Coronavirus
Læsetid: 5 min.

Telefaxer, testkaos og tøvende vacciner: Den tyske succes er vendt til coronafrustration

Klicheen om tysk orden og effektivitet ligger for døden. Tyskernes overskud fra første coronabølge er afløst af frustration over forældet bureaukrati og mangelfuld digitalisering
Angela Merkels stjerne blegner. Ifølge en meningsmåling fra Civey i sidste uge har 45 procent af tyskerne »slet ingen eller kun ringe tillid« til, at Merkels regering kan tackle udfordringerne under pandemien.

Angela Merkels stjerne blegner. Ifølge en meningsmåling fra Civey i sidste uge har 45 procent af tyskerne »slet ingen eller kun ringe tillid« til, at Merkels regering kan tackle udfordringerne under pandemien.

Sean Gallup

Udland
2. marts 2021

»Jeg skal online, så jeg kører lige til Polen.«

Før corona var farjoken så sikker som amen i kirken, når min familie og jeg opholdt os på min svigerfars faldefærdige gods i østtyske Mecklenburg-Vorpommern: På et eller andet tidspunkt magtede jeg ikke længere, at mobildækningen knap nok rakte til at åbne en simpel hjemmeside, så jeg truede med at tage bilen og drøne over på den anden side af grænsen. I Polen er dækningen nemlig generelt bedre end i Tyskland. Og i den østtyske landsby har bredbånd – ligesom i store dele af Tyskland – hidtil været en by i Rusland.

Under coronakrisen er joken ikke rigtig sjov længere. For den tyske digitaliseringskrise rækker langt ind i den offentlige forvaltning. Og den er ved at blive et alvorligt problem her i et af verdens rigeste lande, der surfede temmelig suverænt gennem første coronabølge sidste år.

Dengang høstede Tyskland og Angela Merkels regering international anerkendelse for de lave tyske coronatal. I dag ligger Tyskland middelmådigt i den europæiske coronasump.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her