Klima
Læsetid: 3 min.

Danish Crown giver brasiliansk slagteri 12 måneder til at vise, at de har styr på deres leverandører

Hvor går grænsen for, hvem man handler med? Det er det vigtige spørgsmål, som Danish Crown har svært ved at besvare, når det gælder køb af oksekød fra kvægavlere, der forbindes med ulovlige skovbrande i Brasilien
Problemet er ifølge Greenpeace, at der foregår en stor handel internt mellem forskellige brasilianske kvægfarme, der betyder, at det bliver nemmere at sløre, hvor kvæget oprindeligt kommer fra

Problemet er ifølge Greenpeace, at der foregår en stor handel internt mellem forskellige brasilianske kvægfarme, der betyder, at det bliver nemmere at sløre, hvor kvæget oprindeligt kommer fra

Nelson Almeida

Udland
30. marts 2021

For få uger siden publicerede Greenpeace en rapport, der viser, at blandt andre Danish Crown gennem deres datterselskab ESS-FOOD handler med oksekød, som stammer fra brasilianske kvægavlere, der ulovligt rydder skoven for at gøre plads til kvæg.

Efterfølgende forklarede Danish Crown, at de fra virksomhedens side er klar over problemstillingerne, men har valgt fortsat at handle med JBS, fordi de hellere vil stille krav til produktionen og arbejde for »et systemisk skifte i Brasilien« end at stoppe samarbejdet.

»Hvis vi vendte om og løb væk fra det her, så findes der globalt rigtig mange andre virksomheder, som ikke bekymrer sig om miljø og klima, som ville overtage. Og de selskaber arbejder ikke for et systemisk skifte,« sagde pressechef hos Danish Crown til Information i starten af marts.

Den holdning kritiseres stærkt af Greenpeace og andre miljøorganisationer, fordi de samme krav er blevet stillet igennem ti år, uden at problemet er løst af den grund – og nu viser spritny dokumentation, at overtrædelserne fortsætter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg syntes, det er fornuftigt af Danish Crown at stoppe importen og samarbejdet i 12 måneder, indtil det kan dokumenteres, at alt er i orden.

Men ærligt talt, hvis Danish Crown vil fremtræde blot lidt seriøs, så er det vel også den eneste reelle mulighed.