Analyse
Læsetid: 5 min.

Iran og USA nærmere en ny atomaftale trods sabotage

Indirekte forhandlinger i Wien skrider fremad i en positiv atmosfære trods snubletråde både udefra og i de respektive baglande
Det er i både Joe Bidens og Hassan Rouhanis interesse at få en ny atomaftale på plads hurtigt.

Det er i både Joe Bidens og Hassan Rouhanis interesse at få en ny atomaftale på plads hurtigt.

AA/ABACA

Udland
26. april 2021

Trods israelsk sabotage og med intern modstand såvel i USA’s kongres som i Irans konservativt dominerede parlament fortsætter forhandlinger i Wien om fornyelse af den atomaftale fra 2015, som Barack Obama fik bakset på plads – men som blev torpederet af Donald Trump i 2018. Indtil videre foregår forhandlingerne som indirekte drøftelser mellem Iran og USA med de øvrige underskrivere af 2015-aftalen, Rusland, Kina, EU og Tyskland, som bindeled.

Irans præsident, Hassan Rouhani, har efter de indledende to uger, hvor der er lagt en ’køreplan’, beskrevet den hidtidige proces som »en positiv start, der har ført frem til et punkt mellem 60 og 70 procent«, som han blev citeret for i netmediet al-Monitor.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her