Analyse
Læsetid: 5 min.

Den nye Super League er tabernes projekt

Planerne om en ny europæisk Super League drives frem af desperate klubledere, der ikke har kunnet omsætte deres økonomiske overvægt til sportslig dominans på den internationale scene. Derfor må de kompetente konkurrenter udelukkes
Real Madrids præsident, Florentino Pérez, er udset til at være præsident for den nye Super League, som ifølge Pérez skal redde fodbolden. Eller i hvert fald Real Madrid; årtiers umådeholdent overforbrug har udstyret klubben med en bruttogæld på mere end seks milliarder kroner og et pensionsmodent mandskab.

Real Madrids præsident, Florentino Pérez, er udset til at være præsident for den nye Super League, som ifølge Pérez skal redde fodbolden. Eller i hvert fald Real Madrid; årtiers umådeholdent overforbrug har udstyret klubben med en bruttogæld på mere end seks milliarder kroner og et pensionsmodent mandskab.

Manu Fernandez

Udland
21. april 2021

Da Real Madrids præsident Florentino Pérez gik på spansk tv for at forsvare planerne om en ny europæisk Super League, som han er udset til at være præsident for, kom han midt i sit forblommede selvdefensorat til at røbe en flig af sandheden om motiverne bag projektet, da han sagde, at uden sådan en europæisk superliga vil fodbold »være ruineret«.

Det er nu ikke helt sandt. Fodbold som sådan vil ikke være ruineret. Men det kan meget vel være tilfældet for Real Madrid.

Årtiers umådeholdent overforbrug har udstyret klubben med en bruttogæld på mere end seks milliarder kroner og et alderstegent mandskab, der skal fornyes i løbet af de næste år; noget, som Perez ikke har midlerne til.

Præsidenten kigger kort sagt ind i et scenarie, hvor en drænet klubkasse og et afpillet førstehold kan føre til et tabt årti på den sportslige scene.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

For en gammel NHL-kigger hvor kampene altid er foregået i en lukket fætter/kusine klub måtte det her komme. Og hvorfor ikke? Vi slipper for at se Bodø FC spille mod Liverpool og tabe 14-1. Er det sjovt at se på?
Og så al det hykleri om de mange tvivlsomme penge. Der er allerede masser af sorte og grå penge i FIFA og hos UEFA. I en lukket turnering er de i det mindste ikke tvunget ind under bordet.

"Den nye Super League er tabernes projekt". Mit gæt er nu alligevel, at pengene vinder,- det gør de som regel i vores samfund, hvor pengene styrer verden.

Martin Mortensen

Når man har set Liverpool - Real Madrid møde hinanden otte gange i løbet af én sæson, så tror jeg magien ved sådan et opgør begynder at forsvinde, og det samme gør interessen. Det specielle ved de Europæiske turneringer er netop, at de store hold fra de Nationalle ligaerne ikke møder hinanden regelmæssigt.

Carsten Hansen, Caspar Christiansen, Torben Bruhn Andersen, Jørgen Munksgaard og Mikael Velschow-Rasmussen anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

@jens christian jacobsen
Vi slipper for at se Bodø FC spille mod Liverpool og tabe 14-1. Er det sjovt at se på?

Ja

Dennis Tomsen, Morten Balling, Anders Budde Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

Og især hvis Bodø træneren udtaler.- Vi havde marginalerne imod os.

Dennis Tomsen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Christian Bruun, Steen Sommer og Georg Christiansen anbefalede denne kommentar

Det lyder som var det et eventyr a'la Münchausen - hvor han sidder fast i sumpen på ryggen af sin hest.

Her er sumpen udskiftet med de enorme gældsposter som disse storklubber igennem årene har anskaffet sig, for at holde på spillerne og trænerne, og nu vil de så lige som Münchausen trække sig selv op af sumpen, ved at hive sig i håret og låse benene omkring hesten så den også kommer op af sumpen.

Som bekendt var Münchausen kendt som "verdens største løgnhals", men her sætter ind efter - Real Madrids præsident, Florentino Pérez, giver den som redningsmand for fodbolden, når det i realiteten alene drejer sig om hvordan gælden skal betales efter årtiers vilde overforbrug og låntagning.

Søren Kristensen

Jeg har ikke så meget forstand på fodbold bag kulisserne, men jeg synes det lyder som et meget fedt projekt med en liga hvor de bedste klubber spiller mod hinanden,. Det er jo det samme der sker i fx Superligaen herhjemme. What´s not to like? Omvendt er dog klart, at hvis det bliver et lukket foretagende, hvor kvaliteten ikke trykprøves udefra med jævne mellemrum, så holder det naturligvis ikke. Men mon ikke man allerede har tænkt over det også.

Så gik den ikke længere. Alle engelske klubber melder sig ud af projektet. Og Real Madrids præsident Florentino Pérez, manden bag det hele, står således til at have lavet årets selvmål.

Carsten Hansen

Nå.
Det hele ser ud til at smuldre.
At pengene ikke altid vinder øjeblikkeligt.

Og tak for det. Lad det forblive sådan så længe som muligt.

Jeg er bestemt ikke tilhænger af Super League, men jeg må dog opponere lidt imod en del af argumentationen i dette indlæg. At Real Madrid skulle være en taberklub, må jeg undre mig lidt over skulle være tilfældet. Sportsligt kan man vist ikke klage over fire CL-pokaler på seks sæsoner – heraf tre i træk! Det er dog noget.
Økonomisk set, vil jeg heller ikke mene, det ser helt så sort ud som påstået. I 2019/20 havde Real Madrid indtægter for 681,2 millioner euro, svarende til over 5 mia. kroner på trods af Covid19. Gælden på 6 mia. kroner er, hvis jeg ikke husker helt galt, for en stor dels vedkommende skabt p.g.a. ombygningen af Bernabeu. Den del af gælden skal man ikke begynde at betale af på før om nogle år, og man har 26 år til at betale af med 29,5 millioner euro per år, svarende til 219 millioner kroner. Når man så tænker på de voldsomt øgede indtægter, det nye Bernabeu giver, synes jeg ikke Real Madrid har en hvis del i vandskorpen. Det kan godt være at prisen på de bedste spillere og uhyrlige summer til deres agenter gør, at man ikke kan købe lige netop dem. Men tæt på fallittens rand er man langt fra.