Bidens klimaintiativ
Læsetid: 4 min.

Bidens USA skal have ny infrastruktur og grøn økonomi. Pris: 4.000 milliarder dollar

I en tale onsdag i Pittsburgh fremlægger den amerikanske præsident en investeringsplan, der har til hensigt at forbedre og forny USA’s transportnet og lægge fundamentet til en omstilling af landets fossile energisystem. Demokraterne mener, de kan få planen igennem i Kongressen
Onsdag rejser præsident Biden til det tidligere center for USA’s stålindustri, Pittsburgh, Pennsylvania, og han vil her fremlægge første del af et gigantisk program for investering i USA’s infrastruktur.

Onsdag rejser præsident Biden til det tidligere center for USA’s stålindustri, Pittsburgh, Pennsylvania, og han vil her fremlægge første del af et gigantisk program for investering i USA’s infrastruktur.

LUCY NICHOLSON

Udland
31. marts 2021

I mere end et årti har amerikanske politikere klaget over den elendige tilstand, USA’s veje, broer, tunneler, lufthavne, vand- og kloaksystemer og elektriske netværk befinder sig i.

Men de har ikke gjort noget ved det. Den politiske vilje til at investere de nødvendige beløb i at reparere og forny landets enorme infrastruktur manglede.

Den udfordring agter præsident Joe Biden nu at løfte. Onsdag rejser han til det tidligere center for USA’s stålindustri, Pittsburgh, som ligger i svingstaten Pennsylvania.

Her vil han ifølge læk til den amerikanske presse fremlægge første del af et gigantisk program for investering i USA’s infrastruktur, som vil lægge stor vægt på at hjælpe landets relativt lille vedvarende energisektor med at erstatte fossile brændsler inden 2050.

Denne første komponent i Bidens plan skulle endvidere indeholde investeringer i andet end den fysiske infrastruktur: Der er sat penge til side til at hjælpe familier med børnepasning og pleje af ældre og handikappede gennem nye bistandsprogrammer. Der vil blive investeret i uddannelsessektoren.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Daniel Joelsen

Jeg håber at han håndterer infrastrukturen bedre end den krise han har skabt med positive udmeldinger til den store mængde flygtninge der venter er bedre liv i USA, hvoraf mange nu tilbringer i håbløse lejre.