseret for sin håndtering som den britiske. Nu er de pludselig langt foran i vaccinekapløbet, og mandag kunne Boris Johnson præsentere en stor genåbningsplan. Dermed kan landet blive et laboratorie for, hvad der snart kan lade sig gøre andre steder
Længe har Storbritannien været hårdt ramt af corona. Men med det tempo, briterne i dag bliver vaccineret i, er der ingen, der længere griner ad Boris Johnson.

Længe har Storbritannien været hårdt ramt af corona. Men med det tempo, briterne i dag bliver vaccineret i, er der ingen, der længere griner ad Boris Johnson.

Alastair Grant

Udland
23. februar 2021

For ikke frygtelig lang tid siden var Storbritannien et af de lande, vi henviste til som et eksempel på, hvordan man ikke skal håndtere pandemien. Vi rystede på hovedet, da Boris Johnson i marts erklærede en strategi om »flokimmunitet,« vi rullede med øjnene, da hans regering vendte på en tallerken få dage senere, og vi kæmpede med ikke at fremhæve de symbolske overtoner, da Johnson selv blev alvorligt syg med COVID-19.

Med over fire millioner smittede og 120.000 døde er Storbritannien også et af de europæiske lande, som har været klart hårdest ramt, og det er svært ikke at give kritikerne ret i, at den britiske regering generelt reagerede for sent. Særligt op til den såkaldte anden bølge, hvor der først blev etableret en ny, hård nedlukning i december, længe efter smitten igen havde fået fat.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Iflg. artiklen har britterne ikke styr på pandemien med en plan med kun en fast dato og resten er tidligst, tidligst tidligst,... = engang, engang, engang.
"Så når man kigger et par måneder frem til anden og tredje fase af den britiske genåbning, kan man nemt forestille sig, at briterne vil være på forkant,..."
Ja man kan forestille sig meget med en plan der ikke lover noget sikkert.
Boris Johnson håber og lover og sælger skindet før bjørnen er skudt!

Britterne har stadig flere og skrappere restriktioner end vi har her. De har haft næsten 2.000 døde per 1 mill indbyggere. Det vil svare til at Danmark havde over 10. 000 døde, hvor vi reelt har haft ca 2.400 døde.