Analyse
Læsetid: 5 min.

Tredje bølge ruller over Europa og rammer en udmattet befolkning – helt som forudsagt

Mens israelerne danser på bordene, og Mallorca lokker med påskerejser, lukker det meste af Europa atter mere ned. Det var forudsigeligt, men europæernes nerver er tyndslidte, og deres regeringer er uenige om den rette vej
»Merkel har med næb og kløer forsvaret en »nødbremse«, der sikrer konsekvente nedlukninger, når en række grænseværdier nås. Det gør de mange steder meget snart – i hvert fald lokalt. For ligesom store dele af Europa står Tyskland foran tredje coronabølge.« skriver Mathias Sonne.

»Merkel har med næb og kløer forsvaret en »nødbremse«, der sikrer konsekvente nedlukninger, når en række grænseværdier nås. Det gør de mange steder meget snart – i hvert fald lokalt. For ligesom store dele af Europa står Tyskland foran tredje coronabølge.« skriver Mathias Sonne.

Kira Hofmann

Udland
23. marts 2021

Endelig lidt frihed!

Tyskland har aldrig haft udgangsforbud under coronakrisen. Alligevel føltes det, som om et vindue med frisk luft blev slået op, da der for et par uger siden blev slækket på coronareglerne: Skolerne åbnede på deltid i »skiftehold«, byggemarkederne slog dørene op, og frisørerne begyndte atter at klippe. De fleste butikker og restaurationslivet er dog stadig lukket, og der har været forsamlingsforbud for mere end to husstande.

Med denne duft af frihed og med billederne af israelere, der danser på bordene i forårssolen i Tel Aviv (efter en aftale om vacciner mod sundhedsdata, som tyskerne aldrig ville indgå), virkede nyheden mandag aften som en mavepuster: Efter et bravt skænderi mellem kansler Angela Merkel og de 16 tyske delstaters ministerpræsidenter ved et møde mandag fortsættes den delvise tyske nedlukning frem til 18. april. Det vil dog være tilladt at besøge familie i Tyskland i påsken.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her