Militærkup
Læsetid: 6 min.

Trods dødsvold fra regimet fortsætter Myanmars demonstranter: »Vi er nødt til at vinde«

Voldelige scener udartede sig over det meste af Myanmar, da sikkerhedspoliti og militær gik til angreb på fredelige demonstranter søndag. 23-årige Ye Swan Htet overtalte sin fætter Nyi Nyi Aung Htet Nain til at deltage i demonstrationerne – nu er fætteren ifølge FN en af mindst 18 dræbte
Demonstranter bærer en såret mand, efter at politi og militær åbnede ild mod demonstranter i Mandalay i søndags.

Demonstranter bærer en såret mand, efter at politi og militær åbnede ild mod demonstranter i Mandalay i søndags.

Andres Pantoja / SOPA Images

Udland
2. marts 2021

23-årige Ye Swan Htet havde sluttet sig til en sit-in-protest i det vestlige Yangon, da han så politiet nærme sig. Politifolkene var bevæbnede med skydevåben, husker han, men det faldt ham aldrig ind, at de ville bruge dem. Protestaktionen var trods alt fredelig. Mængden sang og klappede.

Men pludselig åbnede politiet ild, og kuglerne begyndte at fyge omkring ham. De knaldede imod husmure, en gren blev knækket af et træ. »Der var en fyr, der blev ramt i låret af en gummikugle, og jeg hjalp andre med at bære ham over i en ambulance,« fortæller han.

Ye Swan Htet så fem demonstranter, der kom løbende imod ham i hektisk tempo. De bar på hans fætter, Nyi Nyi Aung Htet Naing, som var blevet skudt i underlivet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her