Kommentar
Læsetid: 3 min.

Tanzanias nye præsident er en kvinde. Så nu ledes kun 53 af Afrikas 54 lande af en mand

Meget få kvinder har siddet på de højeste politiske embeder i landene på det afrikanske kontinent. Tanzanias nye præsident, Samia Suluhu Hassan, kan måske være med til at ændre den kendsgerning og inspirere til øget ligestilling
Den første udfordring for Tanzanias nye præsident, Samia Suluhu Hassan, bliver at sikre sig mod mytteriplaner i regeringspartiet, hvor hun ikke er lige så vellidt, som forgængeren Magufuli var.

Den første udfordring for Tanzanias nye præsident, Samia Suluhu Hassan, bliver at sikre sig mod mytteriplaner i regeringspartiet, hvor hun ikke er lige så vellidt, som forgængeren Magufuli var.

Udland
26. marts 2021

Da en papajafrugt og en ged sidste år testede positiv for COVID-19, indvarslede det den coronaskeptiske linje, Tanzanias daværende præsident, John Magufuli, blev berygtet for, og som førte til, at han allerede i juni erklærede sit land coronafrit og helt droppede officielle opgørelser over antallet af smittede og døde af COVID-19.

I sidste uge blev præsidenten erklæret død på grund af »hjerteproblemer« efter mange ugers hemmelig indlæggelse og mystisk fravær fra offentligheden. Rygterne forlyder fortsat, at dødsfaldet nok nærmere skyldtes COVID-19, hvilket godt nok ikke er officielt bekræftet, men hvilket i så fald ville være den ultimative nemesis for en af verdens mest indædte coronaskeptikere.

Men det er en anden sag. Når spekulationerne, sorgen og skadefryden over Magufulis død har lagt sig, bør vi glæde os over, at den autoritære og konservative tanzaniske politiker med valget af sin vicepræsident tilbage i 2015 banede vejen for, at Tanzania nu har fået sin første kvindelige præsident: 61-årige Samia Suluhu Hassan, der tiltrådte det magtfulde embede i fredags.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

nåja, vi er jo stadig, selv i DK, meget langt fra lige muligheder i politik og ledelse, så det klinger lidt hult. Det er muligt at vi har fået øje på en bjælke, men vi har selv stadig mere end blot en splint.