Analyse
Læsetid: 5 min.

England overvejer et opgør med fodboldens pengemænd efter Super League-skandalen

Den britiske regering vil kigge på mulige ændringer af hele fodboldbranchens ejerstruktur efter Super League-fadæsen
Overalt i de engelske medier hyldes den britiske premierminister, Boris Johnson, som en af banemændene bag den nu afdøde europæiske Super League.

Overalt i de engelske medier hyldes den britiske premierminister, Boris Johnson, som en af banemændene bag den nu afdøde europæiske Super League.

Tom Nicholson

Udland
23. april 2021

At uventede kriser skaber uventede helte blev bekræftet igen tirsdag, hvor den engelske premierminister, Boris Johnson, blev hyldet for sin rolle som manden, der var med til at redde landets fodboldkultur fra angrebet fra storkapitalen i form af de 12 klubber bag det såkaldte Super League-projekt.

Boris Johnson kommer ellers fra den britiske overklasse og har aldrig udtrykt nogen særlig affinitet for arbejderklassens foretrukne fritidsfornøjelse.

Hans yndlingssport siges at være Wall Game; det brutale, rugbylignende spil, der praktiseres på den eksklusive privatskole Eton, hvor han er uddannet. Og så sent som tirsdag formiddag bekræftede hans talsperson, at premierministeren »ikke var tilhænger af noget fodboldhold« og ikke kunne huske, hvornår han sidst havde sat foden på et fodboldstadion.

Få timer senere var tonen en noget anden.

Da havde Boris Johnson personligt grebet ind i den eskalerende krise omkring den europæiske fodboldliga for tophold, Super League, via et virtuelt møde med repræsentanter fra det engelske fodboldforbund og Premier League samt oprørte fodboldfans.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Annette Chronstedt

Det kunne være interessant, om I genudsendte nogle af de meget stærke analyser, som blev givet af konsekvenserne for fodbolden, da den i sin tid blev professionaliseret. Jeg husker den store tristhed man følte over at se den kommende udvikling for sig. Men der må også dér, fra datidens perspektiv, gemme sig nogle indsigter, som idag kunne være nyttige, fordi man endnu ikke var så ganske indhyllet i spillets ultimative kapitalisering ?

Per Klüver, Ove Skildal Nielsen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar