Omstilling
Læsetid: 5 min.

Kampen om bestyrelsen er endt i et hundeslagsmål over klima i pensionskassen P+

Bølgerne går højt i pensionskassen P+, hvor der er kampvalg til bestyrelsen: Nogle ønsker en mere grøn investeringsprofil, mens andre vægter hensynet til afkast højest
Der er kampvalg til bestyrelsen i pensionskassen P+. En af de opstillede er Katrine Ehnhuus, som mener, at den nuværende ansvarlighedspolitik i P+ skal gælde samtlige investeringer, frem for at lade medlemmerne vælge. Og det er et spørgsmål, der deler vandene blandt medlemmerne.

Der er kampvalg til bestyrelsen i pensionskassen P+. En af de opstillede er Katrine Ehnhuus, som mener, at den nuværende ansvarlighedspolitik i P+ skal gælde samtlige investeringer, frem for at lade medlemmerne vælge. Og det er et spørgsmål, der deler vandene blandt medlemmerne.

Emilie Lærke Henriksen

Udland
26. april 2021

Som tidligere beskrevet i Information var der i begyndelsen af april i år kampvalg om posterne til bestyrelsen i pensionskassen for akademikere, P+.

Generalforsamlingen sluttede i første omgang uden et egentligt resultat, og valget af nye bestyrelsesmedlemmer er derfor endt i en urafstemning, der slutter den 28. april.

Det store stridspunkt mellem de opstillede kandidater til bestyrelsen er uenighed om linjen i pensionskassens investeringspolitik. Flere nye kandidater til bestyrelsen vil have en strammere kurs, i forhold til hvad pensionskassen kan investere i. Eksempelvis skal alle fossile brændsler ud af porteføljerne, ligesom pensionskassen i højere grad end i dag skal tage hensyn til menneskerettigheder.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her