Corona
Læsetid: 5 min.

Anden coronabølge har ramt Indien som en tsunami

For få måneder siden så det ud til, at Indien var ovre det værste, men nu eksploderer smittetallene igen. Forklaringerne er øget skødesløshed og de nye og mere smitsomme mutationer
I Surat i delstaten Gujarat blev krematorierne i weekenden så overvældet af de mange nye coronadøde, at flere familier selv begyndte at brænde deres afdøde på ligbål i det fri.

I Surat i delstaten Gujarat blev krematorierne i weekenden så overvældet af de mange nye coronadøde, at flere familier selv begyndte at brænde deres afdøde på ligbål i det fri.

Ritzau Scanpix

Udland
15. april 2021

Doktor K. Senthil havde længe set det komme. Når han så den hæmningsløse trængsel af mennesker, der deltog i store bryllupsselskaber, når han så de mange uden mundbind, der købte ind på markeder, og når han så de tusinder af skarer, der stimlede sammen ved politiske massemøder i den regionale valgkamp i Tamil Nadu, hvor han selv er formand for den delstatslige sundhedsstyrelse.

Trods alle disse ildevarslende tegn har den nye bølge af coronavirussmitte, som er skyllet hen over Indien den seneste måned, vist sig værre, end Senthil havde frygtet.

»Folk er blevet skødesløse. De opfører sig, som om virussen er gået væk. Det har været komplet absurd at se på,« siger Senthil, der arbejder som speciallæge i urinvejssygdomme i Coimbatore i Tamil Nadu.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er svært at tro på, at inderne pludselig skulle være blevet markant mere skødesløse efter i 6 måneder at have opført sig fornuftigt nok til at få smittetallene til støt og roligt at falde. Så det er nok mere noget med nye varianter, der er årsagen til det her. Eller måske årstiden, hvor det er meget varmt og tørt i Indien lige nu?