Militærkup
Læsetid: 4 min.

Nye tabstal: Myanmars militærjunta har dræbt over 500 civile

Blodsudgydelserne fortsætter efter kuppet i Myanmar med 141 dræbte alene i sidste weekend, og nu truer konflikten med at eskalere. Oprørsbevægelser fra Myanmars etniske mindretal vil opsige en våbenhvile, hvis regimet fortsætter med at dræbe demonstranter
Mindst 510 civile er blevet dræbt siden militærkuppet 1. februar ifølge de seneste opgørelser.

Mindst 510 civile er blevet dræbt siden militærkuppet 1. februar ifølge de seneste opgørelser.

Anadolu Agency

Udland
31. marts 2021

I Myanmar er der øjensynlig ingen ende på militærregimets brutale fremfærd imod sin egen befolkning: Mindst 510 civile er blevet dræbt siden militærkuppet 1. februar ifølge de seneste  opgørelser. Tallet blev offentliggjort tirsdag af den lokale hjælpeorganisation Assistance Association for Political Prisoners, AAPP, men det reelle tabstal kan være betydeligt højere, anslår internationale iagttagere over for nyhedsbureauet Reuters.

Reuters beretter også om natlige mindehøjtideligheder med stearinlys for de dræbte og om initiativer til nye aktioner mod regimet. Senest har demonstranter fra ’Bevægelsen for Civil Ulydighed’ opfordret befolkningen til at kaste affald på gaderne i en intensiveret protestkampagne.

Ud af 14 dræbte civile i Myanmar mandag kom mindst otte fra Syd Dagon, en bydel i hovedstaden, Yangon, oplyser AAPP til Reuters, der også citerer øjenvidner for, at politiet mandag skød med sværere skyts end ved tidligere aktioner, da de forsøgte at rydde en barrikade af sandsække.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her