Analyse
Læsetid: 5 min.

Etiopien: Popmusik kan stadig ikke bremse hungersnød, så længe der er krig

Den verdensberømte musiker The Weeknd har netop doneret én million dollar til at bekæmpe sult i den konfliktramte etiopiske region Tigray. I takt med at risikoen for hungersnød stiger og giver mindelser om 1980’ernes sultkatastrofer, er regeringen i Etiopien begyndt at indrømme krigens omfang
Tigrinske flygtninge forsøger at finde mobilnetværk i Hamdayet i det østlige Sudan, hvortil de er flygtet.

Tigrinske flygtninge forsøger at finde mobilnetværk i Hamdayet i det østlige Sudan, hvortil de er flygtet.

Nariman El-Mofty

Udland
12. april 2021

Til lyden af Queen, David Bowie, U2 og mange andre af datidens største rockstjerner indbragte Live Aid-koncerten i 1985 donationer for samlet set mere end 300 millioner dollar i nutidsværdi til at afhjælpe »hungersnød i Afrika«.

Mere præcist gik indsamlingen ud på at hjælpe sultofre i den nordlige etiopiske region Tigray, der på grund af en konflikt mellem regionale oprørssoldater og den marxistiske centralregering i Addis Ababa havde fået ødelagt mulighederne for selvforsyning på grund af et smadret landbrug og taktiske blokader af nødhjælp udefra.

De politiske årsager til hungersnøden blev der ikke talt meget om. Det handlede mere om at »få pengene op af lommen«, som arrangøren Bob Geldof sagde på live-tv under arrangementet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her